Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Αντίστροφη μέτρηση για τις 13 μόνιμες προσλήψεις στους δήμους της Ξάνθης

Αντίστροφη μέτρηση για τις 13 μόνιμες προσλήψεις στους δήμους της Ξάνθης

0

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να στείλει το ΑΣΕΠ την προκήρυξη για τις 1.477 μόνιμες θέσεις σε δήμους και Περιφέρειες στο Εθνικό Τυπογραφείο

 

Από 4 θέσεις οι δήμοι Ξάνθης και Αβδήρων, 2 ο δήμος Μύκης και 3 ο δήμος Τοπείρου

 

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις 1.477 μόνιμες θέσεις σε δήμους και Περιφέρειες. Εντός της εβδομάδας αναμένεται το ΑΣΕΠ να στείλει στο Εθνικό Τυπογραφείο την νέα προκήρυξη για 1.477 μόνιμες θέσεις σε δήμους και Περιφέρειες. Το «Ε» έχει προδημοσιεύσει την κατανομή των θέσεων ανά φορέα και ειδικότητα για τους δήμους της Ξάνθης. Όπως έχουμε ήδη γράψει στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι νέες θέσεις θα αφορούν μηχανικούς, οικονομολόγους και στελέχη πληροφορικής.

Η νέα προκήρυξη αναμένεται να πάρει ΦΕΚ πριν το τέλος του 2021 αλλά η προθεσμία υποβολής αιτήσεων θα «τρέξει» το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου. Τα προσωρινά αποτελέσματα του διαγωνισμού αναμένεται να βγουν μέσα στην Άνοιξη.

13 μόνιμες προσλήψεις στους δήμους της Ξάνθης

 

Δήμος Ειδικότητα Θέσεις
Αβδήρων ΠΕ Οικονομικού – Λογιστικού 1
Αβδήρων ΤΕ19 Πληροφορικής 1
Αβδήρων ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών 1
Αβδήρων ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών 1
Μύκης ΠΕ Κτηνιάτρων 1
Μύκης ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών 1
Ξάνθης ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών 1
Ξάνθης ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών 1
Ξάνθης ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών 1
Ξάνθης ΤΕ Διοικητικού – Λογιστικού 1
Τοπείρου ΠΕ 12.01 Πολιτικοί Μηχανικοί 1
Τοπείρου ΠΕ Τοπογράφοι Μηχανικοί 1
Τοπείρου Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί Μηχανικοί Η/Υ 1  

 

synoriofylakes-empros

 

Προσλήψεις 550 συνοριοφυλάκων

 

Ανακοίνωση ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τ. Θεοδωρικάκος

 

Που θα τοποθετηθούν

 

Την πρόσληψη 550 συνοριοφυλάκων μέσα στο 2022 ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τ. Θεοδωρικάκος μιλώντας στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής. Από αυτούς 250 θα τοποθετηθούν στην Αλεξανδρούπολη και οι υπόλοιποι 300 στους τρεις νομούς της Ανατολικής Μακεδονίας αφού πρώτα εκπαιδευτούν. Όπως εξήγησε ο υπουργός οι προσλήψεις γίνονται λόγω της αύξησης της πίεσης από μεταναστευτικές ροές στον Έβρο καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας από τον Απρίλιο ως τα τέλη Νοεμβρίου απετράπη η είσοδος σε 143.472 άτομα ενώ την ίδια περίοδο πέρυσι ήταν 98.798 άτομα.

 

 

Για το 2022 «πάει» η προκήρυξη για τους 4.000 νοσηλευτές

 

Για το νέο έτος μεταφέρεται η προκήρυξη για τους 4.000 νοσηλευτές πάρα τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη ότι ο εν λόγω διαγωνισμός θα γινόταν μέσα στο 2021.  Η καθυστέρηση οφείλεται στο υπουργείο και όχι στο ΑΣΕΠ επεσήμανε ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής. “Η προκήρυξη για τους νοσηλευτές , θα “πάρει το δρόμο της”, όταν το υπουργείο Υγείας καταγράψει τα κενά και τις θέσεις” σημείωσε ο κ. Παπαϊωάννου

