Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Super League 2: Διακοπή επ’ αόριστον στο πρωτάθλημα

Super League 2: Διακοπή επ’ αόριστον στο πρωτάθλημα

0

Διαμαρτύρονται για την χρηματοδότησή του από το στοίχημα

Οι ομάδες της Super League 2 αποφάσισαν στο χθεσινό έκτακτο διοικητικό συμβούλιο τη διακοπή του πρωταθλήματος ως διαμαρτυρία για τα χρήματα που θα λάβουν από τη φορολόγηση του στοιχήματος. Μάλιστα η απόφαση για το “λουκέτο” ήταν ομόφωνη, καθώς όλες οι ομάδες θεωρούν ότι τα χρήματα που θα λάβει η κάθε ομάδα είναι πολύ λιγότερα απ’ αυτά που είχε εξαγγελθεί αρχικά ότι θα τους δοθούν.

Η πρόταση πέρασε με 26-0, ενώ και οι ομάδες Β’ που δεν είχαν δικαίωμα ψήφου συντάχθηκαν και στήριξαν την απόφαση να σταματήσει η δράση μέχρι να βρεθεί οριστική λύση.

Στην πρόσφατη συνάντηση των επαγγελματικών κατηγοριών με τον Λευτέρη Αυγενάκη, έγινε γνωστό ότι στις ομάδες της 2ης κατηγορίας θα μοιραστεί το ποσό του 1,7 εκατ. ευρώ, ήτοι 70.000 ευρώ για κάθε ομάδα. Πέρυσι, η κάθε ομάδα έλαβε 250.000 ευρώ.

Χρηματοδοτούνται οι 24 ομάδες της κατηγορίας και εξαιρούνται οι Β’ ομάδες του Big-4 και οι Απόλλων Λάρισας και Ηρόδοτος που δεν έχουν αδειοδοτηθεί.

Από τα χρήματα που θα μοιραστούν από το Στοίχημα στις επαγγελματικές κατηγορίες του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ και του βόλεϊ για το έτος 2023 (ύψους 30,5 εκατ. ευρώ συνολικά), την περασμένη εβδομάδα οι ομάδες γνώριζαν ότι θα μοιράζονταν 5,1 εκατ. ευρώ, αλλά τελικά το τελικό ποσό είναι πολύ μικρότερο, προκαλώντας την οργή τους και το… λουκέτο.

Να τονιστεί ότι η κατανομή χρημάτων μέσω της φορολόγησης των κερδών από το Στοίχημα, είχε ξεκινήσει πριν δύο χρόνια σε συνεργασία του υφυπουργείου αθλητισμού με το υπουργείο Οικονομικών. Δημιουργήθηκε ένας μόνιμος μηχανισμός, όπου συγκεντρώνονται τα χρήματα και μοιράζονται ισότιμα τόσο στον επαγγελματικό όσο και στον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ΄ Εθνική: Νίκες -χρυσάφι για Ορφέα και Άρη Αβάτου στην 23η αγωνιστική

Πώς διαμορφώθηκε η βαθμολογία στον 1ο Όμιλο Πολύτιμες νίκες πέτυχαν οι δύο ομάδες της Ξάνθ…