Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ «Φουσκωμένος» κατά 7 εκ. ευρώ ο προϋπολογισμός του δήμου για το 2022

«Φουσκωμένος» κατά 7 εκ. ευρώ ο προϋπολογισμός του δήμου για το 2022

0

Στα 59 εκ. ευρώ  – Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στην Οικονομική Επιτροπή

 

Ελεγχόμενη στάθμευση στην Ξάνθη μέσα στο 2022

 

«Φουσκωμένος» κατά 7 εκ. ευρώ περίπου είναι ο προϋπολογισμό του δήμου Ξάνθης για το 2022 σε σχέση με το 2021. Το σχέδιο κατάρτισης εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την Οικονομική Επιτροπή που συνεδρίασε δια ζώσης στην Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου στις 9 το πρωί. Τον προϋπολογισμό καταψήφισε ο  Σάββας Μελισσόπουλος, ενώ Λευκό ψήφισε ο Γιάννης Παπαχρόνης. Ο προϋπολογισμός θα εισαχθεί προς συζήτηση και έγκριση στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο εντός της εβδομάδας.

59 εκ. ευρώ  ο προϋπολογισμός του δήμου Ξάνθης για το 2022

Αναλυτικότερα ο προϋπολογισμός του δήμου Ξάνθης για το 2022 ανέρχεται στα  59 εκ. ευρώ και αποτελεί το εργαλείο του δήμου για την άσκηση μιας σειράς δράσεων και έργων που στόχο έχουν στην βελτίωση της καθημερινότητα του πολίτη αλλά και την ανάνηψη τη τοπικής οικονομίας, όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε από την δημοτική αρχή.

Προχωρά η δημοπρασία για την ανεύρεσή οικοπέδου για Γυμνάσιο στην Πετρελαιοποθηκών

Η Οικονομική επιτροπή ενέκρινε  κατά πλειοψηφία την κατάρτιση των όρων για την αγορά οικοπέδου με τη διαδικασία διενέργειας μειοδοτικής δημοπρασίας για την ανέγερση σχολικής μονάδας (Γυμνάσιο), στην περιοχή Πετρελαιαποθηκών Ξάνθης. Το οικόπεδο πρόκειται να είναι από 4 – 6 στρέμματα. Η εισήγηση περιλάμβανε και το έγγραφο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευση που τεκμηριώνει την αναγκαιότητα κατασκευής του Γυμνασίου στην περιοχή.

Ελεγχόμενη στάθμευση στην Ξάνθη μέσα στο 2022

Εντός του 2022 θα βγει ο διαγωνισμός για την  «Προμήθεια & εγκατάσταση έξυπνου συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης». Η οικονομική έδωσε έγκριση στις τεχνικές προδιαγραφές ΄ώστε να προχωρήσει η διαδικασία του διαγωνισμού. Το έξυπνο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης αφορά όλη την πόλη ενώ ιδιαίτερα για την Παλιά Πόλη θα εφαρμοστούν κάποιες καινοτόμες εφαρμογές, όπως τοποθέτηση αισθητήρων εδάφους, εφαρμογή μέσω κινητού που θα πληροφορεί για κενές θέσεις στάθμευσης. Να σημειώσουμε ότι θα απαγορεύεται η είσοδος  – έξοδος οχημάτων για όλους πλην των μόνιμων κατοίκων  ενώ θα οριστούν συγκεκριμένες ώρες για ανεφοδιασμό των καταστημάτων, σχολείων και συγκεκριμένων εκδηλώσεων (π.χ. γάμων κατόπιν ειδικής άδειας). Το σύστημα θα τεθεί σε πιλοτική εφαρμογή μέσα στο 2022.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…