Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Super League 2: Αίτημα για αυστηροποίηση των ελέγχων στις αναβολές αγώνων

Super League 2: Αίτημα για αυστηροποίηση των ελέγχων στις αναβολές αγώνων

0

Όλες οι αποφάσεις του Δ.Σ.

Εχθές το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε το διοικητικό συμβούλιο της Super League 2 με δια ζώσης παρουσία των εκπροσώπων των ομάδων για να συζητήσουν και να λάβουν αποφάσεις για δύο θέματα ως εξής:

  • Εκπρόσωποι της SL2 στην Έκτακτη Τακτική Γενική Συνέλευση ΕΠΟ εκλέχθηκαν οι κ.κ. Σταμούλης, Μπίκας και Πρίτσας. Αναπληρωτής ο κ. Λυχναράς.
  • Αποφασίστηκε η άμεση και αυστηρή εφαρμογή του πρωτοκόλλου, όπου η διοργανώτρια με τη συνδρομή του ΕΟΔΥ θα μπορεί να εκτελεί αυτόνομους ελέγχους, όπου τα κρούσματα Covid απαιτούν αναβολή αγώνα.

Παράλληλα η διοργανώτρια ζητά να μπορεί ο ΕΟΔΥ να εκτελεί αυτόνομους ελέγχους ώστε να επιβεβαιώνει ότι πράγματι υφίσταται ικανός αριθμός κρουσμάτων για αναβολή αγώνα. Κι αυτό διότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, με κίνδυνο  να κινδυνεύουν οι ομάδες να παίζουν κάθε δύο ημέρες, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Αρκετή συζήτηση έγινε και για την άνοδο των ομάδων στην πρώτη κατηγορία, όπως και για την αναπλήρωση των κενών, με τα μέλη του Δ.Σ. να συμφωνούν ομόφωνα ώστε στην προσεχή συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου να κατατεθεί το αίτημα για 2+1 εισιτήρια ανόδου. Εξάλλου, το 1+1 εισιτήριο σε πρωτάθλημα 34 ομάδων είναι πέρα ως πέρα άδικο και δεν υπάρχει σε καμία άλλη διοργάνωση.

Η άλλη πρόταση που θα κατατεθεί είναι το πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2022-23 να εκκινήσει μέσα Σεπτεμβρίου και να μην υπάρχει αναπλήρωση κενών από επιλαχούσες ομάδες της Γ’ Εθνικής, εάν κάποια ή κάποιες από τις τέσσερις που δικαιούνται προβιβασμού δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ή αν στο μεταξύ αποχωρήσουν άλλες, από αυτές που ήδη μετέχουν στην SL2! Έτσι, θα αποφευχθεί το μπάχαλο του περσινού καλοκαιριού.

Σε ό,τι αφορά στον Μάρκ Κλάτενμπεργκ και την απόφασή του να ορίσει ξένους διαιτητές στο παιχνίδι Βέροια – ΑΕΛ, τονίστηκε ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται στον κανονισμών διαιτητών (άρθρο 35 παρ.5) και ο ορισμός ήταν μη νόμιμος. Για τον λόγο αυτό εστάλη επιστολή στην ΕΠΟ στην οποία η Super League 2 τονίζει ότι δεν επιθυμεί ξένους λόγω εξοδολογίου. Σημειώνεται ότι η Βέροια ακόμα δεν γνωρίζει πόσο θα τις κοστίσουν οι ορισμοί των Κροατών στον αγώνα με τους Βυσσινί.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λεύκιππος: Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε στη Θεσσαλονίκη απέναντι στη ΧΑΝΘ

Αποκλείστηκε από τον  μεγάλο τελικό αλλά τερμάτισε 3ος στον 3ο Όμιλο της National League 1…