Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Αναμονή για εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ

Αναμονή για εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ

0

Μετά την απόσυρση της υποψηφιότητας της προέδρου Φώφης Γεννηματά για λόγους υγείας – Κύμα συμπαράστασης από όλο τον πολιτικό κόσμο της χώρας

 

Δεν αλλάζει η ημερομηνία των εκλογών που θα διεξαχθούν στις 5 – 12 Δεκεμβρίου – Μιλούν στο «Ε» ο βουλευτής ΚΙΝΑΛ Ξάνθης κ. Μ. Μπουρχάν και ο γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Α. Αντωνιάδης

 

 

Συγκλονισμένος είναι ο πολιτικός κόσμος της χώρας αλλά και γενικότερα η ελληνική κοινωνία από την είδηση που έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία την Τρίτη και αφορά την υγεία της προέδρου του ΚΙΝΑΛ κας Φώφης Γεννηματά. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν η κα Γεννηματά έχει παρουσιάσει υποτροπή σε σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε πριν 10 χρόνια και τώρα καλείται  να δώσει μια νέα μάχη. Η ίδια ανακοίνωσε, ότι αποσύρει και την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής,  ενώ οι συνυποψήφιοι της καθώς και όλος ο χώρος του ΚΙΝΑΛ μετά το πρώτο  σοκ προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις εξελίξεις που θα επέλθουν δεδομένου ότι το ΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε τροχιά εσωκομματικών εκλογών που είχαν αποφασιστεί κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής επιτροπής (πριν 2 εβδομάδες)  για τις 5 – 12 Δεκεμβρίου. Να διευκρινίσουμε ότι η παραίτηση της κας Γεννηματά αφορά μόνο την υποψηφιότητά της και παραμένει τόσο στην προεδρία του ΚΙΝΑΛ όσο και στην βουλευτική της έδρα.

Μουδιασμένα τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ

Η ξαφνική περιπέτεια υγείας της προέδρου, πέρα από το σοκ που προκάλεσε εντός και εκτός κόμματος, ουσιαστικά “πάγωσε” και τις εσωκομματικές εξελίξεις. Το τι μέλλει γενέσθαι με τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ ευλόγως βρίσκεται σε δεύτερο πλάνο, μιας και τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στην πορεία της υγείας της κ. Γεννηματά. Από την πρώτη στιγμή, δε, οι συνδιεκδικητές της ηγεσίας Ανδρέας Λοβέρδος, Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Καστανίδης ξεκαθάρισαν ότι τα προεκλογικά ζητήματα «παγώνουν», ακυρώνοντας όλοι τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις τους.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει του χρονοδιαγράμματος, την προσεχή Παρασκευή λήγει η προθεσμία για την κατάθεση των 5.000 υπογραφών από τους τρεις εναπομείναντες υποψήφιους (Νίκο Ανδρουλάκη, Ανδρέα Λοβέρδο, Χάρη Καστανίδη).

Βουλευτής ΚΙΝΑΛ Ξάνθης, Μ. Μπουρχάν: «Είμαι βέβαιος ότι θα νικήσει και αυτή την μάχη. Είμαστε μαζί της»

Την συμπαράστασή του προς την πρόεδρο του Κινήματος, τις ευχές του αλλά και την πεποίθησή του ότι θα βγει νικήτρια κι απ’ αυτή τη μάχη εκφράζει ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ξάνθης κ. Μπαράν Μπουρχάν: «Αυτή τη στιγμή αυτό που προέχει είναι να πάνε όλα καλά με την υγεία της προέδρου μας. Είμαι βέβαιος ότι θα νικήσει και αυτή την μάχη. Είμαστε μαζί της», σημειώνει με εμφανή συγκίνηση.

Τι λέει για  τις εξελίξεις

Κληθείς να εκτιμήσει τις εξελίξεις αναφορικά το τι μέλλει γενέσθαι με τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ επεσήμανε: «Η περιπέτεια υγείας της προέδρου μας, ανατρέπει όλα τα δεδομένα γενικά στην πολιτική σκηνή. Η απόσυρση της υποψηφιότητας της δημιουργεί αναμφισβήτητα ένα κενό που δεν ξέρουμε ακόμη πως θα καλυφθεί. Διαταράσσονται ισορροπίες. Αναμφίβολα θα τεθούν διλήμματα αν θα υπάρχουν νέες υποψηφιότητες όπως του κ. Χριστοδουλάκη ή του  κ. Χρηστίδη.  Ίσως ακόμη να δούμε κάποια κίνηση από την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού του κ. Γιώργου Παπανδρέου ο οποίος στήριξε την Φώφη Γεννηματά».

Αναφορικά με το πολιτικό διακύβευμα των εκλογών ο κ. Μπουρχάν το διατύπωσε ως εξής: «Υπάρχει η νοσταλγία για  το ΠΑΣΟΚ αλλά παράλληλα και κωλύματα οικονομικής φύσης που παρεμποδίζουν την επιστροφή».

Αποκλείει υποψηφιότητα Γιώργου Παπανδρέου ο γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Α. Αντωνιάδης

antoniadis anestisΣοκαρισμένος δηλώνει και ο γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης: «Δεν είχαμε ιδέα. Το μάθαμε την Τρίτη. Είμαι σοκαρισμένος. Τέτοιες ώρες η πολιτική μπαίνει σε δεύτερο ρόλο. Η σκέψη μας είναι στην υγεία της », η πρώτη αντίδρασή του μαζί τις ευχές του για «ταχεία ανάρρωση» στην πρόεδρο. Αναφερόμενος στα νέα δεδομένα ο κ. Αντωνιάδης σημείωσε: «Δεν θα αναβληθούν οι εκλογές. Δεν το θέλει και η ίδια η πρόεδρος για να μην συντηρεί εσωστρέφεια. Σ’ ότι αφορά νέες υποψηφιότητες ενδεχομένως να υπάρξουν από το περιβάλλον της κα Γεννηματά. Γίνεται λόγος για τον  γραμματέα του ΚΙΝΑΛ Μανώλη Χριστοδουλάκη ή του εκπροσώπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλου Χρηστίδη ωστόσο νομίζω ότι είναι πολύ λίγος ο χρόνος μέχρι τις εκλογές για να κατεβεί κάποιος Σ’ ότι  αφορά τον κ. Παπανδρέου δεν νομίζω ότι θα είναι υποψήφιος. Αν το ήθελε θα το είχε κάνει».

Ο κ. Αντωνιάδης πρόσθεσε πως οι αντιδράσεις όλων των υποψηφίων ήταν βαθιά ανθρώπινες, υπάρχει  σύμπνοια και αυτές οι εκλογές θα διεξαχθούν μέσα σε κλίμα πολιτικού πολιτισμού.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanhopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…