Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μήνυμα ευαισθητοποίησης έστειλε το ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down

Μήνυμα ευαισθητοποίησης έστειλε το ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down

0

Στο πλαίσιο μίας διαδικτυακής προσπάθειας που απευθύνθηκε σε μαθητές λυκείου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down στις 21 Μαρτίου 2022, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης (ΠΓΝΑ) σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Έβρου, πραγματοποίησε διαδικτυακή επιμορφωτική εκδήλωση-αφιέρωμα με σύντομες ομιλίες από εξειδικευμένους και καταξιωμένους επιστήμονες υγείας.

Η διαδικτυακή ενημέρωση απευθύνθηκε σε μαθητές Λυκείου, με στόχο την επιμόρφωση και την ευαισθητοποίηση τους ως προς το σύνδρομο Down.

Οι ομιλητές ήταν:

Ο Καθηγητής Παιδιατρικής κος Αντώνης Βουτετάκης Παιδίατρος- Παιδίατρος Ενδοκρινολόγος (Παιδιατρική Κλινική, Τμήμα Ιατρικής ΔΠΘ, ΠΓΝΑ) ο οποίος συντόνισε την εκδήλωση, η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παιδοψυχιατρικής και Διευθύντρια της Πανεπιστημιακής Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του ΠΓΝΑ, κα Ασπασία Σερντάρη, ο Καθηγητής κος Κωνσταντίνος Στρατάκης (Διευθυντής Γενετικής του Ανθρώπου και Ιατρικής Ακρίβειας στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, Ηράκλειο, Κρήτη), η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αναπτυξιακής & Συμπεριφορικής Παιδιατρικής κα Παναγιώτα Περβανίδου (Α’ Παιδιατρική Κλινική Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Νοσοκομείο Παίδων “Η Αγία Σοφία”) και η Ειδική Παιδαγωγός, κα Σωτηρία Μητρουλάκη, υποψήφια διδάκτορας Παιδοψυχιατρικής με γνωστικό ενδιαφέρον την συμπερίληψη των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Κατά την έναρξη της ημερίδας ο Διοικητής του ΠΓΝΑ, κ. Ευάγγελος Ρούφος, απηύθυνε χαιρετισμό και ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες ομιλητές, τη Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού Έβρου, κα Ελένη Πλακωτή, την υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κα Τσιροπούλου Σοφία καθώς και τους Διευθυντές, τους Καθηγητές και τους μαθητές των Λυκείων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για συμμετοχή στην επιμορφωτική εκδήλωση.

Ακολούθως, αναφέρθηκε στην κοινωνική αποστολή του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και τόνισε ότι αυτή ήταν η πρώτη σχετική διαδικτυακή προσπάθεια με στόχο να ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες δράσεις στα σχολεία της Περιφέρειας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κουβέρτες για τα αδέσποτα διανεμήθηκαν στους εθελοντές του δήμου Αλεξανδρούπολης

Παραδόθηκαν σε όσους είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Εθελοντών του δήμου Τις ημέρες αυτές π…