Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

0

Νέα πρόσωπα στο προσκήνιο
Αλλαγές όμως, είναι βέβαιο θα υπάρξουν και στα ψηφοδέλτια των κομμάτων. Οι συνδυασμοί της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης σίγουρα δεν θα είναι ίδιοι κι αυτό για διάφορους σοβαρούς λόγους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τρία κόμματα, Ν.Δ. ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, είναι βέβαιο πως θα προχωρήσουν σε αλλαγές προσώπων. Κι αυτό διότι κάποια από αυτά δοκιμάστηκαν και δεν αξιολογήθηκαν θετικά, άλλα θα υποχρεωθούν να «κάνουν πίσω» για νέο αίμα.
Κάθε κόμμα χωριστά για τους δικούς του λόγους θα προχωρήσει σε κάποια ανανέωση διότι αυτό απαιτεί και το πολιτικό παιγνίδι που θέλει νέα πρόσωπα στο προσκήνιο.
Γ.Δ.


Φύγε εσύ, έλα εσύ
Εντάξει, είμαστε χρόνια στο κουρμπέτι της δημόσιας ζωής, έχουν δει τα μάτια μας πολλά πράγματα στον χώρο της πολιτικής. Γνωρίσαμε ανθρώπους και ανθρώπους, συναντήσαμε ικανούς και ανίκανους με μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους.
Παράλληλα γνωρίσαμε και τις ίντριγκες των αξιωματούχων τόσο της κεντρικής πολιτικής σκηνής όσο και της Περιφερειακής αλλά και της Τοπικής.
Λοιπόν, ούτως εχόντων των πραγμάτων, αντιμετωπίσαμε ψυχρά τις αλλαγές που πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Χρ.Μέτιος, σε επίπεδο προσώπων για τον επόμενο χρόνο.
Γνωρίζουμε πως οι αρμοδιότητες σχεδόν όλων πως είναι περιορισμένες και ως εκ τούτου περιορισμένες είναι και οι απαιτήσεις απ’ όλους αυτούς.
Γ.Δ.


Τι έργο παράγεται;
Όλο το θέμα των νέων προσώπων που ανέλαβαν όσο και αυτών που «αποχώρησαν» ήταν μια διαδικασία στη λογική του μου δίνεις, σου δίνω. Απλά πράγματα και αναμενόμενα απ’ όλους όσους παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στην Περιφέρειά μας.
Πρόσωπα πάνε-έρχονται, δηλώνουν ανεξαρτητοποίηση για λίγο χρόνο και μετά, αναλαμβάνουν θέση για να προσφέρουν στην Περιφέρεια και το νομό τους δήθεν. Την θέση που συνήθως είναι αμειβόμενη. Τώρα ως προς το παραγόμενο έργο, εάν παραχθεί φυσικά, ε, αυτό ας μην το συζητήσει κανείς, είναι μια πονεμένη ιστορία γενικώς κι ας μην αναφέρουμε ονόματα μέρες που είναι και θίξουμε υπολήψεις.
Γ.Δ.


Ξεχώρισε ο Αμοιρίδης
Και μια και μπήκαμε στα χωράφια της Περιφέρειας με την ευκαιρία των νέων συνεργατών του Μέτιου σε διάφορες θέσεις, φρόνιμο είναι να πούμε δύο λόγια για τον δικό μας Μιχάλη Αμοιρίδη.
Ο οποίος μετακινήθηκε μεν από τον συνδυασμό Τοψίδη σ’ αυτόν του Μέτιου, αλλά με τη στάση του και με τη μη ανάληψη κάποιας θέσης στην παράταξη της πλειοψηφίας, απέδειξε πως τηρεί όσα δηλώνει.
Βέβαια τα λόγια, «έπεα πτερόεντα» φεύγουν και χάνονται, όπως των υπολοίπων προσχωρησάντων, αλλά τουλάχιστον στην παρούσα φάση ο Αμοιρίδης φάνηκε αξιόπιστος και τηρητής όσων δήλωσε. Η εκτίμησή μας είναι πως αυτή του η στάση δείχνει σοβαρό άτομο.
Κατά τους λοιπούς, για να μη θεωρηθεί πως έχουμε προσωπικά μαζί τους, τις ευχές μας για επιτυχία στο έργο τους.
Γ.Δ.


Κρίσιμες στιγμές
Σοκ και δέος από τον αριθμό των κρουσμάτων! Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι θα ξεπεράσουμε τις 30.000 στην χώρα. Κι αυτό συμβαίνει παγκοσμίως. Την Τρίτη στις ΗΠΑ τα κρούσματα ξεπέρασαν τις 500.000 και στην Γαλλία τις 180.000 σε μία μέρα. Κι όλοι αναρωτιούνται. Πού θα πάει αυτό; Πότε θα σταματήσει; Τα συμπτώματα της Όμικρον είναι όπως αυτά του κρυολογήματος. Πότε έχεις κρυολόγημα, πότε Όμικρον; Πότε γρίπη, πότε Δέλτα; Κι αν έχεις νοσήσει από Δέλτα κολλάς Όμικρον και το αντίστροφο; Και τι κάνουν τα εμβόλια; Ερωτήσεις …ερωτήσεις και άγχος…άγχος…και φόβος και τρόμος και πανικός! Και κάθε διάθεση χριστουγεννιάτικη εξανεμίζεται!
Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα και δεν αλλάζει προς το παρόν τουλάχιστον!
Μ.Ξ.


Ενημερωτική συνάντηση Ντουκιαντζή με συγχωριανούς του
Μπορεί οι δημοτικές εκλογές να πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο του 2023, όμως ο προγραμματισμός από νωρίς είναι θετική πρωτοβουλία. Μια τέτοια είχε την Τρίτη το απόγευμα ο πρώην δήμαρχος Μύκης Μουτζαχήτ Ντουκιαντζή στον Κένταυρο.
Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση κατοίκων, κυρίως της νεολαίας του χωριού, όπου και έγινε ανοιχτή συζήτηση για την κάθοδο στις επόμενες δημοτικές εκλογές.
Η συνάντηση αυτή είχε έναν χαρακτήρα ενημέρωσης κυρίως των χωριανών και επιβεβαίωση της καθόδου του Ντουκιαντζή επικεφαλής δημοτικού συνδυασμού.
Γ.Δ.


Θα έχουμε αλλαγές
Το γράφαμε και το σχολιάζαμε και χθες πως θα πρέπει ν’ αναμένουμε αλλαγές στο δήμο Ξάνθης ως προς τον αριθμό των δημοτικών παρατάξεων που θα κατέβουν στις προσεχείς εκλογές.
Το ίδιο φυσικά θα συμβεί και στους υπόλοιπους δήμους. Θα υπάρξουν κι εκεί νέοι δημοτικοί συνδυασμοί, άλλοι δεν θα εμφανιστούν ξανά, αλλού θα γίνει σύμπραξη παλιού με νέο κλπ. Κι αυτό διότι το εκλογικό σύστημα δεν βοηθά πλέον συνδυασμούς αδύναμους.
Θα υπάρξουν, είναι βέβαιο, εκπλήξεις στο διάστημα που απομένει.
Γ.Δ.


Η κατάργηση Φορέων Προστατευόμενων περιοχών
Δεν θα αρνηθώ πως προβληματίστηκα για την απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Αμυρά να καταργήσει διάφορους Φορείς Διαχείρισης Περιοχών που υπάρχουν στη χώρα. Από την άλλη, θα πρέπει να παραδεχτώ πως οι Φορείς αυτοί είναι πολλοί, διασκορπισμένοι σ΄ολόκληρη τη χώρα, ενώ το σχέδιο του υπουργείου είναι να υπαχθούν και εποπτεύονται κεντρικά από τον Οργανισμό, ενώ οι 36 σημερινοί Φορείς θα μειωθούν σε νέους 24 τον αριθμό.
Αυτή είναι η πραγματικότητα, το τι θα βγει από τη νέα αντίληψη στη διαχείριση των Φορέων, σίγουρα είναι ένα θέμα. Όπως θέμα είναι ο συγκεντρωτισμός, αλλά το ίδιο θέμα και ο κατακερματισμός. Ο χρόνος θα δείξει.
Γ.Δ.


Ταυτότητα και πιστοποιητικό εμβολιασμού ενώθηκαν ψηφιακά!
Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης είναι αδιαμφισβήτητα ο πολιτικός που έχει να επιδείξει το σπουδαιότερο μεταρρυθμιστικό έργο από καταβολής ελληνικού κράτους, μεταφέροντας σε 2,5 χρόνια τη χώρα, σαράντα χρόνια μπροστά. Μας έδειξε πως είναι να ζεις σε πολιτισμένο κράτος που δίνει άμεσα απάντηση στις ανάγκες και τα προβλήματα των πολιτών, που διαρκώς προκύπτουν.
Βλέποντας λοιπόν πως ο έλεγχος πιστοποιητικών εμβολιασμού στις εισόδους καταστημάτων εστίασης, ψυχαγωγίας και άλλων χώρων, ήταν μία διαδικασία απλή μεν, η οποία όμως δημιουργούσε πολλές φορές συμφόρηση και ουρές, δημιούργησε σε χρόνο ρεκόρ το νέο πιστοποιητικό στο οποίο υπάρχουν μόνο φωτογραφία, ονοματεπώνυμο και ημερομηνία γέννησης για την ταυτοποίηση του προσώπου μαζί με το QR code. Έτσι απλοποιείται η διαδικασία και δεν χρειάζεται να επιδεικνύει κανείς και την ταυτότητά του.
Κι αυτή είναι μόνο η αρχή. «Η αστυνομική ταυτότητα ξεκινά το πέρασμά της στην ψηφιακή εποχή», δήλωσε προχθές. Δηλαδή είναι σίγουρο πως  η επόμενη χρονιά θα φέρει κι άλλα πολλά θαύματα στην δημόσια διοίκηση.
Το έργο Πιερρακάκη επιβεβαιώνει ότι στην κυβέρνηση μιας χώρας δεν πρέπει να τοποθετείς τους κολλητούς σου ή κομματικούς κηφήνες για να κρατήσεις τις εσωκομματικές ισορροπίες, αλλά μόνο τους καταξιωμένους ανθρώπους στον χώρο τους…


Τελευταίο αντίο στον Κάρολο Παπούλια
Το τελευταίο αντίο είπε χθες η πολιτική ηγεσία της χώρας στον Κάρολο Παπούλια. Έναν ευπατρίδη πολιτικό που υπηρέτησε για δύο θητείες το Ανώτατο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας και άφησε βαριά παρακαταθήκη στην νεότερη ιστορία του τόπου. Μετριοπαθής πολιτικός, με ενωτικό και μεστό λόγο, σεμνότητα και ήθος,  άφησε την σφραγίδα της αξιοπρέπειας, της φιλοπατρίας, της δικαιοσύνης και της αρετής. Αγωνιστής της εθνικής αντίστασης και μετέπειτα σε κυβερνητικές θέσεις σ’ όλες τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, ο Κάρολος Παπούλιας με την ευγενική φυσιογνωμία, ήταν ένας λαοφιλής πρόεδρος και πολιτικός, χωρίς ίχνος λαϊκισμού. Γι’ αυτό και ήταν αγαπητός απ΄ όλο το φάσμα του πολιτικού κόσμου.
Έφυγε πλήρης ημερών έχοντας επιτελέσει στο ακέραιο το καθήκον του!
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…