Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επενδύσεις Ξεκινά το έργο 3,1 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της αντιπλημμυρικής προστασίας του Δήμου Σουφλίου

Ξεκινά το έργο 3,1 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της αντιπλημμυρικής προστασίας του Δήμου Σουφλίου

0

Αφορά 38.500 στρέμματα στον κάμπο Θυμαριάς–Τυχερού– Φυλαχτού

 

Την αντιπλημμυρική προστασία 38.500 στρεμμάτων στον κάμπο Θυμαριάς–Τυχερού– Φυλαχτού του Δήμου Σουφλίου ενισχύει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με ένα νέο έργο προϋπολογισμού 3,1 εκατομμυρίων ευρώ από πόρους του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Το έργο έχει στόχο την ισχυροποίηση των αντιπλημμυρικών υποδομών του κάμπου ο οποίος δέχεται μεγάλο υδάτινο φορτίο ταυτόχρονα από τον ποταμό Έβρο στα ανατολικά, το ρέμα Λύρας στα βόρεια και το ρέμα Σαράντη στα νότια.

Με το έργο, θα συντηρηθούν και θα αποκατασταθούν τα αναχώματα του ποταμού Έβρου και των ρεμάτων Λύρας και Σαράντη, θα καθαριστούν τα δύο αυτά ρέματα καθώς και άλλα μικρότερα που καταλήγουν σε αυτά, θα καθαριστεί το δίκτυο των αποστραγγιστικών καναλιών και τάφρων, θα επισκευαστούν και θα αναβαθμιστούν τα θυροφράγματα  και τα αντλιοστάσια.

Η σύμβαση του έργου υπογράφηκε την Πέμπτη από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο και τον ανάδοχο του έργου κ. Μιχάλη Κούγκουλο, νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας ΜΙΧΑΗΛ ΚΟΥΓΚΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επενδύσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Νέα παράταση δύο μηνών

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση Νέα παράταση 2…