Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επιμένει ο κορωνοϊός στην Ξάνθη

Επιμένει ο κορωνοϊός στην Ξάνθη

0

Αυξημένος αριθμός περιστατικών με συμπτώματα προσέρχονται στο Νοσοκομείο, αλλά δε χρήζουν νοσηλείας

 

Επιμένουν τα περιστατικά κορωνοϊού στην Ξάνθη, σύμφωνα με την εικόνα που αποτυπώνεται στο Νοσοκομείο Ξάνθης. Όπως ενημερώνει το «Ε» ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών κ. Γιώργος Γεωργίου, παρά τη σταθεροποίησης της επιδημιολογικής εικόνας στη χώρα, δεν μειώνονται οι συμπολίτες που προσέρχονται με συμπτώματα στο Νοσοκομείο Ξάνθης. «Τα συμπτώματα είναι πιο ήπια και δεν χρήζουν νοσηλείας, ωστόσο σε περιπτώσεις κυρίως μεγαλύτερων συνανθρώπων, ακόμη και εμβολιασμένοι νοσηλεύονται», σημείωσε ο κ. Γεωργίου.

Ακόμη, εξήγησε ότι θορυβεί το γεγονός ότι κάποιοι πλέον νοσούν για δεύτερη ακόμη και τρίτη φορά, ενώ σχολίασε ότι οι post covid συνέπειες είναι αυτές που κληθούν να διαχειριστούν οι υγειονομικές δομές το επόμενο διάστημα.

Παράλληλα, ο ίδιος επισήμανε ότι πέραν του covid οι ανάγκες στα εξωτερικά ιατρεία έχουν συσσωρευτεί. «Δεν έχει αποφορτιστεί το Σύστημα Υγείας. Τα άλλα περιστατικά υγείας που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς έχουν μείνει πίσω. Είναι τα απόνερα στα οποία κανείς δε δίνει σημασία», υπογράμμισε ο ίδιος.

Να σημειωθεί ότι την προηγούμενη εβδομάδα κατέληξε άλλος ένας συμπολίτης μας, ηλικιωμένος που παρότι διπλοεμβολιασμένος, λόγω των υποκείμενων νοσημάτων που είχε δεν κατάφερε να κερδίσει τη μάχη με τον κορωνοϊό.

Ως προς τους εμβολιασμούς τέλος, ο κ. Γεωργίου σημείωσε ότι πλέον έχουμε φτάσει σε ένα ανώτατο όριο, και πλέον παρατηρείται μία στασιμότητα. «Όσοι ήταν να κάνουν την αναμνηστική δόση έχουν προχωρήσει σε εμβολιασμό και όσοι θέλησαν τελικά να εμβολιαστούν έχουν τελειώσει και αυτοί. Όσοι το είχαν αποφασίσει έχουν εμβολιαστεί», ανέφερε ο ίδιος.

 

Παραμένει ψηλά η επιδημιολογία στην Ξάνθη

Η εικόνα της παραμονής του ιού στην Ξάνθη αποτυπώνεται και στα αστικά λύματα, όπου καταγράφηκε αύξηση του ιικού φορτίου. Στο θέμα αναφέρθηκε και η καθηγήτρια Παιδιατρικής, Βάνα Παπαευαγγέλου, που επεσήμανε την αύξηση των κρουσμάτων σε Ξάνθη, Ιωάννινα και Καστοριά, όπως αποτυπώνεται στους ελέγχους στα λύματα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστ…