Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Την Ξάνθη επισκέφθηκε η Επιτετραμμένη της Πρεσβείας της Αυστρίας

Την Ξάνθη επισκέφθηκε η Επιτετραμμένη της Πρεσβείας της Αυστρίας

0

Συναντήθηκε με το δήμαρχο με αφορμή την παρουσίαση της στην πόλη μας για τελετή Αποκαλυπτήριων του Μνημείου Ολοκαυτώματος της Εβραϊκής κοινότητας

Θα πραγματοποιήσει σήμερα περιήγηση στις φυσικές ομορφιές του νομού

 

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε το μεσημέρι της Παρασκευής στο γραφείο του Δημάρχου Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη, η Επιτετραμμένη της Πρεσβείας της Αυστρίας Matina Hermann, η οποία έχει προσκληθεί στην πόλη μας, στην τελετή Αποκαλυπτήριων του Μνημείου Ολοκαυτώματος της Εβραϊκής κοινότητας της Ξάνθης, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου στις 12:30 το μεσημέρι, στην πλατεία Ελευθερίας.

Ο Δήμαρχος την υποδέχτηκε επισημαίνοντας ότι οι άνθρωποι στη σύγχρονη εποχή οφείλουν να θυμούνται τις μαύρες σελίδες της ιστορίας, καθώς αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να μην επαναληφθούν στο μέλλον, δίνοντας έμφαση στη νέα γενιά, η οποία, όπως είπε, με τους σύγχρονους τρόπους προσέγγισης μπορεί να διδαχθεί τα πανανθρώπινα μηνύματα της ειρηνικής συμβίωσης και της αλληλεγγύης.

Η Επιτετραμμένη συμφώνησε και υπογράμμισε ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τον Πολιτισμό και αναφέρθηκε στην προσπάθεια που έγινε πέρσι, με τη δημιουργία μουσικών συνόλων με Αυστριακούς και Έλληνες μουσικούς οι οποίοι μέσα από συναυλίες που πραγματοποίησαν επιχείρησαν έναν «μουσικό διάλογο» με στόχο την προσέγγιση, που επιτυγχάνεται μέσω της κουλτούρας.

Η Δρ Hermann έδειξε εντυπωσιασμένη με την Παλιά Πόλη, αλλά και τον φυσικό πλούτο της περιοχής, τον οποίο, όπως είπε πρόκειται να εξερευνήσει σήμερα Σάββατο, με επίσκεψη στον Νέστο, ενώ δέχτηκε με χαρά την πρόσκληση του Δημάρχου, για να επισκεφθεί την Σταυρούπολη.

 

Συνάντηση και με τον περιφερειάρχη

Συνάντηση με την Επιτετραμμένη της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα, κυρία Martina Hermann είχε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Χρήστος Μέτιος στο γραφείο του στην Κομοτηνή.

Η κυρία Hermann εξέφρασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από θέματα συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας και της Αυστριακής Πρεσβείας στους τομείς του τουρισμού και του πολιτισμού.

Αναφορά έγινε επίσης στο θέμα των μεταναστευτικών ροών στον Έβρο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νο mood(y’s)

Σίγουρα τα κυβερνητικά στελέχη έκαναν τον εύλογο συνειρμό. Η έκθεση της Moody’s που δημοσι…