Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ 75% και άνω ο εμβολιασμός υπαλλήλων μόνο στους δήμους Αβδήρων και Μύκης

75% και άνω ο εμβολιασμός υπαλλήλων μόνο στους δήμους Αβδήρων και Μύκης

0

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΚΕΔΕ το 76%  των υπαλλήλων του δήμου Αβδήρων έχει εμβολιαστεί ή διαθέτει πιστοποιητικό νόσησης –  Ακολουθεί ο Δήμος Μύκης με ποσοστό 75%, ο Δήμος Τοπείρου με 69% και στην τελευταία θέση βρίσκεται ο Δήμος Ξάνθης με ποσοστό 67%

 

Ανεμβολίαστο το 30% των εργαζομένων στους δήμους της χώρας

 

Πρωτιά σε ποσοστό  εμβολιασμού και λιγότερων υπόχρεων για rapid test  στους υπαλλήλους του κατέχει ο δήμος Αβδήρων έναντι των υπολοίπων στους δήμους του νομού. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η ΚΕΔΕ το 76%   των υπαλλήλων του έχει εμβολιαστεί ή διαθέτει πιστοποιητικό νόσησης. Ακολουθεί ο Δήμος Μύκης με ποσοστό 75%, ο Δήμος Τοπείρου με 69% και στην τελευταία θέση βρίσκεται ο Δήμος Ξάνθης με ποσοστό 67%. Στον Δήμο Ξάνθης 139 υπάλληλοι, σύμφωνα τα ίδια στοιχεία, είναι υπόχρεοι προσκόμισης rapid test (καθώς δεν έχουν εμβολιαστεί), στον Δήμο Αβδήρων 42 υπάλληλοι, ενώ στους Δήμους Μύκης και Τοπείρου μόλις 28 υπάλληλοι.

Ανεμβολίαστο το 30% των εργαζομένων στους δήμους της χώρας

Ανεμβολίαστο παραμένει το 30 % των Δημοτικών Υπαλλήλων, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΚΕΔΕ.

«Με βάση τα στοιχεία που έχει συλλέξει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος και επεξεργάστηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών , από τους 108.913 εργαζόμενους που υπηρετούν στους 332 Δήμους, έχουν εμβολιασθεί ή νοσήσει οι 74.884 ( ποσοστό 70 %), ενώ 34.029 είναι υπόχρεοι στο να υποβάλλονται σε rapid test. », αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ΚΕΔΕ, επισημαίνοντας επιπλέον ότι « με βάση τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, σε 176 Δήμους το ποσοστό των εμβολιασμένων ή νοσήσαντων εργαζομένων είναι πάνω από 70 %. Σε 125 είναι άνω του 60 %, σε 29 άνω του 50% και μόλις σε δύο είναι κάτω από 50 % ».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Παρασκευή 26 Απριλίου στον Δήμο Τοπείρου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00 Η Ειδική…