Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022

0

Αυτοδιοικητικό Ι
Η καθημερινότητα των ξανθιωτών είναι δεδομένο πως περιστρέφεται γύρω από τον δήμο του καθενός. Οι πολίτες-δημότες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση προσφεύγουν για θέματα του τόπου διαμονής και σωστά πράττουν. Ο δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι, οι δημοτικοί σύμβουλοι είναι οι άνθρωποί τους και από αυτούς απαιτούν να ανταποκρίνονται στις διάφορες υποδείξεις, παρατηρήσεις που σκοπό έχουν να βοηθήσουν το δήμο στο να επιλυθούν μικρά, καθημερινά θέματα που παρατηρούν οι δημότες και ζητούν επισημαίνοντάς τα να επιλυθούν.
Αντί λοιπόν οι δημοτικοί μας άρχοντες σε όλη την κλίμακα αξιώματος να χαίρονται για τη στάση αυτή των δημοτών, ακούν μεν την παρατήρηση αλλά στη συνέχεια, συνήθως την αγνοούν.
Γ.Δ.


Αυτοδιοκητικό ΙΙ
Το γιατί ανταποκρίνονται μ’ αυτήν την νοοτροπία οι αρμόδιοι δημοτικοί άρχοντες, μόνον οι ίδιοι μπορούν να μας το πουν και εξηγήσουν.
Πάντως το δικαίωμα οι δημότες να κάνουν επισημάνσεις, παρατηρήσεις και να εκφράζουν την άποψή τους, τουλάχιστον από τις φιλόξενες σελίδες της εφημερίδας μας θα συνεχιστεί.
Η πόλη, οι δήμοι συνολικά, δεν αποτελούν ιδιοκτησία ή περιουσία του εκάστοτε πλειοψηφούντος συνδυασμού. Είναι όμως των Πολιτών, Δημοτών. Που ζουν σ’ αυτόν μικρό ή μεγάλο κι έχουν απαιτήσεις για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.
Αν αυτό το στοιχειώδες και αυτονόητο κάποιοι δεν το έχουν αντιληφθεί ακόμη τότε πολύ κακώς βρίσκονται εκεί που βρίσκονται.
Γ.Δ.


Τρεις στους έντεκα
Ότι το λεγόμενο ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου έχει χάσει κάθε τι ελληνικό, αυτό το διαπίστωσαν όλοι. Γέμισαν οι ομάδες ξένους ποδοσφαιριστές. Μικρές και μεγάλες έχουν περισσότερους ξένους παρά Έλληνες.
Ιδού ένα αδιάψευστο δείγμα που προβληματίζει όσους ανησυχούν για την αλλαγή αυτή.
Λοιπόν, στην εντεκάδα της προηγούμενης εβδομάδας, που ξεχώρισαν οι ποδοσφαιριστές της πρώτης κατηγορίας από τους έντεκα, οι οκτώ είναι ξένοι και μόνον τρεις Έλληνες!
Κι αυτοί μικρότερων ομάδων όπως ο ΟΦΗ, ο Ιωνικός, ο Αστέρας Τρίπολης.
Αυτή η αποελληνοποίηση των ομάδων μας, το έχουμε ξαναπεί, σύντομα θα φανεί στην Εθνική ομάδα.
Γ.Δ.


Το ίδιο και  με τους σκόρερς
Όμως, το αρνητικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο συνεχίζεται και στον τομέα των σκόρερ. Από τους ένδεκα στο σχετικό πίνακα, μόνον ο Κουλούρης του Ατρομήτου είναι Έλληνας, με 6 γκολ. Πρώτος δε είναι ο Κούρτιτς του ΠΑΟΚ με 13 γκολ.
Η σταδιακή υποχώρηση των Ελλήνων παικτών είναι συνεχής. Μειώνεται ο αριθμός τους και οι ομάδες έχουν εξελιχθεί σε…λεγεώνες των ξένων.
Από την άλλη, το θέμα δεν ενδιαφέρει καθόλου το αρμόδιο υφυπουργείο, δεν προβληματίζει τις διοικήσεις των ομάδων και καθόλου βέβαια την ΕΠΟ.
Όλοι το θεωρούν σαν κάτι φυσιολογικό και το αγνοούν σαν πρόβλημα.
-Μέχρι πότε όμως;
Γ.Δ.


Θλίψη για το χαμένο Καρναβάλι και φέτος
Η θλίψη είναι γενική στην πόλη μας. Για τρίτη χρονιά μάλιστα που δεν θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη γιορτή του Καρναβαλιού, όπως δεν πραγματοποιήθηκε και η άλλη γιορτή της Παλιάς Πόλης.
Γκαντεμιά και ατυχία πρώτου μεγέθους για την πόλη και τους κατοίκους, τους Συλλόγους και βέβαια τους επαγγελματίες.
Η οικονομική ζημιά για την Ξάνθη από τις δύο κορυφαίες εκδηλώσεις είναι τεράστια και δύσκολα να μετριαστεί. Δυστυχώς, η πανδημία, αυτή κυρίως, ανέτρεψε τα πάντα και δημιούργησε αυτό το κενό των τριών συνεχόμενων χρόνων.
Τουλάχιστον, ας ελπίσουμε για το 2023…
Γ.Δ.


Ισχυρά ψηφοδέλτια
Οι επόμενες βουλευτικές εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αυτές θα έχουν μια ιδιαιτερότητα για τα τρία τουλάχιστον κόμματα. Πρόκειται για τη συγκρότηση ιδιαίτερα ισχυρών ψηφοδελτίων.
Μάλιστα, σύμφωνα με έμμεσες δηλώσεις στελεχών, σημειώνουν πως από κει, από τα ισχυρά ψηφοδέλτια θα ξεκινήσει ο εκλογικός αγώνας. Κι αυτό, διότι η συγκρότηση ισχυρών ψηφοδελτίων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για ένα καλό εκλογικό ποσοστό.
Άρα, τα κόμματα Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, εκεί θα στοχεύσουν. Γι’ αυτό τίποτε δεν θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο με τα γνωστά ως σήμερα.
Τα νέα πρόσωπα θα κυριαρχήσουν στα ψηφοδέλτια, πρόσωπα με κοινωνικό και επαγγελματικό κύρος στην κοινωνία.
Γ.Δ.


Αλλαγές στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ
Αν έρθουμε ως εκ τούτου στα του νομού μας, για τα τρία κόμματα, το μόνο σίγουρο είναι πως θα περιληφθούν στα νέα ψηφοδέλτια οι εν ενεργεία βουλευτές.
Έτσι, πέραν αυτού του σταθερού, όλες οι άλλες θέσεις στα ψηφοδέλτια παίζουν.
Βέβαια, συγκλονιστικές αλλαγές δεν αναμένονται στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ.
Η εκτίμησή μου είναι πως μεγάλες αλλαγές θα υπάρξουν στο ΠΑΣΟΚ. Τόσο σε νέα πρόσωπα όσο και ηλικιακά νέα έως 40 χρόνων. Πρόσωπα δηλαδή που θα σηματοδοτούν την ανανέωση, τη συνέχεια και την επιστροφή στην πολιτική.
Πάντως η εκλογική άνοδος του κόμματος έχει δημιουργήσει κινητικότητα υποψηφίων διότι αυξάνονται οι πιθανότητες εκλογής.
Γ.Δ.


Αυτό κι αν είναι θράσος
Είναι γνωστό πως το θράσος μερίδας παράνομων ανθρώπων πως είναι μεγάλο και ιδιαίτερα προκλητικό.
Αφορμή παίρνω από την προχθεσινή είδηση τριών ατόμων οι οποίοι έκλεψαν τρία φορτηγά-νταλίκες από τη Γερμανία και θέλησαν να τις κάνουν…εξαγωγή στην Τουρκία μέσω Ελλάδος. Έφθασαν λοιπόν οι τρεις μάγκες στο Ορμένιο κι εκεί οι υπάλληλοι διαπίστωσαν πως τα φορτηγά ήταν δηλωμένα ως κλαπέντα.
Τα σαΐνια αυτά, νόμισαν πως θα περάσουν εύκολα από τα σύνορα για να τα πάνε στην Τουρκία προς πώληση. Μόνο που τα ηλεκτρονικά συστήματα είναι πιο γρήγορα από αυτούς κι έτσι έγιναν τσακωτοί. Το θράσος τους όμως παραμένει μεγάλο.
Γ.Δ.


Έγιναν οι δοκιμές στο Κολυμβητήριο
Ολοκληρώθηκε και η δοκιμαστική περίοδος στο κολυμβητήριο της Ξάνθης. Όπως μάθαμε έγιναν όλα τα τεστ που προβλέπονται ώστε να εξακριβωθεί η λειτουργία όλων των συστημάτων. Επίσης πραγματοποιήθηκαν οι προβλεπόμενες μετρήσεις στο Ph και στο χλώριο και όλα είναι έτοιμα για λειτουργία. Αυτό που απομένει είναι ή έκδοση της άδειας λειτουργίας. Σ’ αυτή τη φάση βρίσκεται τώρα ο δήμος. Ετοιμάζει το φάκελο ώστε να τον υποβάλλει στην αρμόδια υπηρεσία. Αυτή η διαδικασία θα πάρει ένα μήνα ακόμη όπως εκτιμούν στον δήμο. Οπότε καλή άνοιξη θα γίνουν και τα εγκαίνια.  Είναι γεγονός ότι κάποιοι αγανάκτησαν να περιμένουν και αδημονούν αλλά πρέπει να παραδοθεί στην κοινωνία της Ξάνθης ένα κολυμβητήριο άρτιο και ασφαλές, με σύγχρονες προδιαγραφές και νόμιμο από κάθε άποψη.
Μ.Ξ.


«Ο Θεός να τα φυλάει» από τους δήθεν φιλόζωους!
Μεγάλο πρόβλημα με τα αδέσποτα σκυλιά αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του οικισμού των Αβδήρων. Το τελευταίο καιρό ο αριθμός τους έχει αυξηθεί πάρα πολύ και όπως μας μεταφέρουν έχουν σχηματίσει αγέλες, τριγυρνούν στους δρόμους, κάποια απ’ αυτά είναι επιθετικά και προκαλούν εκφοβισμό στους κατοίκους και ιδιαίτερα στα παιδιά. Η αύξηση του πληθυσμού τους οφείλεται βέβαια στους δήθεν φιλόζωους που τα αποκτούν όχι από αγάπη αλλά για να είναι μοδάτοι και in και όταν έρθουν αντιμέτωποι με την ευθύνη, τα έξοδα της διατροφής και της υγείας τους αλλά  και τα πρόστιμα που προβλέπει ο νέος νόμος αν δεν τηρείται το πλαίσιο που αφορά τη στείρωση τότε εφαρμόζουν την γνωστή ανάλγητη και ξεδιάντροπη τακτική. Χωρίς ίχνος ευαισθησίας τα παρατάν νύχτα, ουσιαστικά τα εγκαταλείπουν να επιβιώσουν σ’ ένα ξένο περιβάλλον. Εκεί τους οδηγεί το αίσθημα της δήθεν φιλοζωίας τους!.
Ντροπή!
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …