Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δρομολογούνται έργα οδικής ασφάλειας στον δήμο Ξάνθης

Δρομολογούνται έργα οδικής ασφάλειας στον δήμο Ξάνθης

0

Παρεμβάσεις σε 55 οδούς της πόλης και σε οικισμούς με συνολικό προϋπολογισμό περίπου 2 εκ. ευρώ

 

Ανανέωση του στόλου των οχημάτων και των μηχανήματων έργου με νέες προμήθειες, προϋπολογισμού 1.800.000 ευρώ

 

 

Πρόγραμμα βελτίωσης της οδικής ασφάλειας με μια σειρά παρεμβάσεις στους δρόμους της πόλης αλλά και των οικισμών του δήμου, ξεκίνησε να υλοποιεί ο δήμος Ξάνθης. Στο πλαίσιο αυτό οι τεχνικές υπηρεσίες έχουν έτοιμες μελέτες και δημοπρασίες για μια σειρά από έργα που αφορούν αποκατάσταση οδοστρωμάτων και διαγραμμίσεων, τεχνικών έργων, αποκατάσταση ζημιών και βελτίωση βατότητας οδικών τμημάτων και βελτίωση βατότητας τμημάτων, όπως επίσης και ασφαλτοστρώσεις σε διαφορά σημεία του οδικού δικτύου. Οι μελέτες αυτές καθώς επίσης η διεξαγωγή δημοπρασίας έχουν εγκριθεί από την οικονομική επιτροπή που συνεδρίασε το πρωί της Τρίτης 1/2/2022.

Έργα για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην πόλη και σε οικισμούς

Διευκρινήσεις για τα έργα αυτά που είναι πολύ σημαντικά για  την βελτίωση της καθημερινότητας του δημότη καθώς αφορούν την ασφάλεια των μετακινήσεων του παρέχει στο «Ε» ο καθ’ ύλην αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων και Υπηρεσιών κ. Γιάννης Ζερενίδης. Ειδικότερα σ’ ότι αφορά την μελέτη έργου των διαγραμμίσεων  περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε 55 οδούς της πόλης με οριζόντια σήμανση,  διαχωριστικές γραμμές σε δρόμους διπλής κατεύθυνσης, απαγορευτικά στάθμευσης ή το αντίθετο, θέσεις ΑΜΕΑ, διαβάσεις πεζών και stop. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται  σε 110.000 ευρώ. Πολύ μεγαλύτερο είναι το έργο που αφορά τα οδοστρώματα. Η παρέμβαση θα γίνει μέσα στον αστικό ιστό καθώς και στην Παλαιά Χρύσα, το Δροσερό, την Λεύκη και το Εύμοιρο. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 1.800.000 ευρώ. Αυτά τα έργα αφορούν αποκαταστάσεις που δεν γίνονται άμεσα από το Τμήμα Συντηρήσεων των Τεχνικών υπηρεσιών αλλά χρήζουν μεγαλύτερης έκτασης παρέμβαση, οπότε μετά την αυτοψία και την καταγραφή του προβλήματος εντάσσονται στην μελέτη με συναφή έργα. Όπως ανέφερε ο κ. Ζερενίδης είναι ενεργή ακόμη μια εργολαβία με αποκαταστάσεις αλλά έχει καθυστερήσει από τα έργα φυσικού αερίου και λόγω των καιρικών συνθηκών: «Αυτό που επιδιώκουμε με αυτά τα έργα είναι να βελτιώσουμε την οδική ασφάλεια. Αυτό το πετυχαίνουμε με παρεμβάσεις οριζόντιας σήμανσης, με την αποκατάσταση ασφαλτοτάπητα και την βελτίωση του οδοφωτισμού. Ήδη με την αντικατάσταση με λάμπες led υπάρχει αισθητή βελτίωση, στον οδοφωτισμό», επισημαίνει  κ. Ζερενίδης.

10 χρόνια έχει να προμηθευτεί οχήματα και μηχανήματα έργου ο δήμος Ξάνθης

Ένα ακόμη σημαντικό έργο που στοχεύει στην κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών του δήμου είναι η προμήθεια οχημάτων και μηχανημάτων έργου. Η οικονομική επιτροπή ενέκρινε το πρακτικό διενέργειας και ανοίγματος οικονομικών προσφορών του διαγωνισμού. Όπως ανέφερε ο κ. Ζερενίδης ο δήμος έχει ένα γερασμένο στόλο από οχήματα και μηχανήματα έργου καθώς εδώ και 10 χρόνια δεν έχει κάνει καμιά προμήθεια. Στόχος είναι η σταδιακή ανανέωσή του με μηχανήματα νέων σύγχρονων προδιαγραφών, μικρότερης οικολογικής επιβάρυνσης καθώς η συντήρηση των παλαιών είναι ιδιαίτερα δαπανηρή. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 1.800.00 ευρώ και θα ο δήμος θα προμηθευτεί φορτηγά, μηχανήματα 4Χ4, επιβατικά και βανάκια, ανατρεπόμενα καλαθοφόρο κ.λ.π. Τέλος εγκρίθηκε και το πρακτικό του διαγωνισμού για την διαχείριση ογκωδών αποβλήτων, κλαδεμάτων και Αποβλήτων Εκσκαφών, Κατασκευών και Κατεδαφίσεων (ΑΕΚΚ) του Δήμου Ξάνθης, που όπως προβλέπει ο νόμος είναι ανακυκλώσιμα.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…