Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μεταφορά φαρμάκων με drone: Η Ξάνθη αναμένει τα αποτελέσματα του… πειράματος

Μεταφορά φαρμάκων με drone: Η Ξάνθη αναμένει τα αποτελέσματα του… πειράματος

0

Η πιλοτική εφαρμογή θα εφαρμοστεί στον Δήμο Τρικκαίων. Ο Συνεταιρισμός θα αποστέλλει φαρμακευτικό υλικό σε περιφερειακά ιατρεία με drone

 Δ. Κάλφα στο «Ε»: «Πρέπει να δούμε την έκβαση της προσπάθειας για να τοποθετηθούμε για την αναγκαιότητα εφαρμογή του στην Ξάνθη»

 

Η Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ του Δήμου Τρικκαίων, e-Trikala ΑΕ, εγκαινιάζει ένα σημαντικό πρόγραμμα βοήθειας στη μεταφορά φαρμακευτικού υλικού κατά την τρέχουσα περίοδο, συμμετέχοντας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «HARMONY», αποτελώντας τον εθνικό πιλότο του ευρωπαϊκού έργου μεγάλης κλίμακας για βιώσιμες μεταφορές φαρμακευτικού υλικού στις πόλεις, μέσω drones. Απώτατη προσδοκία αποτελεί η υιοθέτηση του παρόντος προγράμματος και από άλλους Δήμους της χώρας μετά την απόδειξη της επιτυχούς έκβασης αυτής της δράσης.

 

Αερομεταφορά φαρμακευτικού υλικού από τον Συνεταιρισμό στα περιφερειακά φαρμακεία

Λεπτομερέστερα, η πιλοτική εφαρμογή στην πόλη των Τρικάλων αφορά στο θέμα της εναέριας αστικής κυκλοφορίας και ειδικότερα προβλέπει τη χρήση εναέριων αυτόματων μέσων (drones) για τη μεταφορά φαρμακευτικού υλικού, από το Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Τρικάλων (ΣΥΦΤΑ) προς περιφερειακά φαρμακεία.

Επιπροσθέτως, για την επίτευξη του πιλότου, μέχρι τώρα, έχει πραγματοποιηθεί σειρά διασκέψεων με εμπλεκόμενους φορείς, όπως με το Σύλλογο Φαρμακοποιών Τρικάλων και τον Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Τρικάλων (ΣΥΦΤΑ).

“Το project του Δήμου Τρικκαίων είναι ακόμα στην αρχή του, στα πρώτα στάδια. Θα προηγηθεί για ένα δίμηνο μία φάση δοκιμαστικής περιόδου”
Δέσποινα Κάλφα
Πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Ξάνθης

Παρακολουθεί η Ξάνθη την δίμηνη πιλοτική εφαρμογή

Προς επίρρωση με τα παραπάνω η Πρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακοποιών Ξάνθης, κα Δέσποινα Κάλφα αναφερόμενη στο προαναφερθέν πρόγραμμα επεσήμανε στο «Ε»: «Το πρόγραμμα βοήθειας στη μεταφορά φαρμακευτικού υλικού που θα υλοποιήσει η Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ του Δήμου Τρικκαίων, e-Trikala ΑΕ είναι ακόμα στην αρχή του, στα πρώτα στάδια. Θα προηγηθεί για ένα δίμηνο μία φάση δοκιμαστικής περιόδου».

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε: «Το φαρμακευτικό υλικό θα μεταφέρεται από αποθήκη φαρμάκων προς τα φαρμακεία, όχι προς τους ασφαλισμένους».

Στη συνέχεια, η ίδια επεσήμανε: «Πρέπει να δούμε την προσπάθεια ολοκληρωμένη για να τοποθετηθούμε. Τώρα, όσον αφορά την περιοχή μας θεωρώ πως δεν θα μας εξυπηρετούσε. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, να αποτρέπουμε λόγου χάρη την προσγείωση του drone σε νερά. Η αποτελεσματικότητα του έργου θα κριθεί στην πράξη. Μόνο σε περίπτωση επιτυχούς έκβασης αυτής της απόπειρας θα μπορούσαμε να το συζητήσουμε και για την περίπτωσή μας .Ωστόσο, ακόμα είμαστε σε μία πρώιμη φάση και δεν είναι επί του παρόντος να κάνουμε τέτοιου είδους θεωρητικές προσεγγίσεις».

 

Χρύσα Κιατίπη

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστ…