Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ο Χ. Ζεϊμπέκ για το Σ/Ν των λαϊκών αγορών: Μετατρέπονται σε υπαίθρια super-market

Ο Χ. Ζεϊμπέκ για το Σ/Ν των λαϊκών αγορών: Μετατρέπονται σε υπαίθρια super-market

0

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια και αναφορά στην κινητοποίηση των τοπικών αρχών για το ΚΥ Αβδήρων

Στην συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, σχετικά με το νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του υπαίθριου εμπορίου, τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ.

Ο Βουλευτής άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει αναλάβει καμία πρωτοβουλία για την αύξηση των εμβολιασμών και την στήριξη των νοσοκομείων και τονίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία έχει αφήσει τους πολίτες αβοήθητους ως πρόβατα επί σφαγή. Με αυτή την αφορμή, ο κ. Ζεϊμπέκ, εγκάλεσε την Κυβέρνηση για την επιλογή της, όπως είπε, να μην στηρίξει ουσιαστικά τα Περιφερειακά Νοσοκομεία της ΑΜΘ. «Αντί αυτού, επιλέγει να αναστείλει την λειτουργία των Περιφερειακών Ιατρείων και Κέντρων Υγείας στην ΑΜΘ, προκειμένου να καλύψει πλασματικά τα κενά των νοσοκομείων, σημείωσε, κάνοντας αναφορά κινητοποίηση που πραγματοποίησαν οι πολίτες της Ξάνθης κατά της απόφασης για αναστολή λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Αβδήρων, το οποίο εξυπηρετεί γύρω στους 30.000 κατοίκους και δυο Δήμους Αβδήρων και Τοπείρου.

Ως προς το θέμα της συζήτησης ο κ. Ζεϊμπέκ είπε χαρακτηριστικά ότι «η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας βάζει χέρι στις λαϊκές αγορές. Έναν θεσμό που επιβιώνει για 92 ολόκληρα χρόνια και έχει ως στόχο  την αδιαμεσολάβητη επαφή παραγωγού και καταναλωτή. Η Κυβέρνηση καταργεί το 50% των παραγωγικών αδειών, μετατρέπει την “άδεια” της λαϊκής σε θέση και θέτει διαφορετικούς κανόνες και όρους λειτουργίας σε κάθε αγορά. Έτσι, δεν είναι απίθανο να συναντήσουμε λαϊκές αγορές ακόμα και χωρίς παραγωγούς! Συνεπώς, αλλοιώνεται ο χαρακτήρας των λαϊκών αγορών και των παζαριών και μετατρέπονται σε υπαίθρια super-market».

Ο Βουλευτής κλείνοντας κάλεσε την Κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο και αντί να την απασχολεί η διάλυση του κοινωνικού χαρακτήρα των λαϊκών αγορών, να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα της συγκεκριμένης οικονομικής δραστηριότητας. Κυρίως, όμως, να ανταποκριθεί στο πρώτιστο καθήκον της να προστατεύσει τους πολίτες υγειονομικά και οικονομικά.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…