Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

0

Ανάπτυξη τουρισμού έτσι δεν γίνεται
Αναμένοντας τις προτάσεις του δήμου Ξάνθης για τον Τουρισμό, που ελπίζουμε να δούμε σύντομα, θα καταθέσουμε μια εικόνα που παρατηρήσαμε προχθές. Μια εικόνα στα όρια του δήμου μας στην ορεινή περιοχή Ερύμανθου.
Πρόκειται για τη διαδρομή από τον οικισμό Λειβαδίτη προς το Δασικό Χωριό όπου υπάρχουν τα γνωστά σπιτάκια που φιλοξενούν επισκέπτες που επιθυμούν να ζήσουν και να γνωρίσουν την όμορφη φύση της περιοχής, να χαρούν το χιόνι και να αποκτήσουν την εμπειρία του Καταρράκτη παγωμένου ή μη.
Γι’ αυτή την πανέμορφη όλες τις εποχές περιοχή, κάποιες σκέψεις.
Γ.Δ.


Ανάπτυξη Τουρισμού ΙΙ
Διαπίστωση πρώτη και σημαντική κατά την μετάβαση στο δασικό χωριό που ως γνωστόν δημιούργησε το Δασαρχείο Ξάνθης επί των ημερών του Δασάρχη Γιάννη Γκεβρέκη.
Πριν όμως φτάσει ο επισκέπτης φυσιολάτρης στον χώρο του Δασικού Χωριού, θα υποστεί μια ανεπίτρεπτη και απαράδεκτη δοκιμασία εξαιτίας της κακής κατάστασης του δρόμου που ξεκινά από το Λειβαδίτη και φτάνει μέχρι τα σπιτάκια.
Πρόκειται για μια δοκιμασία όλων των μεταφορικών μέσων αλλά και των ανθρώπων.
Κι αυτό οφείλεται στην κακή κατάσταση του οδοστρώματος μήκους 8 χιλιομέτρων.
Λακκούβες παντού κάθε μεγέθους σε πλάτος και βάθος. Τρύπες στο οδόστρωμα που απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή για να μη συμβεί κάποια απρόβλεπτη ζημιά και μείνει το Ι.Χ. στο δρόμο.
Γ.Δ.


Ανάπτυξη Τουρισμού ΙΙΙ
Γενικώς η κατάσταση του οδοστρώματος απαιτεί ολική παρέμβαση. Με τέτοιο τρόπο τουριστική ανάπτυξη της περιοχής δεν μπορείς να περιμένεις γιατί «διώχνεις» τον επισκέπτη που θα τολμήσει να πάει μια φορά.
Θυμίζω τους Ξανθιώτες πως το τμήμα αυτό από Λειβαδίτη προς Δασικό Χωριό ασφαλτοστρώθηκε από την Περιφέρεια με Περιφερειάρχη τον Καμπέλη. Τον καλύτερο περιφερειάρχη που είχε ποτέ η Περιφέρεια.
Επισκέφθηκε την περιοχή, περπάτησε τον χωματόδρομο, είδε τα θετικά της περιοχής, κατάλαβε πως το χειμώνα ο χωματόδρομος γίνεται λασπόδρομος κι αποφάσισε να γίνει ασφαλτόστρωση.
Από τότε, μόνο μπαλώματα γίνονται. Μια σοβαρή παρέμβαση δεν έχει ξαναγίνει.
Και περιμένουν κάποιοι να ονειροβατούν για τουριστική ανάπτυξη. Χωρίς έργα ανάπτυξη δεν θα υπάρξει ποτέ.
Γ.Δ.


Ανάπτυξη Τουρισμού IV
Τα σχόλια απευθύνονται προς το δήμο Ξάνθης κι όχι προς την Περιφέρεια η οποία απέδειξε εμπράκτως, όπως και η αντιπεριφέρεια, πως για άλλα ενδιαφέρονται, για πανηγύρια και χορούς.
Άρα, ο δήμος Ξάνθης, στην ευθύνη του οποίου ανήκει το Δασικό Χωριό και όλη η περιοχή, θα πρέπει να ενδιαφερθεί τουλάχιστον να γίνει ο δρόμος. Αυτός ο δρόμος θα φέρει τον κόσμο εκεί επάνω, θα τον φέρει Χειμώνα, Άνοιξη, Καλοκαίρι. Έτσι θα επιζήσει και το Δασικό Χωριό, θα γίνει πέρασμα η Σταυρούπολη και το Καρυόφυτο.
Πράγματα αυτονόητα αλλά πόσο μακριά από το ενδιαφέρον της διοίκησης. Η οποία αμφιβάλω εάν έχει επισκεφθεί την περιοχή, έχει δει τις δυνατότητές της και έχει προβληματιστεί να τις αξιοποιήσει υλοποιώντας απλά έργα υποδομής, έναν δρόμο.
Ξαναθυμίζω πως τον δρόμο Καρυόφυτο – Λειβαδίτης τον έφτιαξε η τότε νομαρχία Ξάνθης, με νομάρχη τον Τάσο Μπερέτα. Καμπέλης και Μπερέτας και οι δύο εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ. Ο ένας στην Περιφέρεια, ο άλλος στη νομαρχία.
Γ.Δ.


Στη γειτονιά μας
Ό,τι συμβαίνει στη γειτονιά μας τη γεωγραφική ως χώρα, είναι προφανές πως πρέπει να μας ενδιαφέρει. Είμαστε γείτονες, βρισκόμαστε δίπλα ο ένας λαός στον άλλο, κι ότι συμβαίνει στον έναν θετικό ή αρνητικό έχει επίπτωση στον άλλο.
Έτσι, σαν γείτονες, σχολιάζω την πρόσφατη δήλωση του προέδρου της Τουρκίας με αφορμή τα προβλήματα της οικονομίας, πως ο Αλλάχ και το Κοράνι θα λύσουν τα θέματα τα Οικονομικά που αντιμετωπίζει η χώρα στο επίπεδο του πληθωρισμού.
Εντάξει, δικαίωμα του κάθε πολιτικού είναι να έχει την όποια οικονομική άποψη. Όμως το ότι η τουρκική λίρα έχει χάσει το 55% της αξίας της, ε, αυτό και δεν κρύβεται και δεν διορθώνεται με απλές θρησκευτικές επικλήσεις.
Γ.Δ.


Εθελούσιες στο δημόσιο
Τα κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα, χωρίς εξαίρεση, πραγματοποίησαν κομματικές προσλήψεις. Αυτό γνωστό και στα μικρά παιδιά πλέον.
Βέβαια καμία αμφισβήτηση πως αυτές οι προσλήψεις έγιναν χωρίς αξιολόγηση ικανοτήτων.
Μάλιστα, τα γαλαντόμα κόμματά μας, με τα δανεικά που χρεωνόταν, διόριζαν στις ΔΕΚΟ και στις διάφορες άλλες θέσεις.
Τώρα λοιπόν η καλή μας κυβέρνηση δήλωσε πως θα εφαρμόσει εθελούσιες εξόδους για να μειώσει το προσωπικό που «εργάζεται» στο δημόσιο!
Απίθανο; Βεβαίως. Αφού γέμισε το δημόσιο με αργόσχολους κάθε μορφής, τώρα σκέφτηκε κάποιος φωστήρας υπουργός τη μείωσή τους δίνοντάς τους και χρηματικό μπόνους για να φύγουν και να βγουν στη σύνταξη πρόωρα!!
Γ.Δ.


Μας κοροϊδεύουν
Υποκλίνομαι, δεν μπορώ, στην εξυπνάδα των Ελλήνων πολιτικών. Σκαρφίζονται διάφορα κόλπα για ν’αποδείξουν πως όλο το ενδιαφέρον τους πως είναι το πολιτικό-κομματικό κέρδος.
Και ξέρετε γιατί; Διότι σε λίγο καιρό, με την παρότρυνση των εργατοπατέρων συνδικαλιστών που θα ζητούν προσλήψεις γιατί υπάρχουν ελλείψεις, τάχα μου, θα προχωρήσουν και πάλι  σε νέες προσλήψεις με τον ίδιο τρόπο, κι άντε πάλι από την αρχή το δούλεμα και το παραμύθι. Και άντε πάλι να γεμίζει το δημόσιο με αργόσχολους.
Μας κοροϊδεύουν ασύστολα, μας δουλεύουν άγρια τα κόμματα και μεις, για μια θέση στο δημόσιο, τα χάφτουμε όλα, και χειροκροτούμε μάλιστα.
-Τούτη η χώρα δε σώζεται με τίποτε…
Γ.Δ.


