Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021

0

Πάμε παζάρι;
Συμπολίτης που του αρέσει να πηγαίνει στη λαϊκή αγορά της πόλης (παζάρι) και να χαζεύει και να ζει στο πανηγυρικό κλίμα με τις φωνές και τις ποικίλες παρουσίες των ανθρώπων εκεί, τηλεφώνησε για να μου πει μια παρατήρηση.
Διαπίστωσε λοιπόν ο φίλος μας πως στις συναλλαγές, τις αγορές, απόδειξη δεν  κόβεται πάντα. Το χρήμα κυκλοφορεί χέρι με χέρι και όλα καλά καμωμένα και πρόβλημα κανένα.
Βέβαια ότι έχουν υποχρέωση να κόβουν αποδείξεις, ε, αυτό είναι υποχρέωση του στεγασμένου εμπορίου, όχι του κακού παζαρτζή μη τρελαθούμε κιόλας…
Γ.Δ.


Στρατιωτικοί γιατροί
Η πρόταση που ακολουθεί έχει των πατρότητά της σε ξεχωριστό συμπολίτη, στέλεχος σήμερα σημαντικής τοπικής επιχείρησης.
Σε συζήτηση μαζί του για το θέμα της πανδημίας με τον θανατηφόρο ιό και τη δοκιμασία που υφίσταται το δημόσιο σύστημα υγείας κυρίως στη βόρειο Ελλάδα, πρότεινε, για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών σε ιατρικό προσωπικό, να μετακινηθούν για διάστημα 2-3 μηνών γιατροί από τα στρατιωτικά νοσοκομεία.
Μάλιστα είπε πως την περίοδο αυτή έχουμε «πόλεμο»  με έναν ύπουλο εχθρό και η βοήθεια των ιατρών αυτών είναι απαραίτητη και αναγκαία.
Οφείλει η πολιτεία να τους στείλει επομένως στη «μάχη».
Γ.Δ.


Επανεμφάνιση Καρασακαλίδη
Περιοχή με ιστορικό παρελθόν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι η Σταυρούπολη και εν γένει τα Νεστοχώρια.
Κορυφαία πολιτική και συνεταιριστική προσωπικότητα ο Αλέξανδρος Μπαλτατζής και ακολουθούν άλλοι πολλοί όπως οι Κουρτίδης, Κιντζονίδης, Αμοιρίδης, Καρασακαλίδηδες, Ανθόπουλος και άλλοι.
Ένας λοιπόν της μεγάλης οικογένειας Καρασακαλίδη, που διετέλεσε και δήμαρχος Σταυρούπολης, ο Γιώργος, επανέκαμψε μετά από χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Ο Γιώργος Καρασακαλίδης λοιπόν, με δήλωσή του προσχωρεί στην δημοτική παράταξη «Ξάνθη για Όλους» του Σάββα Μελισσόπουλου.
Έτσι, στις προσεχείς δημοτικές εκλογές θα γίνει σκληρή μάχη μεταξύ των Λάκη Ελευθεριάδη και Γ. Καρασακαλίδη για το ποιος θα επικρατήσει.
Γ.Δ.


Τι κάνει αυτή η ψυχή;
Η επαναδραστηριοποίηση Καρασακαλίδη Γιώργου στα Νεστοχώρια, μας δημιούργησε μια απορία για άλλον ένα καταγώμενο από την περιοχή, τα Κομνηνά συγκεκριμένα, του γνωστού Γιάννη Τσεγγελίδη.
Κατ’ αρχάς δεν έχουμε νέα του από την προσπάθειά του να «στήσει» δημοτικό συνδυασμό. Εάν δηλαδή πηγαίνει καλά ή έχει βρει αρνητικό κλίμα.
Παράλληλα, η επανεμφάνιση στην δημοτική πολιτική σκηνή του Καρασακαλίδη σίγουρα του δημιουργεί πρόβλημα στην περιοχή όπου πλέον οι μετρημένες ψήφοι ως προς τον μικρό τους αριθμό θα διασπαστούν προς πολλούς υποψήφιους.
Δύσκολα ως εκ τούτου τα πράγματα για τον Τσεγγελίδη όταν μάλιστα δεν υπάρχει και η απλή αναλογική στις εκλογές.
Γ.Δ.


Πληρώνουν 20ευρα στα rapid και δεν κάνουν εμβόλιο δωρεάν
Ουρές στα εφημερεύοντα φαρμακεία του Σαββατοκύριακου και στην πόλη μας. Ο λόγος προφανής. Να κάνουν rapid test για να κάνουν ψώνια τους ή για να βγουν για φαγητό ή ποτό ή για να το επιδείξουν στην δουλειά τους τη Δευτέρα καθώς τα νέα μέτρα τέθηκαν σε εφαρμογή. Οι περισσότεροι σε νεαρές ηλικίες. Είναι απίστευτο! Προτιμούν να κάνουν δύο rapid test την εβδομάδα πληρώνοντας 20 ευρώ και όχι το εμβόλιο που είναι δωρεάν και τους παρέχει προστασία για 6 μήνες. Πραγματικά δεν έχει λογική, ιδιαίτερα όταν επιβεβαιώνεται καθημερινά η ωφελιμότητα του εμβολίου. Πέρσι τέτοια εποχή ήμασταν σε lockdown  και περιμέναμε πως και πως να βγει το εμβόλιο και να εμβολιαστούμε και φέτος ενώ το έχουμε και δωρεάν κάποιοι δεν το κάνουν με όλα τα επακόλουθα. Μήπως τελικά επειδή είναι δωρεάν δεν το έχουν σε εκτίμηση; Μήπως αν το πλήρωναν 50- 60 ευρώ θα το εκτιμούσαν;  Γιατί κάποιοι σκέφτονται και μ’ αυτό τον τρόπο…
Μ.Ξ.


Στην πράξη να προχωρήσουν
«Εντάξει» με ενημέρωσαν για τη συμμετοχή της επιχείρησής μου στην οικονομική ενίσχυση της μη επιστρεπτέας. Πήρα παράλληλα και την εγκριτική απόφαση για την επιδότηση της εργασίας, του γνωστού 12%, όμως υπάρχει ένα βασικό ερώτημα που το έχουμε όλοι οι βιοτέχνες. Κι αυτό είναι η καθυστέρηση στο ν’ αρχίσει να υλοποιείται ο συμψηφισμός του 12% κυρίως που είναι και το μεγαλύτερο ποσό.
»Άρα, ευχαριστώ για την λύση του θέματος που εκκρεμούσε χρόνια, όμως θα πρέπει να προχωρήσει και στην πράξη για να υπάρχει και περιεχόμενο κι όχι μόνο αποφάσεις».
Απόλυτο δίκιο έχει ο αγαπητός επιχειρηματίας. Οι αποφάσεις που βγήκαν πρέπει να ξεκινήσουν να γίνουν πράξη. Εκτός κι αν τις κρατούν για να τις πληρώσουν προεκλογικά.
Λέμε τώρα, όλα είναι πιθανά…
Γ.Δ.


Πλησιάζει το τέλος τους
Το είχαμε επισημάνει περίπου τέτοιο καιρό από τη στήλη με σχετικό σχόλιο. Γράφαμε τότε πως πλησιάζει ο χρόνος που οι μηχανές εσωτερικής καύσης βενζίνης και πετρελαίου θα σταματήσουν να παράγονται από τις αυτοκινητοβιομηχανίες.
Ήδη οι πληροφορίες μιλούν και επιβεβαιώνουν όσα είχαμε σχολιάσει.
Παράλληλα στον ίδιο παρονομαστή κινείται και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο οποίος πρόσφατα δήλωσε πως σε δώδεκα χρόνια, από το 2030 δηλαδή και μετά δεν θα κυκλοφορούν- σταδιακή η μείωση βέβαια – Ι.Χ. αυτοκίνητα, λεωφορεία Αστικών γραμμών και άλλα που θα χρησιμοποιούν ως καύσιμο βενζίνη ή πετρέλαιο, παρά μόνο ηλεκτρικά.
Το σχόλιό μας σκοπό έχει να ενημερώσει τους αναγνώστες μας πως εάν προτίθενται ν’ αγοράσουν αυτοκίνητο, να σκεφθούν σοβαρά ως προς τις αποφάσεις που πρόκειται να πάρουν.
Γ.Δ.


