Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Συνταγματικά ορθά τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους, λέει ο συνταγματολόγος Α. Μανιτάκης

Συνταγματικά ορθά τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους, λέει ο συνταγματολόγος Α. Μανιτάκης

0

Υφίστανται περιορισμούς γιατί αν δεν είναι εμβολιασμένοι, θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των άλλων ανθρώπων

 

Για τα νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού που έλαβε η κυβέρνηση και βρίσκονται σε ισχύ, προκειμένου να αναχαιτιστεί η ραγδαία διασπορά του ιού, μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο συνταγματολόγος, επικεφαλής του επιστημονικού συμβουλίου της Νομικής Σχολής Λευκωσίας, Αντώνης Μανιτάκης.

Ο κ. Μανιτάκης εξήγησε πως «δεν υπάρχει κανένας νόμος που να λέει ότι οι ανεμβολίαστοι βρίσκονται σε lockdown. Οι ανεμβολίαστοι έχουν στερηθεί την άσκηση κάποιων ελευθεριών σε κάποιους χώρους, κάτι που είχαμε αποστερηθεί όλοι κατά την διάρκεια της πανδημίας».

«Έχει το δικαίωμα να πάει στο θέατρο κάποιος, αλλά αν δεν είναι εμβολιασμένος, επειδή θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των άλλων ανθρώπων, είναι δικαιολογημένο και συνταγματικά θεμιτό το περιοριστικό μέτρο», τόνισε.

Αναφορικά με την πιθανή επιβολή του μέτρου επίδειξης rapid test για την είσοδο στα σουπερμάρκετ, ο κ. Μανιτάκης σημείωσε πως εάν η επιτροπή επιστημόνων δικαιολογήσει ότι επιβάλλεται η λήψη ενός τέτοιου μέτρου γιατί υπάρχει μια μεγαλύτερη εστία μόλυνσης, τότε και αυτό είναι συνταγματικό.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νέος εκτελεστικός γραμματέας της ΠΑΜΘ ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Παύλος Δαμιανίδης

Αναλαμβάνει τα καθήκοντα της Ζωής Κοσμίδου   Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής …