Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Άσπρη μέρα έφερε η «Μπιάνκα» στο δήμο Μύκης

Άσπρη μέρα έφερε η «Μπιάνκα» στο δήμο Μύκης

0

«Βουνό» το χιόνι στον Κένταυρο – Το μεταφέρουν με φορτηγά εκτός οικισμού   

 

Κλειστά τα σχολεία την Δευτέρα με εντολή Δημάρχου – Στα «λευκά» Λειβαδίτης και Δασικό χωριό

 

Με επίκεντρο τα ορεινά χωριά του δήμου Μύκης έκανε αισθητή την παρουσία της  η κακοκαιρία «Μπιάνκα» στην Ξάνθη. Ιδιαίτερα στον Κένταυρο όπου το χιόνι είναι τόσο πολύ που τα εκχιονιστικά του δήμου Μύκης το συγκεντρώνουν σε διάφορα σημεία  και το μεταφέρουν με φορτηγά έξω από τον οικισμό!

«Βουνό» το χιόνι στον Κένταυρο – Το μεταφέρουν με φορτηγά εκτός οικισμού   

Η κακοκαιρία όπως μας πληροφορεί ο νέος αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Μύκης κι Σαχιλή Ριτβάν έπληξε τα χωριά Μύκη, Πάχνη, Δημάριο, Γλαύκη και κυρίως τον Κένταυρο. Ξεκίνησε το απόγευμα της Κυριακής με χιονόπτωση που διήρκησε όλη τη νύχτα με αποτέλεσμα να ντυθούν στα λευκά τα ορεινά χωριά. Από πολύ νωρίς το πρωί όταν άρχισε να το στρώνει για τα καλά άρχισε και η επιχείρηση εκχιονισμού με τα εκχιονιστικά και τις αλατιέρες του δήμου: «Είμαστε στο πόδι από νωρίς το πρωί. Ρίχνουμε αλάτι σ’ όλους στους οικισμούς. Στο Κένταυρο έχει το πιο πολύ χιόνι. Αφού αναγκαστήκαμε να το μαζεύουμε με  τα εκχιονιστικά σε διάφορα σημεία και μετά με φορτηγά να το βγάζουμε έξω από τον οικισμό. Όλοι οι δρόμοι είναι ανοιχτοί όπως και το οδικό δίκτυο μέχρι τις Θέρμες που είναι αρμοδιότητα της περιφέρειας. Έχουμε πολύ καλή συνεργασία με την περιφέρεια και καταφέραμε να μην κλείσει κανένας οικισμός παρότι  το χιόνι είναι πολύ», επεσήμανε ο κ. Σαχιλή Ριτβάν.

Στα «λευκά» Λειβαδίτης και Δασικό χωριό

Να σημειώσουμε ότι λόγω της χιονόπτωσης με εντολή του δημάρχου Μύκης τα σχολεία δεν λειτούργησαν την Δευτέρα. Η κυκλοφορία των οχημάτων γινόταν κανονικά και δεν παρατηρήθηκε παγετός. Χιόνι έπεσε επίσης και στον Λειβαδίτη και στο Δασικό Χωριό, όπου σημειώθηκε μάλιστα και έντονη χιονοθύελλα.

Με σφοδρή βροχόπτωση στην Ξάνθη έκανε εμφάνιση η Μπιάνκα

Στην πόλη της Ξάνθης η Μπιάνκα έκανε την εμφάνισή της με έντονη βροχόπτωση την Κυριακή, η οποία μάλιστα ήταν τόσο ισχυρή που οδήγησε και στη διακοπή του αγώνα του ΑΟΞ με την Καβάλα στα Πηγάδια καθώς το γήπεδο έμοιαζε με λίμνη και κρίθηκε αδύνατη η συνέχισή του. Στους άλλους δήμους δεν παρατηρήθηκαν έντονα προβλήματα από την κακοκαιρία Μπιάνκα.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Ο δήμαρχος Μύκης κ. Ντελή Χουσεΐν Ριτβάν (μέσον) και η ομάδα της Πολιτικής Προστασίας ενώ αρχίζουν την δουλειά του εκχιονισμού
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…