Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ H ΕΛΜΕ Ξάνθης στέκεται στο πλευρό του εκπαιδευτικού που τον απείλησε γονέας

H ΕΛΜΕ Ξάνθης στέκεται στο πλευρό του εκπαιδευτικού που τον απείλησε γονέας

0

Γονέας όρμησε στην τάξη και απαίτησε από τον καθηγητή να βγει έξω


Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ξάνθης, μέσω ανακοίνωσής του, στέκεται στο πλευρό του εκπαιδευτικού ο οποίος βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής αφού γονέας μαθητή όρμησε στην τάξη ενός σχολείου στην Ξάνθη και απαίτησε με απειλητικό ύφος από τον εν λόγω εκπαιδευτικό να βγει έξω για να λύσει τη διαφορά, όπως καταγγέλλει σε επιστολή του ο ίδιος. Ο γονέας είχε πληροφορηθεί από το παιδί του ότι ο εκπαιδευτικός είχε αποπειραθεί να το χτυπήσει. Παρόλαυτα στην επιστολή του ο εκπαιδευτικός τονίζει ότι το συγκεκριμένο γεγονός δεν ευσταθεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ξάνθης:

«Το ΔΣ ΕΛΜΕ Ξάνθης ομόφωνα συνυπογράφει την επιστολή συναδέλφου, με αφορμή επιθετική συμπεριφορά γονέα εναντίον του. Τα όλο και αυξανόμενα περιστατικά βίαιης και επιθετικής συμπεριφοράς στο χώρο του σχολείου συνιστούν ένα σύνθετο πρόβλημα που δεν αντιμετωπίζεται μονοσήμαντα και επιφανειακά.

Στη σχολική κοινότητα αντανακλάται η κοινωνία μας, μία κοινωνία σε συνεχή κρίση με εντεινόμενα χαρακτηριστικά ανισοτήτων, ελλείμματος δικαιοσύνης, ανταγωνισμού και ακραίου ατομικισμού. Το σχολείο, αποστερημένο από πολλά αντισταθμιστικά εργαλεία, αποτυγχάνει να δημιουργήσει ένα περιβάλλον ολόπλευρης καλλιέργειας αλλά και προοπτικής για τους περισσότερους νέους και νέες. Στον καθημερινό μας αγώνα, η συναδελφικότητα, η αλληλεγγύη παραμένουν η ουσιαστική στήριξη και ενίσχυση μας».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Σ. Μαυρίδης πρόεδρος της Δ.Ε. του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης των Διπλωματούχων Μηχανικών-Ηλεκτρολόγων

Στη Διοικούσα Επιτροπή συμμετέχουν επίσης οι: Β. Γιαννίκης, Μ. Ψωμάς, Θ. Ιωαννίδης και Γ. …