Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αφέθηκαν ελεύθεροι οι συλληφθέντες για το «σερί» των διαρρήξεων στην Ξάνθη

Αφέθηκαν ελεύθεροι οι συλληφθέντες για το «σερί» των διαρρήξεων στην Ξάνθη

0

Πρόκειται για δύο ανήλικους

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο ανήλικοι που συνελήφθησαν για το μπαράζ των 63 διαρρήξεων και επιχειρήσεων στο νομό Ξάνθης.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, από την εμπεριστατωμένη προανάκριση και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων  προέκυψε ότι οι δύο νεαροί και δύο ακόμη άγνωστοι συνεργοί τους, ενεργώντας με διάφορες συνθέσεις, διέρρηξαν από την πόλη της Ξάνθης 48 αυτοκίνητα, επτά φορτηγά και οχτώ επιχειρήσεις προκαλώντας παράλληλα και φθορές.

Το ζητούμενο για την αστυνομία, αλλά κυρίως για την κοινωνία είναι πώς πλέον και κατά πόσο θα περιοριστούν τα φαινόμενα μικροεγκληματικότητας στην Ξάνθη, αφού το τελευταίο διάστημα τα περιστατικά βαίνουν συνεχώς αυξητικά.

Μείζον ζήτημα αποτελεί η ενεργοποίηση των κοινωνικών υπηρεσιών της περιοχής, αφού είναι γνωστοί οι ανήλικοι που επιδίδονται σε παραβατικές συμπεριφορές, το περιβάλλον και οι συνθήκες διαβίωσής τους και αν θα αναζητηθούν με αποτελεσματικό τρόπο οι ευθύνες των γονέων τους.

Όπως έχουμε σημειώσει πολλές φορές, και κυρίως με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά, το θέμα είναι πρωτίστως κοινωνικό, και άρα ο συντονισμός πρέπει να γίνει προς αυτή την κατεύθυνση και να γίνει χωρίς καθυστέρηση.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε δύο διακινητές επί της επαρχιακής οδού Ροδόπης

Οι άντρες επέβαιναν σε ΙΧ , το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος, ενώ ο οδη…