Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Μετά το Πάσχα το νέο πρόγραμμα

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Μετά το Πάσχα το νέο πρόγραμμα

0

Θα υπάρχουν κριτήρια προτεραιότητας ανάλογα με τα εισοδήματα

Μετά το Πάσχα θα τρέξει το νέο πρόγραμμα επιδότησης αγοράς νέων ηλεκτρικών συσκευών, σύμφωνα με πληροφορίες, και δικαιούχοι θα είναι όλοι οι πολίτες, αλλά με κριτήρια προτεραιοποίησης ανάλογα με την οικονομική τους κατάσταση.

«Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει φέτος αλλά θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα, όποτε προκύπτουν κονδύλια θα αυξάνεται και η χρηματοδότησή του», επισήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας. «Στόχος του προγράμματος », σύμφωνα με τον υπουργό, «είναι όλα τα σπίτια να μπορέσουν να αντικαταστήσουν τις παλαιές ενεργοβόρες συσκευές με καινούριες, ώστε να μειώσουμε και κόστος ρεύματος και να βοηθήσουμε περιβάλλον και να έχουν μια πολύ καλύτερη οικοσκευή στο σπίτι τους».

Για να πάρει ο ενδιαφερόμενος την επιδότηση θα πρέπει να αποσύρει την παλιά και ενεργοβόρα συσκευή τους παίρνοντας ως αντάλλαγμα έκπτωση που μπορεί να φτάσει και το 40% για την αγορά νέου τύπου συσκευής. Το υπουργείο δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στα κλιματιστικά καθώς, ιδιαίτερα το καλοκαίρι, το δίκτυο υπερφορτώνεται επικίνδυνα με τον κίνδυνο ενός black out.

 

ΦΩΤΟ: ilektrikes-syskeyes2

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές: Στο 94% το ποσοστό συμμόρφωσης των επιχειρήσεων

Εκπνέει την Τρίτη 30 Απριλίου η προθεσμία Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία που έχουν ο…