Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Νέες κυρώσεις ετοιμάζει η Δύση – Το Βερολίνο «παγώνει» τον Nord Stream 2

Νέες κυρώσεις ετοιμάζει η Δύση – Το Βερολίνο «παγώνει» τον Nord Stream 2

0

Η απάντηση της Ευρώπης στην απόσχιση τμημάτων της Ουκρανίας

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την επιβολή κυρώσεων στην Ρωσία από τη Δύση μετά την αναγνώριση της αυτονομίας των Ντανιέτσκ και Λουγκάνσκ στην ανατολική Ουκρανία και την έκδοση των ρωσικών διαταγμάτων που προβλέπουν αποστολή «στρατιωτικής δύναμης» και δημιουργία στρατιωτικών βάσεων στις αυτονομιστικές περιοχές.

Οι μόνιμοι αντιπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχαν εχθές σειρά διαβουλεύσεων για να καθορίσουν το περιεχόμενο των κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας, ενώ ο Γερμανός καγκελάριος ανακοίνωσε το «πάγωμα» του Nord Stream 2. Την αποφασιστικότητα των κρατών -μελών να επιβάλλουν μέτρα κατά της Ρωσίας εξέφρασε νωρίτερα η Προεδρία της Γαλλίας στο Συμβούλιο της ΕΕ.

Οι τελευταίες νεότερες εξελίξεις με ευρύτερες διπλωματικές και οικονομικές διαστάσεις ήταν η ανακοίνωση από τον Γερμανό Καγκελάριο ότι δεν μπορεί να προχωρήσει η πιστοποίηση του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream, μετά τις εξελίξεις στην ανατολική Ουκρανία από την κίνηση της Ρωσίας να αναγνωρίσει επίσημα δύο αποσχισθείσες περιοχές.

Σε συνέντευξη Τύπου με τον Ιρλανδό ομόλογό του τόνισε ότι «πρέπει να επανεκτιμήσουμε την κατάσταση, ιδίως όσον αφορά το Nord Stream 2», προσθέτοντας ότι το υπουργείο Οικονομίας θα εξετάσει εκ νέου τη διαδικασία πιστοποίησης δεδομένων των ενεργειών της Ρωσίας. Η διαδικασία αυτή θα πάρει χρόνο σύμφωνα με τις δηλώσεις του.

Σημειώνεται ότι π αγωγός που μεταφέρει φυσικό αέριο από τη Ρωσία στη Γερμανία, έχει ολοκληρωθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο αλλά δεν έχει ακόμα τεθεί σε λειτουργία.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές: Στο 94% το ποσοστό συμμόρφωσης των επιχειρήσεων

Εκπνέει την Τρίτη 30 Απριλίου η προθεσμία Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία που έχουν ο…