Η «Όμικρον» ήρθε στην Ξάνθη
Εντοπίστηκε κρούσμα της μετάλλαξης «Όμικρον» στην Ξάνθη. Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο ασθενής έχει ήπια συμπτώματα και δεν χρειάζεται νοσηλεία στο νοσοκομείο Ξάνθης. Είναι άρτι αφιχθείς από την Ρόδο και έφερε και την Όμικρον στην Ξάνθη. Σ’ ότι αφορά την εικόνα στο νοσοκομείο έχει αισθητή βελτίωση καθώς έχουν μειωθεί τα κρούσματα και οι νοσηλευόμενοι. Όλοι μιλούν για ύφεση της πανδημίας στην Ξάνθη και αυτό μας δίνει μια ανάσα. Να θυμίσουμε ότι η Όμικρον σύμφωνα με τις τελευταίες μελέτες είναι πιο ήπια καθώς προσβάλει το άνω αναπνευστικό και δεν προκαλεί σοβαρές πνευμονίες αλλά είναι πολύ πιο μεταδοτική, ενώ οι εμβολιασμένοι με 3η δόση έχουν 85% κάλυψη.
Μ.Ξ.


Αναστοχασμός για μια πανδημία
Κατά την ταπεινή μου άποψη, για το θέμα της πανδημίας που επί δύο χρόνια ζούμε, οφείλουμε να κάνουμε έναν αναστοχασμό. Να προσεγγίσουμε με σοβαρότητα όλα όσα συνέβησαν, να δούμε τις απώλειες των 20.000 ανθρώπων, να προβληματιστούμε για την άρνηση χιλιάδων ατόμων που αρνούνται να εμβολιαστούν, να ερευνήσουμε την προσωπική στάση, την κοινωνική  συμπεριφορά, να μας απασχολήσει η πορεία της πανδημίας, πως εξελίσσεται, το μέλλον μας, ατομικό και συλλογικό.
Είναι όντως απαραίτητος αυτός ο αναστοχασμός των κοντινών και άμεσων συμβάντων και γεγονότων, απωλειών αλλά και απομόνωσης.
Προφανώς η πλειοψηφία προβληματίζεται έντονα, σίγουρα τα γεγονότα είναι δραματικά και το τέλος μη ορατό εξαιτίας αντιδράσεων.
Παρόλα αυτά, ο διάλογος, η αυτοκριτική, η συζήτηση, όλα αυτά είναι απαραίτητα γιατί ο δρόμος θα’ ναι μακρύς και δύσκολος.
Γ.Δ.


Απαράδεκτο: Αντιεμβολιαστής ιερέας αρνήθηκε και το τεστ για να κάνει βάπτιση!
Κάποιοι θρησκευτικοί λειτουργοί δεν τιμούν ούτε το σχήμα τους αλλά ούτε και τους θρησκευόμενους πολίτες. Απαιτούν τον σεβασμό απ’ αυτούς αλλά οι ίδιοι δεν τους σέβονται κι αυτό είναι πέρα για πέρα κατακριτέο και επικίνδυνο. Όπως ο ιερέας σε χωριό του νομού μας που τέλεσε γάμο και βάπτιση όντας ανεμβολίαστος! Όλοι οι καλεσμένοι, λίγοι σε αριθμό, όπως ορίζουν τα μέτρα, έχοντας πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης αλλά και επιπλέον υποβλήθηκαν σε rapid test για να μπορέσουν να χαρούν το νεοφώτιστο και τους γονείς του χωρίς φόβο και ο ιερέας που τέλεσε τα μυστήρια ήταν ανεμβολίαστος αλλά και αρνήθηκε να υποβληθεί σ’ ένα επιπλέον τεστ την ίδια ημέρα για να ησυχάσουν οι γονείς και οι συγγενείς ότι τουλάχιστον δεν θα κινδυνεύσει να κολλήσει το μωρό!
Αυτό λέγεται σεβασμός στον πλησίον; Αυτό που δίδαξε ο Χριστός και πρεσβεύει η εκκλησία μας;
Είναι λυπηρό και συνάμα επικίνδυνο να υπάρχουν τέτοιοι κληρικοί! Παρότι μειοψηφία δίνουν αρνητική εντύπωση και αυτό πρέπει να το αντιμετωπίσει η τοπική μας Μητρόπολη.
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …