Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Αποφασισμένη να λύσει τον «γόρδιο δεσμό» του κολυμβητηρίου η δημοτική αρχή

Αποφασισμένη να λύσει τον «γόρδιο δεσμό» του κολυμβητηρίου η δημοτική αρχή

0

Αντιδήμαρχος, Ι. Ζερενίδης: «Είμαστε στην τελική ευθεία της έκδοσης της άδειας λειτουργίας από την περιφέρεια»

 

Παραλαβή της α’ φάσης της μελέτης της πεζογέφυρας στην Χρύσα  – Μελέτη για το ανοιχτό προκάτ κολυμβητήριο στην περιοχή των Πετρελαιοαποθηκών

 

Μπήκε στο αυλάκι η …πεζογέφυρα της Χρύσας. Ένα έργο απαραίτητο για την περιοχή που θα συνδέει την Παλαιά με την Νέα Χρύσα, θα διευκολύνει την διέλευση των πεζών που παρεμποδίζεται με την υφιστάμενη και θα συμβάλει στην οδική ασφάλεια.

 Παραλαβή της α’ φάσης της μελέτης της πεζογέφυρας στην Χρύσα

Η οικονομική επιτροπή που συνεδρίασε χθες το πρωί ενέκρινε την παραλαβή της α’ φάσης της μελέτης που περιλαμβάνει την τοπογραφική αποτύπωση και την επιλογή της θέσης. Η μελέτη περιλαμβάνει συνολικά τέσσερις φάσεις. Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων κ. Γιάννης Ζερενίδης το έργο θα περιλαμβάνει ισόπεδο κόμβο και πεζογέφυρα αντικαθιστώντας την υφιστάμενη που δεν έχει πεζοδρόμιο και δημιουργεί προβλήματα στους πεζούς.

Προκηρύχθηκε ανοιχτή δημοπρασία για ανάδοχο για την  κατασκευή Πεζογέφυρας των Κιμερίων

Επίσης χθες  ο Δήμος  Ξάνθης, προκήρυξε επιλογή αναδόχου με ανοιχτή διαδικασία για την κατασκευή του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΓΕΦΥΡΑΣ ΚΙΜΜΕΡΙΩΝ» με προϋπολογισμό 500.000,00 ΕΥΡΩ. Το έργο συντίθεται από την κατηγορία ΟΔΟΠΟΙΙΑ με προϋπολογισμό 398.508,56. Ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών ορίζεται η 17-06-2022, ημέρα  Παρασκευή   και ώρα 10:00.

Μελέτη για το ανοιχτό προκάτ κολυμβητήριο στην περιοχή των Πετρελαιοαποθηκών

Στα εκτός ημερησίας θέματα εγκρίθηκε η αναμόρφωση προϋπολογισμού που αφορούσε την πληρωμή της πολεοδομικής μελέτης για το ανοικτό προκάτ κολυμβητήριο που πρόκειται να κατασκευαστεί στην περιοχή των Πετρελαιοαποθηκών. Το κόστος της τελικής μελέτης είναι 57.000 ευρώ ενώ το  έργο θα έχει προϋπολογισμό 800.000 – 900.000 ευρώ. 

Υπό εξέταση το Πόρισμα της Επιτροπής που έβγαλε ακατάλληλο για Γυμνάσιο το οικόπεδο στην περιοχή πετρελαιοαποθηκών

Στα χέρια του δήμου είναι το  πόρισμα της επιτροπής  καταλληλότητας που μετά από αυτοψία έκρινε ακατάλληλο για την κατασκευή σχολικής μονάδας στο οικόπεδο της περιοχής Πετρελαιοαποθηκών. Να θυμίσουμε ότι το  δημοτικό συμβούλιο έλαβε απόφαση για εξαγορά οικοπέδου για την κατασκευή Γυμνασίου στην περιοχή. Το πόρισμα εξετάζεται.

Μπήκε ανάδοχος για την πυροπροστασία παιδικών σταθμών

Επίσης εγκρίθηκε το πρακτικό διενέργειας του διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου εκτέλεσης του έργου «ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗΣ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ Ε΄, ΣΤ΄ ΚΑΙ Η΄ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ» όπως επίσης και για τις εργασίες συντήρησης και επισκευής των οχημάτων του Δήμου Ξάνθης».

Κολυμβητήριο Ξάνθης: Ένας γόρδιος δεσμός

Αυτή την φράση χρησιμοποίησε ο αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Ζερενίδης για να καταδείξει τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετώπισε αυτή η δημοτική αρχή στην προσπάθειά της να το παραδώσει στην κοινωνία της Ξάνθης. Όπως ανέφερε το έργο δεν είχε ποτέ άδεια λειτουργίας και παρέμενε 10 χρόνια κλειστό: «Έχουμε επιλύσει πολλά προβλήματα. Αν δεν κάναμε αυτή την τεράστια προσπάθεια το κολυμβητήριο είχε τροχιά για να ανοίξει το 2030! Επαναπρογραμματίσαμε ενέργειες, έγινε μια πολύ σοβαρή προσπάθεια που αξίζει σεβασμό. Θα παραδώσουμε στην κοινωνία της Ξάνθης κάτι αντάξιό της. Είμαστε στην τελική ευθεία της έκδοσης της άδειας λειτουργίας από την περιφέρεια», επεσήμανε ο κ. Ζερενίδης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκλογές στη Ρωσία: Επανεκλογή Πούτιν με ποσοστό άνω του 87% – Η Δύση αμφισβητεί το αποτέλεσμα

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κερδίζει την πέμπτη θητεία ως πρόεδρος της Ρωσίας με το 87,34% των ψήφω…