Υπενθυμίζουμε ότι η εν λόγω προκήρυξη θα αφορά κυρίως νοσηλευτικό προσωπικό, οι οποίοι ήδη εργάζονται σε νοσοκομεία και τους οποίους η εμπειρία στη διάρκεια της πανδημίας, θα τους πριμοδοτήσει με μόρια για την πρόσληψή τους. Εκτός από νοσηλευτές η νέα προκήρυξη θα περιλαμβάνει ειδικότητες όπως: Κοινωνιολογίας, Βιολόγων/ Χημικών / Βιοχημικών, Διοικητικού –Οικονομικού, Πληροφορικής, Στατιστικής, Φαρμακοποιών, Ψυχολόγων, Βρεφοκόμων / Βρεφονηπιοκόμων, Διοίκησης Μονάδων Υγείας & Προνοίας, Εργοθεραπευτών, Λογοθεραπευτές, Μαιευτικής / Μαιών – Μαιευτών, Ραδιολογίας- Ακτινολογίας, Επισκεπτριών/Των Υγείας, Διατροφής Και Διαιτολογίας, Οδοντοτεχνιτων, Βοηθών Φαρμακείου, Προσωπικού Ασφάλειας (Ημερήσιοι Φύλακες / Φύλακες / Νυχτοφύλακες), Μαγείρων, Βοηθών Οδοτεχνιτών, Γενικών Καθηκόντων / Βοηθητικό Υγειονομικό Προσωπικό, Βοηθητικών Εργασιών Καθαριότητας / Πλυντων-ντριων.

Παράλληλα με τη προκήρυξη για το νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, θα ανακοινωθεί και νέα προκήρυξη για 910 μόνιμους γιατρούς σε όλα τα νοσοκομεία και κέντρα υγείας της χώρας.

 

 

Η απόφαση για 25.000 προσλήψεις στην δημόσιο τομέα μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα

 

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (τεύχος Β’ αρ. 5895|2021) η κοινή υπουργική απόφαση για την προώθηση της απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα για 25.000 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων.

Το προσωπικό που θα προσληφθεί θα απασχοληθεί για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών. Επιπλέον, προβλέπεται πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης έως 150 ωρών, το οποίο θα οδηγεί στην πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος κατάρτισης.

Ωφελούμενοι της δράσης είναι Έλληνες πολίτες, πολίτες κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Βορειοηπειρώτες, ομογενείς και ομογενείς αλλοδαποί που προέρχονται από την Κωνσταντινούπολη και από τα νησιά Ίμβρο και Τένεδο, ή ομογενείς εξ Αιγύπτου, χωρίς να απαιτείται πιστοποιητικό ελληνικής ιθαγένειας ούτε η συμπλήρωση ενός (1) έτους από την απόκτηση αυτής, υπό την προϋπόθεση ότι η ιδιότητά τους ως Ελλήνων κατά το γένος και τη συνείδηση αποδεικνύεται με άλλους τρόπους (ν.δ. 3832/1958), οι οποίοι ανήκουν σε τουλάχιστον μία από τις παρακάτω κατηγορίες:

α) άνεργοι, εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ,

β) άνεργοι, εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς,

γ) μακροχρόνια άνεργοι, εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ,

δ) άνεργοι πτυχιούχοι πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του

ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα,

ε) άνεργοι ηλικίας άνω των 29 ετών, εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, στ) εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ και

ζ) άνεργοι δικαιούχοι «Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος», εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ,

η) άνεργοι ενήλικες που συνεχίζουν να διαμένουν (μετά την ενηλικίωσή τους) σε Μονάδες Παιδικής Προστασίας και Φροντίδας (ν. 4538/2018), εγγεγραμμένοι στο Εθνικό Μητρώο Ανηλίκων κατόπιν χορήγησης της συναφούς βεβαίωσης από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ),

θ) άνεργοι ενήλικες που συνεχίζουν να διαμένουν (μετά την ενηλικίωσή τους) σε Μονάδες Παιδικής Προστασίας και Φροντίδας (ν. 4538/2018), εγγεγραμμένοι στο Εθνικό Μητρώο Ανηλίκων κατόπιν χορήγησης της συναφούς βεβαίωσης από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ): δέκα (10) μόρια.

ι) Οι ωφελούμενοι που δεν είχαν τοποθετηθεί σε ολοκληρωμένες ή υπό υλοποίηση δράσεις «ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ

ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ» της προγραμματικής περιόδου

ΕΣΠΑ 2014-2020: είκοσι (20) μόρια.

Δικαίωμα συμμετοχής στη δράση δεν έχουν οι ωφελούμενοι που συμμετείχαν στις υπ’ αρ. 9/2017, 16/2017, 4/2018, 8/2018, 10/2018, 3/2019 και 4/2020 Δημόσιες Προσκλήσεις του ΟΑΕΔ.

Η παραπάνω δράση εντάσσεται στο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΕΠ) «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Αιτήσεις

Οι θέσεις θα καλυφθούν μέσω δημόσιας πρόσκλησης που θα εκδώσει ο ΟΑΕΔ και με την οποία θα καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν αιτήσεις αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο.

Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

99% η αύξηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα της Ξάνθης

Αυξητικές τάσης +148% στην Αλεξανδρούπολη την εβδομάδα 27/6-3/7, σύμφωνα με τους ελέγχους …