Συνάντηση υποστηρικτών
Την Κυριακή προχθές, έγινε η συνάντηση υποστηρικτών και φίλων του Γιώργου Παπανδρέου στις 12 η ώρα στον χώρο της «Κονσέρβας».
Στην φιλική συνάντηση παραβρέθηκαν αρκετά άτομα, συμπολίτες οι οποίοι συζήτησαν για τους τρόπους δράσης τους εν όψει της «μάχης» για την εκλογή του νέου προέδρου του Κινήματος Αλλαγής.
Παράλληλα αναφέρθηκαν και εξήγησαν την αναγκαιότητα της καθόδου ως υποψήφιου στις εκλογές αυτές του Γ. Παπανδρέου, που στόχο είχε την συνένωση της βάσης η οποία πέρασε μια περίοδο δοκιμασίας.
Γ.Δ.


Γιατί θυμώνουν οι ανεμβολίαστοι;
Την αγανάκτησή τους εξέφραζαν το Σάββατο πολλοί ανεμβολίαστοι διότι οι πόρτες των εμπορικών καταστημάτων και των καφέ ήταν κλειστές γι’ αυτούς. Είχαν καταλάβει δε, βοηθούντος και του όμορφου καιρού, όλα τα παγκάκια της πλατείας όπου και έβγαζαν το θυμό τους στους ομοϊδεάτες τους, ενώ παραδίπλα τα καφέ ήταν γεμάτα εμβολιασμένους.
«Μα δε θα μπορούμε να πάμε πουθενά πια; », αναρωτιόταν μία κυρία. Μα αυτός ακριβώς είναι ο στόχος. Ένα επιλεκτικό lockdown από κάθε κλειστό χώρο μόνο για ανεμβολίαστους.
Οι γιατροί έχουν πλέον εξαντλήσει το ελληνικό λεξιλόγιο σε δραματικές εκφράσεις για να περιγράψουν την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία μας. Επαναλαμβάνουν σε κάθε τόνο ότι εξαντλούνται οι αντοχές τους, ότι χάνονται νέοι άνθρωποι κι ότι τα κρεβάτια είναι γεμάτα με ανεμβολίαστους κάθε ηλικίας. Μάλιστα η κυρία Παγώνη προσκάλεσε όποιους δεν πιστεύουν στη σοβαρότητα της ασθένειας, να τους συνοδεύσει η ίδια σε μια βόλτα στο νοσοκομείο για να δουν με τα μάτια τους την κατάσταση των ασθενών με κορωνοϊό!
Μετά απ’ όλα αυτά, πολλοί επιμένουν να μην εμβολιάζονται, για τους όποιους λόγους. Ας μη διαμαρτύρονται λοιπόν κι ας κάνουν το ελάχιστο που μπορούν για τον εαυτό τους και το κοινωνικό σύνολο. Ας καθίσουν τουλάχιστον στα σπίτια τους κι ας σταματήσουν να επιβαρύνουν άλλο το σύστημα υγείας…
Γ.Ε.


Συγκρούστηκε με στύλο της ΔΕΗ και εγκατέλειψε το όχημα
Ένα ακόμη περιστατικό με αμάξι που εγκαταλείφθηκε από τον οδηγό του και μετά από σύγκρουση που είχε με στύλο της ΔΕΗ. Συγκεκριμένα το είδαν οι κάτοικοι του οικισμού Βελόνης του δήμου Αβδήρων το πρωί της Κυριακής στον οικισμό τους.  Η σύγκρουση ήταν σφοδρή αφού ο στύλος κόπηκε στην μέση. Πάντως ο οδηγός αμέσως μετά το ατύχημα παράτησε το αυτοκίνητο και εξαφανίστηκε χωρίς να αφήσει ίχνη και χωρίς να γίνει αντιληπτός. Κλήθηκε η αστυνομία από κατοίκους και διενεργεί έρευνα. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι είναι μια ακόμη περίπτωση διακίνησης μεταναστών χωρίς ωστόσο να έχουν εντοπιστεί ίχνη άλλων επιβαινόντων. Αντίστοιχα περιστατικά διακίνησης και εγκαταλειμμένων αυτοκινήτων έχουμε πολλές στην περιοχής μας και έχουν αναφερθεί παλαιότερα σε ρεπορτάζ μας. Παρότι ο φράχτης στον Έβρο έχει περιορίσει κατά πολύ την εισδοχή παράτυπων μεταναστών ωστόσο πάντα κάνουν την εμφάνισή τους. Σε σχέση με πέρσι είναι στα ίδια επίπεδα κατά τι αυξημένα σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…