Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Σταθερά υψηλό το ιικό φορτίο στη αστικά λύματα της Ξάνθης

Σταθερά υψηλό το ιικό φορτίο στη αστικά λύματα της Ξάνθης

0

Δεν παρατηρήθηκε αύξηση την τελευταία εβδομάδα. Οριακή μείωση στην Αλεξανδρούπολης

 

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του ιού SARS-CoV-2 σε αστικά λύματα, το οποίο λειτουργεί υπό το συντονισμό του ΕΟΔΥ.

Την εβδομάδα 1 έως 7 Νοεμβρίου 2021, παρατηρήθηκαν αυξητικές ή σταθεροποιητικές τάσεις, σε σχέση με την εβδομάδα 25 έως 31 Οκτωβρίου 2021, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα των έντεκα από τις δεκατρείς περιοχές (11/13) που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ. Οι καθαρές αυξήσεις κυμάνθηκαν από +31% στα Χανιά έως +207% στο Ρέθυμνο, ενώ οριακή ήταν η αύξηση που παρατηρήθηκε στο Βόλο (+21%). Σταθερό παρέμεινε το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στη Λάρισα (0%), στην Ξάνθη (0%), στον Άγιο Νικόλαο (+4%) και στην Πάτρα (+8%). Οριακή μείωση στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκε στην Αλεξανδρούπολη (-12%). Ανιχνεύσιμο ήταν το ιικό φορτίο στα αστικά λύματα της πόλης της Κέρκυρας.

Σημειώνεται ότι δεν μπορεί να αξιολογηθεί η μεταβολή στον εβδομαδιαίο μέσο όρο του ιικού φορτίου σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων δεν ήταν ανιχνεύσιμο τότε.

Ειδικότερα στην ΑΜΘ:

Ξάνθη: Την τελευταία εβδομάδα, 01-07/11/21, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στην Ξάνθη παρέμεινε σταθερό (0%) σε σχέση με την εβδομάδα 25-31/10/21. Τα επίπεδα του ιικού φορτίου παραμένουν ιδιαίτερα υψηλά. Η ανοδική τάση στο ιικό φορτίο των λυμάτων της πόλης της Ξάνθης ξεκίνησε από τα μέσα Σεπτεμβρίου 2021

(εβδομάδα 13-19 Σεπτεμβρίου). Συνολικά, η εβδομαδιαία μέση τιμή του ιικού φορτίου από τα μέσα Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα έχει τριπλασιαστεί.

Αλεξανδρούπολη: Την τελευταία εβδομάδα, 01-07/11/21, στην Αλεξανδρούπολη, παρατηρήθηκε οριακή μείωση (-12%) στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων σε σχέση με την εβδομάδα 25-31/10/21. Τα επίπεδα του ιικού φορτίου παραμένουν ιδιαίτερα υψηλά. Η ανοδική τάση στο ιικό φορτίο των λυμάτων της πόλης της Αλεξανδρούπολης ξεκίνησε από τα μέσα Σεπτεμβρίου 2021 (εβδομάδα 13-19 Σεπτεμβρίου). Συνολικά, η εβδομαδιαία μέση τιμή του ιικού φορτίου από τα μέσα Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα έχει αυξηθεί κατά 3,5 φορές.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…