Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Αφιερώματα Ένα ταξίδι από το παρελθόν στο παρόν του Γαλλικού Σταθμού μέσα από ένα ημερολόγιο

Ένα ταξίδι από το παρελθόν στο παρόν του Γαλλικού Σταθμού μέσα από ένα ημερολόγιο

0

Με επιμέλεια της διαδικτυακής ομάδας των Φίλων του Γαλλικού Σταθμού της Αλεξανδρούπολη και των εκδόσεων Πατάκη

 

Η διαδικτυακή ομάδα των Φίλων του Γαλλικού Σταθμού της Αλεξανδρούπολης και οι εκδόσεις Παρατηρητής της Θράκης, με την υποστήριξη του ΟΣΕ, κυκλοφόρησαν ένα επιτοίχιο ημερολόγιο για το 2022 με βασική θεματική τον Γαλλικό Σταθμό από το παρελθόν στο παρόν.

Περιγραφή

Η διαδικτυακή ομάδα των Φίλων του Γαλλικού Σταθμού της Αλεξανδρούπολης, μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων που σέβεται το γενέθλιο τοπόσημο, την ιστορία και αγαπά το τρένο, και οι εκδόσεις Παρατηρητής της Θράκης, με την υποστήριξη του ΟΣΕ, κυκλοφόρησαν ένα  ημερολόγιο τοίχου για το 2022 με βασική θεματική τον Γαλλικό Σταθμό από το παρελθόν στο παρόν. Ένα χρηστικό ημερολόγιο στο οποίο σημειώνονται αναλυτικά οι μέρες ανά μήνα, οι σημαντικές χριστιανικές εορτές και οι παγκόσμιες ημέρες, και παράλληλα διανθίζεται από ιστορικές φωτογραφίες του Γαλλικού Σταθμού από τα μέσα περίπου του 20ού αιώνα αλλά και από σύγχρονες, που «αναζωογονούν» το αφημένο στη σιωπή κτιριακό συγκρότημα.

 

Η ομάδα των Φίλων του Γαλλικού Σταθμού της Αλεξανδρούπολης

Η ομάδα των Φίλων του Γαλλικού Σταθμού της Αλεξανδρούπολης δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 2018, συσπειρώνει σήμερα πάνω από 3.000 ανθρώπους και έχει ως βασικό στόχο να διασωθεί ο Γαλλικός Σταθμός από την επαπειλούμενη καταστροφή και να αναγνωριστεί ως ιστορικός τόπος.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αφιερώματα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το συγγραφικό έργο για το Γιώργο Μελίτο ξεκίνησε μ’ ένα… “Χρακ”

Το πρώτο βιβλίο του νεαρού Μηχανικού Περιβάλλοντος που ζει στην Ξάνθη, παρουσιάστηκε σε εκ…