Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η Αντιπεριφέρεια Ξάνθης τιμά τον νομάρχη Κ. Θανόπουλο  

Η Αντιπεριφέρεια Ξάνθης τιμά τον νομάρχη Κ. Θανόπουλο  

0
thanopoulos 1

Θα δώσει το όνομά του στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. Ξάνθης

 

Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, Κ. Κουρτίδης: «Θέλουμε να τιμήσουμε τον Νομάρχη που έσωσε την Παλιά Ξάνθη»

 

 

Η Π.Ε. Ξάνθης τιμά τον αείμνηστο νομάρχη Ξάνθης Κωνσταντίνο Θανόπουλο. Με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Κωνσταντίνου Κουρτίδη η αίθουσα συνεδριάσεων  Π.Ε. Ξάνθης θα ονομαστεί  σε αίθουσα Κωνσταντίνου Δ. Θανόπουλου. Το θέμα είναι προς έγκριση στην ημερήσια διάταξη του περιφερειακού συμβουλίου με εισηγητή τον κ. Κουρτίδη.

Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, Κ. Κουρτίδης: «Η Π.Ε. Ξάνθης θέλει να τιμήσει τον Νομάρχη Κωνσταντίνο Θανόπουλο»

Μιλώντας στο «Ε» ο κ. Κουρτίδης τόνισε πως: «Ο Κωνσταντίνος Θανόπουλος έδωσε μεγάλο αγώνα για να κηρυχθεί διατηρητέος ο οικισμός της Παλιάς Ξάνθης και είναι αυτός που την έχει διασώσει. Όπως εξηγεί και στο βιβλίο του «Πορεία Αντίθετα» παρότι αντιμετώπισε τεράστιες δυσκολίες επέμεινε στην προσπάθεια του να διασώσει τον οικισμό αναγνωρίζοντας την ιστορικότητα και την αρχιτεκτονική του αξία κάτι για οποίο δικαιώθηκε. Η Π.Ε. Ξάνθης θέλει να τιμήσει τον Νομάρχη Κωνσταντίνο Θανόπουλο για το έργο και την προσφορά του, ονομάζοντας την αίθουσα συνεδριάσεων σε «Κωνσταντίνος Θανόπουλος».

Η ονοματοδοσία θα πραγματοποιηθεί σε ειδική εκδήλωση – αφιέρωμα στον εκλιπόντα  όπου θα κληθούν να παραστούν η οικογένειά του και οι αρχές του τόπου.

Να σημειώσουμε ότι το δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης έχει λάβει απόφαση για να φιλοτεχνηθεί προτομή του Κωνσταντίνου Θανόπουλου που ωστόσο ακόμη δεν έχει υλοποιηθεί.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

nomarxia3-web

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Πράσινο φως» για μελέτες για δύο κυκλικούς κόμβους στο νομό μας

Στην διασταύρωση προς παραλία Μυρωδάτου και στο ύψος του Flamingo- Εγκρίθηκαν από το περιφ…