Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Πρόστιμα ανεμβολίαστων: Στο taxisnet οι ειδοποιήσεις των άνω των 60

Πρόστιμα ανεμβολίαστων: Στο taxisnet οι ειδοποιήσεις των άνω των 60

0

Κοινοποιούνται με e-mail

Βεβαιώθηκαν ως οφειλές στο taxisnet τα πρόστιμα ανεμβολίαστων άνω των 60. Οι ειδοποιήσεις της ΑΑΔΕ κοινοποιούνται μέσω e-mail, ενώ παράλληλα ενσωματώνονται στην προσωποποιημένη πληροφόρηση του εκάστοτε φορολογούμενου στην ψηφιακή πλατφόρμα στο taxisnet. Οι ανεμβολίαστοι πολίτες άνω των 60 ετών ενημερώνονται πως τους έχει επιβληθεί πρόστιμο 50 ευρώ, το οποίο θα επαυξάνεται κατά 100 ευρώ κάθε μήνα. Η ειδοποίηση αφορά τον (μισό) μήνα Ιανουάριο και έχει αναρτηθεί στην κατηγορία Πρόστιμα Covid στην Προσωποποιημένη πληροφόρηση MyAADE. Οι παραβάτες καλούνται να πληρώσουν τα πρώτα 50 ευρώ ως 15 Μαρτίου.

Οι πολίτες αμέσως μετά την επίδοση του προστίμου στην πλατφόρμα του taxisnet είναι υποχρεωμένοι να εκτυπώσουν την απόδειξη και στη συνέχεια να την πληρώσουν. Η πληρωμή του προστίμου πρέπει να γίνει σε συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο, προκειμένου να μην υπάρξουν προσαυξήσεις.

Ενστάσεις

Δικαίωμα ένστασης στα επιβληθέντα διοικητικά πρόστιμα της προβλέπεται για οι εξής κατηγορίες πολιτών:

-Όσοι έχουν πιστοποιητικό γέννησης ή ληξιαρχική πράξη γέννησης μετά την 31/12/1961, πρέπει να μεταβούν στο Δήμο ή σε ΚΕΠ προκειμένου να γίνει η αντίστοιχη αλλαγή στα Στοιχεία Δημοτολογίου.

-Όσοι έχουν εμβολιαστεί στο Εξωτερικό. Πρέπει να μεταβούν σε ΚΕΠ ή μέσω των anagnorisi.gov.gr ή MyKepLive προκειμένου να καταχωρήσουν τον εμβολιασμό τους. Τυχόν αντιλογισμός προστίμου θα γίνει τον επόμενο μήνα υπολογισμού προστίμων.

-Όσοι έχουν νοσήσει κατά την παραμονή τους στο εξωτερικό. Πρέπει να μεταβούν σε ΚΕΠ μαζί με το Πιστοποιητικό Νόσησης από την χώρα του εξωτερικού, προκειμένου να γίνει η καταχώρηση της νόσησης.

-Όσοι εξαιρούνται του εμβολιασμού για λόγους υγείας. Πρέπει να ζητήσουν από τον γιατρό τους να υποβάλλει αίτημα εξαίρεσης στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ. Εφόσον εγκριθεί το αίτημά τους, θα γίνει αντιλογισμός του προστίμου σε επόμενο μήνα καταλογισμών.

-Δικαιούχοι εμβολιασμού κατ’ οίκον. Πρέπει να ζητήσουν από τον γιατρό τους να υποβάλλει αίτημα εμβολιασμού κατ’ οίκον στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ. Εφόσον εγκριθεί το αίτημά τους για εμβολιασμό κατ’ οίκον, θα γίνει αντιλογισμός του προστίμου σε επόμενο μήνα καταλογισμών.

-Υπάλληλοι του Υπ.Εξωτερικών ή του Υπ. Άμυνας που βρίσκονται κατ’ εντολήν στο εξωτερικό. Υποβάλλουν το αίτημα στην υπηρεσία τους ζητώντας της να ενημερώσει αρμοδίως την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.

-Όσοι υπάγονται στις εξαιρέσεις κατ’ εφαρμογή του άρθρου 206 του ν.4820/2021. Υποβάλλουν επίσης αίτημα ζητώντας από την υπηρεσία τους να ενημερώσει κατάλληλα την ΓΓΠΣΔΔ.

-Έχουν διαφορετικό/διπλό ΑΜΚΑ/ΠΑΜΚΑ/ΠΑΥΠΑ. Εφόσον έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει ή εξαιρούνται από τον εμβολιασμό χρησιμοποιώντας άλλο ΑΜΚΑ/ΠΑΜΚΑ/ΠΑΥΠΑ από αυτόν που φαίνεται στα στοιχεία τους, πρέπει να μεταβούν σε ΚΕΠ ή myKEPLive προκειμένου να γίνει η διόρθωση των δεδομένων και να απενεργοποιηθεί τυχόν πλεονάζων ΑΜΚΑ/ΠΑΜΚΑ/ΠΑΥΠΑ.

-Φορολογικοί Κάτοικοι Εξωτερικού. Υποβάλουν αίτημα διαγραφής προστίμου μέσω της πλατφόρμας «Τα Αιτήματά μου» στην ψηφιακή πύλη myAADE.

-Όσοι χρήζουν δικαστικής συμπαράστασης. Υποβάλουν αίτημα διαγραφής προστίμου μέσω της πλατφόρμας «Τα Αιτήματά μου» στην ψηφιακή πύλη myAADE.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Ξεκινά η ανάρτηση των εκκαθαριστικών

Πιθανή νέα παράταση στην πληρωμή της Α’ δόσης Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται …