Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Δράση δωρεάν ιατρικού ελέγχου για τον εντοπισμό μαθησιακών δυσκολιών από το Κοινωνικό Κέντρο Χαλιορή

Δράση δωρεάν ιατρικού ελέγχου για τον εντοπισμό μαθησιακών δυσκολιών από το Κοινωνικό Κέντρο Χαλιορή

0

Οι εξετάσεις θα διεξάγονται στις εγκαταστάσεις του Κοινωνικού Κέντρου στο Μαγικό από τις 2 έως τις 6 Ιουνίου

Το Κοινωνικό Κέντρο «ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΛΙΟΡΗΣ» αποφάσισε να προσφέρει τη δυνατότητα διεξαγωγής οφθαλμολογικού και ακοολογικού ελέγχου για τον εντοπισμό δυσλεξίας και μαθησιακών δυσκολιών σε παιδιά από Β΄ έως ΣΤ΄ Δημοτικού. Σε αυτή την πρώτη φάση πρόθεσή μας είναι να εξεταστούν πάνω από 200 παιδιά.

Ο έλεγχος αυτός θα γίνει σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα eyeRadar με επικεφαλής τον Δρ. Ιωάννη Ασλανίδη και περιλαμβάνει τα εξής:

Aκοολογικό και οφθαλμολογικό έλεγχο για να επιβεβαιωθεί ότι το παιδί βλέπει και ακούει καλά. Στη συνέχεια το παιδί θα διαβάσει κείμενα σιωπηλά από την οθόνη ενός υπολογιστή που έχει μια ειδική κάμερα καταγραφής της κίνησης των ματιών. Η κάμερα και η κίνηση των ματιών είναι αυτά που θα δώσουν τις πληροφορίες για την αναγνωστική ικανότητα του παιδιού.

Μετά την ολοκλήρωση της ανάγνωσης τίθενται κάποιες απλές ερωτήσεις κατανόησης για να βεβαιωθεί ότι το παιδί διάβασε προσεκτικά το κείμενο και… αυτό είναι όλο. Η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί μέσα σε λίγα λεπτά!

Η προσπάθειά  αυτή υλοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Αβδήρων και τη συμπαράσταση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η δράση θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Κοινωνικού Κέντρου στο Μαγικό από τις 2 έως τις 6 Ιουνίου με προκαθορισμένα ραντεβού.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με πλήρη εφαρμογή του κανονισμού προστασίας προσωπικών δεδομένων – GDPR.

Για πληροφορίες και ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι/ες  μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο του Κοινωνικού Κέντρου «ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΛΙΟΡΗΣ» : 2541091975 από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 11 π.μ. -1 μ.μ. .

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δέκα τα νέα κρούσματα στην Ξάνθη

124 συνολικά στην ΑΜΘ   Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Παρασκευή 20 Μαΐου ότι τα νέα εργαστηρι…