Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης συνάντησε ο Σπύρος Τσιλιγγίρης

Τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης συνάντησε ο Σπύρος Τσιλιγγίρης

0

Του έθεσε το θέμα της αύξησης της τιμής των ζωοτροφών, οι χαμηλές τιμές στο κρέας και οι ζημιές στον Αλιευτικό Συνεταιρισμό Βιστονίδας

 

Ο βουλευτής ΝΔ Ξάνθης Σπύρος Τσιλιγγίρης συναντήθηκε  με τον Υφυπουργό Αγροτικής  Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κεδίκογλου, προκειμένου να θέσεις θέματα πρωτογενούς τομέα με έμφαση στην περιοχή. Μετά τη συνάντηση ο βουλευτής ενημέρωσε: «Στην συνάντηση μας, έγινε εκτενής αναφορά από την πλευρά μου στα κτηνοτροφικά και αγροτικά θέματα που απασχολούν τον Νομό μας αλλά και όλη την ελληνική επαρχία.

Αναφορικά με τον Νομό μας, η κτηνοτροφία και η γεωργία αποτελούν τους κύριους  οικονομικούς πυλώνες.

Για αυτόν τον λόγο, εξέφρασα στον Υφυπουργό την αγωνία μου για την βιωσιμότητα των κτηνοτροφικών μονάδων λόγω της μεγάλης αύξησης της τιμής των ζωοτροφών πράγμα το οποίο δεν θα μπορέσει να ισοσταθμιστεί με την μείωση του ΦΠΑ από το 13% στο 6% όσον αφορά τις ζωοτροφές.

Τέθηκε από τον Υφυπουργό η πρόθεση του Υπουργείου να επιδοτήσει το κόστος ζωοτροφής ανά κεφαλή, μέτρο το οποίο εξετάζεται και αναζητούνται οι αναγκαίοι πόροι.

Ο Υφυπουργός με ενημέρωσε ότι βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τον ΕΛΓΟ  Δήμητρα και με άλλους φορείς, προκειμένου να βρεθούν λύσεις μακροπρόθεσμα έτσι ώστε να μειωθεί η εισαγωγή ζωοτροφών αφού η αύξηση του κόστους των μεταφορών έχει επιφέρει ραγδαία αύξηση του κόστους ζωοτροφών.

Αναφορά έγινε επίσης στις χαμηλές τιμές κρεάτων και ιδιαίτερα του χοιρινού κρέατος πράγμα το οποίο καθιστά μη βιώσιμη την λειτουργία των χοιροτροφικών μονάδων.

Ακόμη, έγινε αναφορά στην πρόθεση της Κυβέρνησης να επιστραφεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο αγροτικό πετρέλαιο για τους αγρότες, που είναι σε συνεργατικά σχήματα και για νέους αγρότες. Από μέρους μου ζήτησα το μέτρο να επεκταθεί έτσι ώστε να συμπεριληφθούν περισσότερες ομάδες αγροτών.

Τέλος να σημειώσω ότι έγινε αναφορά στον Αλιευτικό Συνεταιρισμό Βιστονίδας και τα πολυποίκιλα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην περισυλλογή και διάθεση των ιχθύων, με έμφαση στο τελευταίο πρόβλημα που προέκυψε, την εισροή φυτοπλαγκτού στον χώρο της λιμνοθάλασσας του Πόρτο Λάγος.

Κλείνοντας, συζητήθηκαν οι φετινές πολλαπλές ζημιές στους αγρότες μας λόγω των πολλών ακραίων καιρικών φαινομένων και τέθηκε από πλευράς μου η ανάγκη άμεσης αποζημίωσης των ζημιών.

Ανανεώσαμε το ραντεβού μας σε σύντομο χρονικό διάστημα για να ξαναδούμε και να ξανασυζητήσουμε τρόπους επίλυσης των προβλημάτων αυτών που είναι μείζονος σημασίας για τον τόπο μας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νέος εκτελεστικός γραμματέας της ΠΑΜΘ ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Παύλος Δαμιανίδης

Αναλαμβάνει τα καθήκοντα της Ζωής Κοσμίδου   Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής …