Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Για δεύτερη χρονιά αλληνοαμερικάνικος διαγωνισμός αρμάτων στο Πετροχώρι

Για δεύτερη χρονιά αλληνοαμερικάνικος διαγωνισμός αρμάτων στο Πετροχώρι

0

Με νίκη της 24 ΕΜΑ ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση ‘’International Tank Challenge’’ με σύνθημα: «Μετακινήσου-Εντόπισε-Χτύπα»

Επιβεβαιώθηκε η αμοιβαία πρόθεση ενίσχυσης της αμυντικής συνεργασίας

Μέσα σε κλίμα ευγενούς άμιλλας πραγματοποιήθηκε ο προγραμματισμένος διαγωνισμός αρμάτων έτσι όπως σχεδιάστηκε από την ελληνική πλευρά σε συντονισμό με τον αμερικανικό στρατό. Πιο ενδελεχώς, ο Διεθνής Οργανισμός Ουλαμών Αρμάτων ‘’International Tank Challenge’’ με σύνθημα: «Μετακινήσου-Εντόπισε-Χτύπα», διεξήχθη  κατά τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 5 Νοεμβρίου 2021 στο Πεδίο Ασκήσεων και Βολής του Στρατοπέδου Πετροχωρίου Ξάνθης, όπου συγκεντρώθηκαν τμήματα του Δ’ Σώματος στρατού και του Αμερικανικού Ουλαμού.

 

Στους 80 έφτασαν οι συμμετέχοντες

Συνολικά στην αναμέτρηση έλαβαν μέρος πέντε ΟΥΜΑ(Ουλαμός Μέσων Αρμάτων),4 από το Δ’ΣΣ(4ο Σώμα Στρατού) και 1 από USAREUR-AF,ένας αριθμός συνολικά 80 ατόμων,64 από το ΣΞ(Στρατό Ξηράς) και 16 από ΣΞ ΗΠΑ.

Ειδικότερα, τα σώματα ΕΜΑ(Επιλαρχία Μέσων Αρμάτων) παρουσιάστηκαν  ως εξής:

1.22 ΕΜΑ (XXV ΤΘΤ): 4 LEO 2 HEL (16 άτομα)

2.24 ΕΜΑ: 4 LEO 2 HEL (16 άτομα)

3.212 ΕΜΑ: 4 LEO 2 Α4 (16 άτομα)

4.311 ΕΜΑ: 4 LEO 2 Α4 (16 άτομα)

Μαζί συμμετείχε στο διαγωνισμό και η C’/1-16 Infantry Battalion: 4 ABRAMS M1A2 (16 άτομα).

Η διαγωνιστική διαδικασία ξεκίνησε με ολυμπιακούς αγώνες αρματιστή και ακολούθησαν βολές ΟΥΜΑ.

16 Αξιωματικοί από 6 χώρες ως παρατηρητές

Επιπροσθέτως, αξιοσημείωτο είναι πως  εκπροσωπήθηκαν ως παρατηρητές έξι χώρες με δεκατέσσερις Αξιωματικούς από Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιορδανία και Κύπρο.

 

Αποδεκτή η πρόταση για μελλοντική συνεργασία με τις Αμερικανικές στρατιωτικές μονάδες

Μετά το πέρας της αναμέτρησης ακολούθησε δήλωση από τον Στρατηγό-Επικεφαλής της ελληνικής-νικήτριας εκπροσώπησης. Δήλωσε: «Η άσκηση-δραστηριότητα ήταν ένας διαγωνισμός αρμάτων, ο οποίος σχεδιάστηκε από την ελληνική πλευρά σε συντονισμό με τους Αμερικάνους. Χαρακτηριστικά, συμμετείχαν μονάδες από το Δ’Σώμα Στρατού και μία Αμερικανική Ουλαμός. Όλοι ήταν πολύ καλά προετοιμασμένοι, πολύ καλά εκπαιδευμένοι. Βέβαια, το σενάριο δομήθηκε ώστε όλες οι δοκιμασίες να προσανατολίζονται σε υπηρεσιακό πλαίσιο. Σε μία απόπειρα να προσδιορίσουμε αυτές τις δραστηριότητες θα τις χαρακτηρίζαμε δύσκολες. Επίσης, εξέτασαν θέματα ικανοτήτων, συνεργασίας και φυσικής αντοχής. Η επίδοση των ελληνικών δυνάμεων ήταν πάρα πολύ καλή κάτι που μαρτυρά την άριστη εκπαίδευσή τους σε συνδυασμό με το υψηλό ηθικό τους. Η συνεργασία με τις Αμερικανικές δυνάμεις όπως και με οποιονδήποτε σύμμαχό μας είναι πολύ σπουδαία, διότι μας δίνει τη δυνατότητα να μιλήσουμε, να ανταλλάξουμε απόψεις και με αυτόν τον τρόπο οι στρατιώτες μας έρχονται πολύ κοντά, βλέπουν πως μπορούμε να συνεργαστούμε, παίρνουν ιδέες. Συνεπώς, αν χρειαστεί  στο μέλλον να ενεργήσουμε μαζί, μπορούμε και θα το κάνουμε με επιτυχία! Η Διοικητική μέριμνα προσφέρθηκε από την ελληνική πλευρά. Οτιδήποτε απαραίτητο διατέθηκε, ώστε να πραγματωθεί η παρούσα συνεργασία ».

Έκβαση-Τελικά αποτελέσματα

Καταληκτικά, η στρατιωτική δραστηριότητα ολοκληρώθηκε με την τελετή απονομής-βράβευσης των συμμετεχόντων που κατάφεραν να διακριθούν στον «στίβο» της μάχης αρματοδρομίας.

Την πρωτιά κατέκτησε η 24 ΕΜΑ, τη δεύτερη θέση ο Αμερικανικός Ουλαμός και την τρίτη η 22 ΕΜΑ.

Ακολούθως, την τέταρτη θέση κάλυψε η 311 ΕΜΑ στην πέμπτη αναδείχθηκε η 212 ΕΜΑ.

Η ελληνική αποστολή ανταποκρίθηκε επάξια σε μία απαιτητική αναμέτρηση κατάλληλα σχεδιασμένη για άριστα προετοιμασμένους στρατιώτες. Η γαλανόλευκη σημαία κυμάτιζε  εν αιθρία στο ΠΑ και ΠΒ του Στρατοπέδου! Οι στρατιώτες της 22 ΕΜΑ σήκωσαν ψηλά το τρόπαιο δίνοντας το στίγμα της επιτυχούς ολοκλήρωσης της νέας αναμέτρησης!

Χρύσα Κιατίπη

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…