Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ολοκληρώθηκε το Πόρισμα για τις καταστροφές από την πυρκαγιά στην Καπναποθήκη

Ολοκληρώθηκε το Πόρισμα για τις καταστροφές από την πυρκαγιά στην Καπναποθήκη

0

Θα εξεταστεί από  το Κεντρικό Συμβούλιο που θα γνωμοδοτήσει για τις ενέργειες που υποχρεούται να προβεί  ο ιδιοκτήτης ώστε να μην είναι επικίνδυνη

 

Καθημερινά περνούν πεζοί ενώ ισχύει ο αποκλεισμός διέλευσης οχημάτων

 

Ήταν 18 Ιανουαρίου 2022 όταν ξέσπασε η μεγάλη πυρκαγιά στην Καπναποθήκη της οδού Αναξάρχου που προκάλεσε ολοσχερή καταστροφή της αλλά και ζημιές σε οχήματα και σε πολυκατοικία της οδού Λευκίππου.  Έξι μήνες μετά και ακόμη ισχύει ο αποκλεισμός διέλευσης οχημάτων από την οδό αλλά καθημερινά από τα δύο πεζοδρόμια διέρχονται πεζοί. Το ερώτημα που τίθεται αφορά την στατικότητα του εναπομείναντος «κουφαριού» και αν υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης και κατά συνέπεια ατυχήματος σε κάποιον περαστικό. Ένα ερώτημα που θέτει επιτακτικά η κοινωνία της Ξάνθης όπως άλλωστε και το θέμα των αποζημιώσεων σ’ όσους υπέστησαν καταστροφές. Θυμίζουμε ότι η δημοτική αρχή είχε δεσμευτεί ότι θα συνδράμει να δοθούν αποζημιώσεις.

Τι έχει γίνει μέσα στους 6 μήνες: Ολοκληρώθηκε το Πόρισμα της επιτροπής

Αυτό που έχει γίνει μέσα σ’ αυτούς του 6 μήνες είναι πρώτα απ’ όλα η σύσταση επιτροπής από το υπουργείο Πολιτισμού, δεδομένου ότι η Καπναποθήκη είναι διατηρητέο μνημείο και υπάγεται  στην αιγίδα της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων παρότι είναι ιδιωτική. Η επιτροπή όπως μας ανέφερε ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Νεότερων Μνημείων κ. Θεόδωρος Πριγκόπουλος έχει κάνει αυτοψία και ολοκλήρωσε το Πόρισμα της εντός διμήνου όπως προβλέπεται. Το πόρισμα θα εξεταστεί από το Κεντρικό Συμβούλιο το οποίο και θα γνωμοδοτήσει σ’ ότι αφορά τα μέτρα που θα υποχρεούται να λάβει ο ιδιοκτήτης για την άρση της επικινδυνότητας. Ο κ. Πριγκόπουλος επιφυλάχθηκε για οποιαδήποτε πληροφορία που αναφέρεται στο Πόρισμα επισημαίνοντας πως πρόκειται για  μία εσωτερική διαδικασία ενός ανεξάρτητου οργάνου.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 15ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ) στην Ξάνθη

Θα πραγματοποιηθεί απο τις 19 έως τις 21 Απριλίου υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστ…