Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Καταστροφές σε σπίτια και αυτοκίνητα από την πυρκαγιά στην Καπναποθήκη

Καταστροφές σε σπίτια και αυτοκίνητα από την πυρκαγιά στην Καπναποθήκη

0

Άμεσα ξεκίνησε τις καταγραφές των ζημιών η αστυνομία

Έσπευσε ο δήμος και η ΔΕΥΑΞ με υδροφόρες και τα τμήματα Καθαριότητας και Πρασίνου. Μεριμνά για τη διαμονή των περιοίκων το βράδυ

 

Καταστροφές μετρούν οι περίοικοι της Καπναποθήκης της οδού Αναξάρχου, αφού η φωτιά έχει μεν περιοριστεί, ωστόσο η Πυροσβεστική επιχειρεί ακόμη, ώστε να αποτρέψει κάθε πιθανότητα αναζωπύρωσης.

Η πυροσβεστική ξεκίνησε ήδη τις καταγραφές των ζημιών σε σπίτια και αυτοκίνητα, ενώ οι κάτοικοι παραμένουν ανάστατοι, καθώς η φωτιά έφτασε μια ανάσα απ’ τα σπίτια τους.

Οι περισσότερες ζημιές σημειώθηκαν στο οικοδομικό συγκρότημα της οδού Λευκίππου από την πίσω πλευρά, όπου καταστράφηκαν ολοσχερώς τουλάχιστον δύο αυτοκίνητα, κάηκαν από τη θερμότητα τέντες και τμήματα διαμερισμάτων. Η περιοχή έχει γεμίσει αποκαΐδια από τα υλικά και τμήματα των δέντρων που κάηκαν.

Οι υδροφόρες της ΔΕΥΑΞ έχουν τεθεί στη διάθεση της Πυροσβεστικής, προκειμένου να τροφοδοτούνται συνέχεια με νερό στο έργο της κατάσβεσης που είναι σε εξέλιξη. Το τμήμα Πρασίνου, απομακρύνει συνεχώς δέντρα, προκειμένου να αποτραπεί πιθανότητα νέας εκδήλωσης πυρκαγιάς, ενώ και το τμήμα Καθαριότητας καθαρίζει υλικά που έχουν βρεθεί στους δρόμους.

Στο σημείο έσπευσαν και οι διασώστες του Ερυθρού Σταυρού, προκειμένου να παράσχουν τη βοήθειά τους, όπου παραστεί ανάγκη.

Να σημειωθεί ότι ενημερώθηκαν τα σχολεία που βρίσκονται στην περιοχή και απομακρύνθηκαν οι μαθητές. Στα δημοτικά ενημερώθηκαν οι γονείς, ώστε να έρθουν τα πάρουν τα παιδιά, λόγω του καπνού και της αποπνικτικής ατμόσφαιρας που δημιουργήθηκε.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής θα παραμείνουν και τη νύχτα ώστε να είναι σε επιφυλακή.

Η τροχαία έχει αναλάβει να αποκλείσει την όδο Αναξάρχου, απ’ όπου θα απαγορεύεται η διέλευση για προληπτικούς λόγους

Ακόμη, ο δήμος έχει μεριμνήσει ώστε οι περίοικοι που έχουν υποστεί ζημιές στα σπίτια τους να διαμείνουν σε ξενοδοχείο της πόλης.

Έχει αποκλειστεί πλέον ο κίνδυνος επέκτασης της φωτιάς, ωστόσο η υπηρεσία Δόμησης θα εκτιμήσει την επικινδυνότητα του κτιρίου, μετά την επέλαση της φωτιάς.

Αυτοψία διενεργήθηκε και στην καπναποθήκη «Π», και διαπιστώθηκε ότι δεν επηρεάστηκε από τη φωτιά.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεχίζεται ο δωρεάν εμβολιασμός παιδιών από το παράρτημα Ρομά του δήμου Ξάνθης

Από τον Ιούλιο του 2023 έως και τον Απρίλιο του 2024 έχουν πραγματοποιηθεί 488 εμβολιασμοί…