Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Νέα απάτη με sms στη Δράμα

Νέα απάτη με sms στη Δράμα

0

Εστάλη παραπλανητικό μήνυμα σε Δραμινό ότι μπλόκαρε η τραπεζική κάρτα. Από το λογαριασμό του μεταφέρθηκαν 1.500 ευρώ σε δύο άλλα άτομα

 

Από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο αλλοδαπών για απάτη σε βάρος ενός άνδρα, που διαπράχθηκε στις 31-7-2021 στη Δράμα.

Ειδικότερα, ο παθών έλαβε παραπλανητικό μήνυμα (sms) που τον ενημέρωνε ότι η τραπεζική του κάρτα είναι μπλοκαρισμένη. Επιπλέον, το μήνυμα εμπεριείχε υπερσύνδεσμο ο οποίος οδηγούσε σε ιστοσελίδα που προσομοίαζε επίσημη ιστοσελίδα τραπεζικού ιδρύματος, όπου ο παθών καταχώρησε τα προσωπικά του τραπεζικά στοιχεία.

Με τον τρόπο αυτό οι επιτήδειοι απέκτησαν πρόσβαση στο λογαριασμό του και αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ.

Μετά την καταγγελία του περιστατικού και τις έρευνες των αστυνομικών ταυτοποιήθηκε ότι τα αφαιρεθέντα χρήματα μεταφέρθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς που ανήκουν στους δύο δράστες.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΑΜΘ: 42 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας σε ιδιοκτήτες, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων

«Καμπάνα» 1.000 ευρώ σε επιχείρηση της Δράμας για εξυπηρέτηση χωρίς ραντεβού. Νέα παράβαση…