Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αυστηρά μέτρα και για τους ιδιώτες γιατρούς που δεν εμβολιάζονται

Αυστηρά μέτρα και για τους ιδιώτες γιατρούς που δεν εμβολιάζονται

0

Με τροπολογία του Υπουργείου Υγείας. Προβλέπει και πρόστιμα για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης

«Σφίγγει» ο κλοιός και για τους ιδιώτες γιατρούς, με ιατρεία ή όσοι εργάζονται σε κλινικές, με βάση τη νέα τροπολογία του Υπουργείου Υγείας.

Ειδικότερα όπως προβλέπει η τροπολογία που ενσωματώθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, οι ιδιώτες γιατροί -οι οποίοι σύμφωνα με τον νόμο θα έπρεπε να είχαν κάνει έστω μία δόση του εμβολίου έως την 1η Σεπτεμβρίου– που δεν έχουν εμβολιασθεί τελικά, θα πληρώνουν τσουχτερά πρόστιμα ενώ θα διακόπτεται η σύμβασή τους με τον ΕΟΠΥΥ. Και όχι μόνο αυτό, αλλά προβλέπεται και η διακοπή της δυνατότητάς τους να συνταγογραφούν φάρμακα στους ασθενείς μέσω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης

Η τροπολογία προβλέπει επίσης την επιστροφή των εργαζομένων στο ΕΣΥ που κάνουν έστω και μία δόση του εμβολίου ακόμη και την επόμενη ημέρα και όχι μετά από 14 ημέρες όπως είχε αρχικά θεσπιστεί, καθορίζει και τις ανώτατες τιμές σε rapid test και PCR test, ενώ προβλέπει και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και των φοιτητών και σπουδαστών έως τις 30 Σεπτεμβρίου έστω με μία δόση στην περίπτωση που εκπαιδεύονται σε Μονάδες Υγείας.

Τα πρόστιμα για τους ιδιώτες γιατρούς

Η τροπολογία προβλέπει μεταξύ άλλων για τους ιδιώτες γιατρούς:

-Για τους ιδιώτες υπόχρεους, που εργάζονται στις δομές που εντάσσονται στο πεδίο εφαρμογής του παρόντος ως ελεύθεροι επαγγελματίες επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο:

-δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ για κάθε παράβαση και έως πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ και,

-σε περίπτωση υποτροπής, που διαπιστώνεται σε επανέλεγχο, είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ για κάθε παράβαση και έως διακοσίων χιλιάδων (200.000) ευρώ.

Στους ελεύθερους επαγγελματίες που παρέχουν υπηρεσίες υγείας στις ανωτέρω δομές, κατά παράβαση του παρόντος, επιβάλλονται, και επιπλέον κυρώσεις.

Κυρώσεις για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και τεστ

Η τροπολογία προβλέπει και πρόστιμα τόσο για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού όσο και για ψευδή τεστ νόσησης που απαλλάσσουν τον κάτοχο από τον εμβολιασμό.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι «Σε όποιον αποπειράται ή πετυχαίνει την έκδοση πιστοποιητικού εμβολιασμού, ενώ δεν έχει εμβολιαστεί, ή βεβαίωσης νόησης, ενώ δεν έχει νοσήσει, πέρα από τις τυχόν επιβληθησόμενες ποινικές κυρώσεις, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ».

Παράλληλα ο υπάλληλος μπορεί ακόμη και να απομακρυνθεί από τη θέση του ενώ όπως σημειώνεται: «Στον υπάλληλο του Δημοσίου ή σε οποιοδήποτε άλλο τρίτο, συμμετέχει καθ’οιονδήποτε τρόπο στις πράξεις του πρώτου εδαφίου, επιβάλλεται, πέρα από τις τυχόν επιβληθησόμενες ποινικές και πειθαρχικές κυρώσεις, διοικητικό πρόστιμο πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ για κάθε πράξη».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…