Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ερευνητικό έργο OpenPLeRobot –  Ρομποτική εκπαίδευση για παιδιά

Ερευνητικό έργο OpenPLeRobot –  Ρομποτική εκπαίδευση για παιδιά

0

Στη φάση της ολοκλήρωσης βρίσκεται το ερευνητικό έργο OpenPLeRobot από την κοινοπραξία των εταιρειών OpenIT που δραστηριοποιείται στις Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνίας, συντονιστή του έργου, και της Robot Set Go που δραστηριοποιείται στον τομέα της ρομποτικής εκπαίδευσης.

Το έργο OpenPLeRobot έχει ως στόχο την ανάπτυξη ενός καινοτόμου προϊόντος εξ – αποστάσεως ρομποτικής εκπαίδευσης με βιωματικά χαρακτηριστικά.

Αντικείμενο του έργου ήταν η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου πακέτου ρομποτικής εκπαιδευτικής.

Το έργο αξιοποίησε υπάρχοντα και νέα εργαλεία λογισμικού ικανά να προσομοιώσουν εφαρμογές ρομποτικής σε εικονικό περιβάλλον και σε συνδυασμό με φορητή μονάδα ρομποτικού εξοπλισμού παρέχει μια ολοκληρωμένη λύση στον εκπαιδευόμενο για να μετατρέπει τη θεωρητική γνώση του ψηφιακού περιβάλλοντος σε εμπειρία πραγματικού περιβάλλοντος.

Το έργο OpenPLeRobot έχει καταφέρει πλήρως το στόχο του και παρέχει ένα ολοκληρωμένο σύστημα Ρομποτικής Εκπαίδευσης που εστιάζει σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας (5-7 ετών), επιτυγχάνοντας μέσα από ένα ευρύ εκπαιδευτικό υλικό από παρουσιάσεις, βίντεο και ασκήσεις να επιτυγχάνει μία άρτια εκπαίδευση στη ρομποτική απομακρυσμένα με εύκολο και ευχάριστο τρόπο.

Το OpenPLeRobot υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Δράσης ΕΡΕΥΝΩ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ-ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ και συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικούς πόρους μέσω του ΕΠ Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ).

Ο Γιώργος Κούτρας από την OpenIT, επιστημονικός υπεύθυνος του έργου, επισημαίνει ότι, «τέτοιες συνεργασίες μεταξύ ελληνικών εταιρειών που έχουν εκτεταμένη εμπειρία στους τομείς τους, αποδεικνύουν  τις υψηλές δυνατότητες ανάπτυξης υπηρεσιών και προϊόντων καινοτομίας, οι οποίες  συμβάλλουν σημαντικά στην ελληνική αγορά.»

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Άναψε η Ολυμπιακή Φλόγα στην Ξάνθη

Συγκίνηση και υπερηφάνεια στην κεντρική πλατεία το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Απριλίου με δυ…