Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εντοπίστηκε κρούσμα της “Όμικρον” στην Ξάνθη

Εντοπίστηκε κρούσμα της “Όμικρον” στην Ξάνθη

1

Ανήμερα Χριστουγέννων

Ο ασθενής έχει ήπια συμπτώματα και δεν χρειάστηκε νοσηλεία στο νοσοκομείο Ξάνθης

Σε ύφεση κρούσματα και νοσηλείες στην Ξάνθη

Η μετάλλαξη “Όμικρον” έκανε την πρώτη της εμφάνιση και στην Ξάνθη με κρούσμα που εντοπίστηκε μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο στο νοσοκομείο Ξάνθης. Σύμφωνα με πληροφορίες μας  ο ασθενής έχει ήπια συμπτώματα και δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί στην κλινική covid. Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι έχει έλθει από την Ρόδο, όπου έχει αρκετά κρούσματα. Η κατάστασή του παρακολουθείται αν και δεν εμπνέει προς στιγμήν ανησυχία. Να σημειώσουμε ότι η μετάλλαξη “Όμικρον” αρχίζει να επικρατεί στην Ευρώπη αλλά και στην Αττική και αναμένεται πολύ σύντομα να επικρατήσει σ’ όλη τη χώρα λόγω της μεγάλης μεταδοτικότητάς της.

Πιο ήπια νόσηση αλλά πιο μεταδοτική

Και μπορεί η «Όμικρον» να έχει επικρατήσει στην Ευρώπη και η χώρα μας να ετοιμάζεται να πάρει μέτρα καθώς ιδιαίτερα στην Αττική έχει επικρατήσει κατά 70% ωστόσο οι έρευνες μέχρι στιγμής είναι ενθαρρυντικές και δείχνουν ήπια νόσο που προσβάλλει κυρίως το άνω αναπνευστικό προσομοιάζοντας πολύ με το κοινό κρυολόγημα και όχι τους πνεύμονες για να προκαλεί σοβαρές πνευμονίες όπως η «Δέλτα» και η «Α». Αυτό βέβαια που είναι ανησυχητικό είναι ότι έχει πολλαπλάσια μεταδοτικότητα. Σ’ αυτό δε που επίσης διαφέρει σε σχέση με την «Δέλτα», όπως έδειξαν έρευνες είναι ότι τα συμπτώματα παρουσιάζονται 2 μέρες μετά την μόλυνση και όσοι είχαν στενές επαφές μπαίνουν σε καραντίνα 5 μέρες και όχι 14. Τέλος οι έρευνες δείχνουν ότι οι εμβολιασμένοι και με τρίτη δόση έχουν κάλυψη 85%.

Σε ύφεση κρούσματα και νοσηλείες στην Ξάνθη

Η εικόνα στο νοσοκομείο Ξάνθης όπως μας την περιγράφει ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών κ. Γιώργος Γεωργίου είναι σαφώς καλύτερη τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Το επιδημιολογικό φορτίο υποχωρεί με αποτέλεσμα να είναι λιγότερα τα κρούσματα αλλά και οι νοσηλείες στην κλινική covid. Την ίδια στιγμή ενθαρρυντικά είναι τα νέα από τον εμβολιασμό που έχει αυξηθεί αισθητά.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αναβαθμίζεται το Κέντρο Υγείας Αβδήρων

Αποκτά μόνιμο ασθενοφόρο μετά από 5 χρόνια Ξεκίνησαν οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης κ…