Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Επερώτηση Λαϊκής Συσπείρωσης σε Μέτιο για τις νέες καταστροφικές πλημμύρες στον Έβρο

Επερώτηση Λαϊκής Συσπείρωσης σε Μέτιο για τις νέες καταστροφικές πλημμύρες στον Έβρο

0

Ζητούν άμεση καταγραφή ζημιών και πλήρη αποζημίωση των πληγέντων

Για «εφιάλτη» πλημμύρων που ξαναχτύπησε και πάλι τις παρέβριες περιοχές έκανε λόγο η Λαϊκή Συσπείρωση της ΑΜΘ. Αυτή την φορά στον κεντρικό Έβρο ( περιοχή Τυχερού) και την κοιλάδα του Ερυθροπόταμου με μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες, υποδομές, αρδευτικά και εγγειοβελτιωτικά δίκτυα, οδοποιία κλπ. Η παράταξη επέρριψε ευθύνες στην ΕΕ και στις Ελληνικές κυβερνήσεις υποστηρίζοντας πως στις  πολιτικές  τους,  τα έργα για την αντιπλημμυρική θωράκιση και την διαχείριση των υδάτινων πόρων, δεν είναι επιλέξιμα. Ακολούθως, η Λαϊκή Συσπείρωση τόνισε πως  μερίδιο ευθύνης έχουν τόσο τα τοπικά στελέχη, όσο και η αρμόδια Υπηρεσία (ΕΔΥΕ) που τελεί υπό διάλυση.

Με βάση τα ανωτέρω απηύθυνε επερώτηση στον Περιφερειάρχη ΑΜΘ, κ. Χρήστο Μέτιο καλώντας τον να μεριμνήσει για τα ακόλουθα:

-Να γίνει άμεσα η καταγραφή των ζημιών και να αποζημιωθούν οι πληγέντες αγρότες και κτηνοτρόφοι στο 100% για το σύνολο των καταστροφών.

-Να  κλείσουν τώρα τα  ρήγματα στα αναχώματα. Να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα για την άμεση αποκατάσταση όλων των καταστροφών.

-Να υπάρξει έγκριση όλων των κονδυλίων που απαιτούνται  για την προώθηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπλημμυρικών υποδομών, φραγμάτων, αρδευτικών και εγγειοβελτιωτικών έργων κλπ στην Π.Ε Έβρου για μια αποτελεσματική  αντιπλημμυρική θωράκιση  και  σύγχρονη διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βουλή: Σε ιδιώτες η διαχείριση των υδάτινων πόρων στη Θεσσαλία;

Ομαδικά πυρά εξαπέλυσε σύσσωμη η αντιπολίτευση στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ Επιμέλεια: Παύλος Μ…