Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μήνυμα κατά του σεξισμού από την ΕΛΜΕ Ξάνθης για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Μήνυμα κατά του σεξισμού από την ΕΛΜΕ Ξάνθης για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

0

Εκδήλωση στην πλατεία με τη συμμετοχή του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης και της ΑΔΕΔΥ

Μ. Λουκοπούλου: «Η κυβέρνηση δεν ‘’λυγίζει’’ από τις γυναικοκτονίες, όμως εμείς συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για να μπορούμε να μιλάμε για ισότητα στην πράξη»

Την Τρίτη 8 του Μάρτη η ΕΛΜΕ Ξάνθης, προκειμένου να τιμήσει την Παγκόσμια η Ημέρα των Γυναικών όχι ως μια ακόμη γιορτή, αλλά ως αφορμή για αναστοχασμό και ξεκίνημα για  αγώνα προχώρησε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του σεξισμού στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης με δεδομένο ότι η Κεντρική ΑΔΕΔΥ απηύθυνε πρόσκληση για συμμετοχή σε πανελλαδικές κινητοποιήσεις την ίδια ημέρα. Με σύνθημα «Σε κάθε μορφή έμφυλης βίας θα μας βρίσκετε μπροστά σας» έδωσαν το δικό τους μήνυμα ευαισθητοποίησης σε θέματα σεξισμού και διεκδίκησης της ισότητας  των φύλων στην πράξη.

«Η πάλη ενάντια στον σεξισμό είναι πάλη ενάντια στο σύστημα!-Τασσόμαστε στο πλευρό των θυμάτων»
Βασιλική Αλεξοπούλου
Συνταξιούχος Καθηγήτρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Αρχικά, η συνταξιούχος Εκπαιδευτικός της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Βασιλική Αλεξοπούλου έδωσε μία εικόνα των διεκδικήσεων της ΕΛΜΕ επιρρίπτοντας ευθύνες στο σύστημα αναφορικά με την όξυνση των φαινομένων βίας και διακρίσεων κατά των γυναικών. Σημείωσε: «Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών και συνεχίζουμε να παλεύουμε για της διεκδικήσεις τους. Διαφαίνεται μία προσπάθεια τα τελευταία 3-4 χρόνια από μία κίνηση, ‘’Κίνηση για μία απεργιακή 8 Μάρτη’’, να είναι απεργία αυτή η μέρα. Πράγματι, η ΑΔΕΔΥ όλα αυτά τα χρόνια συμμετείχε» και πρόσθεσε: «με την καθιέρωση απεργίας αυτή τη μέρα θέλουμε οι διεκδικήσεις των γυναικών να είναι διεκδικήσεις του εργατικού κινήματος ,δηλαδή να παλεύουμε ενάντια στο σύστημα που δημιουργεί  την εκμετάλλευση, την καταπίεση και τον σεξισμό. Βέβαια, υπάρχει και το ‘’Κίνημα Me Too’’ που είναι πολύ ενθαρρυντικό, μας δίνει ελπίδα σε θέματα κακοποίησης και βιασμών».

«Βλέπουμε μία κυβέρνηση ανάλγητη μπροστά στις γυναικοκτονίες, αδιάφορη στο ζήτημα της ισότητας των γυναικών»
Μαρία Λουκοπούλου
Πρόεδρος ΕΛΜΕ Ξάνθης

Προς επίρρωση, η Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ξάνθης, Μαρία Λουκοπούλου, τόνισε: «Ο κλάδος μας έχει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό γυναικών και εκτός αυτού είμαστε κι εκπαιδευτικοί. Άρα, αυτό σημαίνει ότι έχουμε υποχρέωση απέναντι στα παιδιά μας να πολεμήσουμε λυσσαλέα ό,τι σεξιστικό. Είναι φανερό ότι οι γυναίκες κι οι θηλυκότητες υφίστανται όλα τα βάρη και των κοινωνικών-οικονομικών αλλαγών. Είναι οι πρώτες που θα απολυθούν, οι τελευταίες που θα προσληφθούν. Είναι αυτές που φροντίζουν την οικογένεια χωρίς κανένα κέρδος, κανένα όφελος, δεν αναγνωρίζεται καν η δουλειά τους. Βλέπουμε μία κυβέρνηση ανάλγητη μπροστά στις γυναικοκτονίες που συντελούνται. Αντιθέτως, βλέπουμε πισωγυρίσματα. Δεν ξεχνούμε πως μετονόμασε το Υπουργείο Ισότητας σε Υπουργείο Οικογένειας μεταθέτοντας τις γυναίκες στον ρόλο της μαμάς και τίποτα παραπάνω. Ας μη μιλήσουμε για τα επαίσχυντα βιντεάκια σχετικά με το σώμα και την οικογένεια. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση να βοηθήσει το θέμα της ισότητας των γυναικών».

Χρύσα Κιατίπη

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…