Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ερευνητικό έργο ΑΝΑΠΝΕΩ –  Εφαρμογή για την παρακολούθηση ασθενών με ΧΑΠ

Ερευνητικό έργο ΑΝΑΠΝΕΩ –  Εφαρμογή για την παρακολούθηση ασθενών με ΧΑΠ

0

Στη φάση της ολοκλήρωσης βρίσκεται το ερευνητικό έργο ΑΝΑΠΝΕΩ από την εταιρεία OpenIT που δραστηριοποιείται στις Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνίας.

Το έργο ΑΝΑΠΝΕΩ έχει ως στόχο τη σύνδεση των ασθενών με Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) με θεράποντες γιατρούς για τη διασφάλιση της κανονικής παρακολούθησης τους και της αποφυγής επειγόντων ιατρικών περιστατικών.

Αντικείμενο του έργου ήταν η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος πληροφορικής και μίας εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα όπου γιατροί και ασθενείς έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν μη διακοπτόμενη θεραπεία με αποφυγή κρίσεων των χρόνιων ασθενειών.

Το έργο αξιοποίησε υπάρχοντα και νέα εργαλεία λογισμικού ικανά να παρέχουν μια ολοκληρωμένη λύση η οποία θα είναι εύχρηστη τόσο στους γιατρούς όσο και στους ασθενείς.

Το έργο ΑΝΑΠΝΕΩ έχει καταφέρει πλήρως το στόχο του επιτυγχάνοντας μέσα από τις δυνατότητες που παρέχει να βελτιώνει την ποιότητα ζωής των χρόνια ασθενών.

Το ΑΝΑΠΝΕΩ υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Δράσης ΕΡΕΥΝΩ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ-ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ και συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικούς πόρους μέσω του ΕΠ Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ).

Ο Γιώργος Κούτρας από την OpenIT, επιστημονικός υπεύθυνος του έργου, επισημαίνει ότι, «Αυτού του είδους η ενίσχυση ερευνητικών έργων σε εταιρείες που έχουν αποδεδειγμένα εκτεταμένη εμπειρία στους τομείς τους, δίνει τις δυνατότητες για ανάπτυξη υπηρεσιών και προϊόντων καινοτομίας, οι οποίες  συμβάλλουν σημαντικά τόσο στον τελικό χρήστη που απευθύνονται όσο και ευρύτερα στην ελληνική αγορά.»

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνάντηση Κοντού με Σουλεϊμάν για την ένταξη του Δροσερού στο σχέδιο πόλεως

Η συνάντηση έλαβε χώρα την Πέμπτη 11 Απριλίου Συνάντηση με τον δήμαρχο Ξάνθης Στράτο Κοντό…