Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Με πιστοποιητικό ή τεστ η είσοδος σε τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες

Με πιστοποιητικό ή τεστ η είσοδος σε τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες

0

Το νέο μέτρο τέθηκε σε εφαρμογή από σήμερα και θα διαρκέσει τουλάχιστον έως τις 22/11

 

Αλλάζει από σήμερα Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου, η είσοδος των πολιτών σε τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες. Οι συναλλαγές θα γίνονται με την επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ή την βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορωνοϊό Covid-19 (PCR ή rapid test) από σήμερα έως και τη Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου και ώρα 06:00. Οι αλλαγές γίνονται στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού και εξαιτίας της αύξησης των περιστατικών μόλυνσης.

Συγκεκριμένα για το δημόσιο προβλέπεται, η εξυπηρέτηση του κοινού να γίνεται κατά προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού.

Οι έλεγχοι θα γίνονται στην είσοδο της υπηρεσίας, πριν ο πολίτης εισέλθει σε αυτήν.

Το κοινό εισέρχεται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο:

– πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης (το τελευταίο έχει ισχύ μόνο για χρονικό διάστημα 6 μηνών)

– εναλλακτικά να διαθέτουν βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορωνοϊό Covid-19 (PCR έως 72 ωρών ή rapid test έως 48 ωρών). Οι ανήλικοι από 4 έως και 17 ετών, μπορούν να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test).

Εξαιρούνται από την εφαρμογή των παραπάνω οι απολύτως κατεπείγουσες περιπτώσεις, ιδίως πρόσβαση σε αστυνομικά τμήματα, που δεν επιδέχεται αναβολή.

Στις τράπεζες, το κοινό εισέρχεται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο:

– πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης (το τελευταίο έχει ισχύ μόνο για χρονικό διάστημα 6 μηνών) ή

– εναλλακτικά να διαθέτουν βεβαίωση πρόσφατου αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου (PCR έως 72 ωρών ή rapid test έως 48 ωρών) Covid-19. Οι ανήλικοι από 4 έως και 17 ετών, μπορούν να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test).

Τα παραπάνω έγγραφα θα πρέπει να συνοδεύονται από το νόμιμο αποδεικτικό ταυτοπροσωπίας των συναλλασσομένων (το οποίο είναι ούτως ή άλλως απαραίτητο για το σύνολο των τραπεζικών συναλλαγών).

Σημειώνεται ότι η μη συμμόρφωση των συναλλασσομένων προς τα νέα μέτρα στις υπηρεσίες αυτές θα καταγράφεται στο τηρούμενο από τα καταστήματα βιβλίο συμβάντων και θα αναφέρεται αρμοδίως στις αρχές.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

65 τα νέα κρούσματα στην Ξάνθη

386 συνολικά στην ΑΜΘ. Πάνω από 60 σε όλες τις ΠΕ πλην Καβάλας   Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τη…