Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Παραχώρηση οικοπέδου ζητά για νέο νηπιαγωγείο στην οδό Κονδύλη ο δήμος

Παραχώρηση οικοπέδου ζητά για νέο νηπιαγωγείο στην οδό Κονδύλη ο δήμος

0

Ενίσχυση με επιπλέον 45.000 ευρώ του Δημοτικού Ραδιοφώνου –  Άγονος ο διαγωνισμός για  την στέγαση του 9ου νηπιαγωγείου. Επαναπροκηρύχθηκε

 

Στο ακίνητο της Πειραιώς θα στεγαστεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο στην Σταυρούπολη.

Διαγωνισμοί για θέρμανση – ψύξη στο Αμοιρίδιο και για τους υπόγειους κάδους

 

 

 

Με 12 θέματα ημερήσιας διάταξης και ένα εκτός συνεδρίασε το πρωί της Τρίτης 7/9 η οικονομική επιτροπή του δήμου Ξάνθης με απαρτία αλλά απουσία των μελών της αντιπολίτευσης πλην του κ. Παπαχρόνη. Μια κατάσταση που τείνει να παγιωθεί και υποδηλώνει μια απαξίωση της αντιπολίτευσης προς ένα θεσμικό όργανο που δήμου παρότι  αναγνωρίζει ότι έχει διευρυμένες αρμοδιότητες και το καταγγέλλει.

Ενίσχυση του Δημοτικού Ραδιοφώνου

Επιπλέον με 45.000 ευρώ έχει ενισχύσει ο δήμος Ξάνθης το Δημοτικό ραδιόφωνο όπως δείχνει ο πίνακας στοχοθεσίας και οικονομικών αποτελεσμάτων για το 2021 που έλαβε την έγκριση της Οικονομικής. Όπως αναφέρθηκε ο προϋπολογισμός των 200.000 ευρώ ενισχύθηκε με επιπλέον 45.000 ευρώ, γιατί έγινε εκσυγχρονισμός του στούντιο και η διοργάνωση του πανελλήνιου συνεδρίου το Σάββατο 4/9.

Οικόπεδο 1,7 στρεμμάτων ζητά ο δήμος από το Υπουργείο Οικονομίας για νέο νηπιαγωγείο στην οδό Κονδύλη

Στα εκτός ημερησίας τα μέλη της επιτροπής εξέφρασαν θετική γνώμη στην υποβολή αιτήματος προς το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών για παραχώρηση οικοπέδου 1.700 τ.μ. στην οδό Κονδύλη (πριν το “Z Palace”)  προκειμένου να κατασκευαστεί ένα νέο νηπιαγωγείο. Όπως επισημάνθηκε η δημοτική αρχή δίνει ιδιαίτερη σημασία στην σχολική στέγη και γι αυτό μεριμνά να καλύψει ότι κενά υπάρχουν.

Άγονος ο διαγωνισμός για  την στέγαση του 9ου νηπιαγωγείου – Επαναπροκηρύχθηκε

Στο πλαίσιο αυτό είναι και η διακήρυξη δημοπρασίας για την μίσθωση ακινήτου για τις ανάγκες στέγασης του 9ου νηπιαγωγείου Ξάνθης. Να σημειώσουμε πως το νηπιαγωγείο βρίσκεται στην Κυψέλη αλλά λόγω στενότητας χώρου απαιτήθηκε η εξεύρεση άλλου ακινήτου για να στεγαστεί. Ο διαγωνισμός κρίθηκε άγονος επειδή ο προτεινόμενος χώρος δεν πληρούσε τις τεχνικές προδιαγραφές και επαναπροκηρύχθηκε.

Στο ακίνητο της Πειραιώς θα στεγαστεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο στην Σταυρούπολη

Το κοινωνικό Παντοπωλείο που λειτουργεί τουλάχιστον 5 – 6 χρόνια στην Σταυρούπολη θα έχει πλέον νέο χώρο. Πρόκειται για το ακίνητο που στεγάζονταν υποκατάστημα της Τράπεζα Πειραιώς. Όπως είναι γνωστό το υποκατάστημα έκλεισε και το ακίνητο έμεινε κενό. Αυτό παραχωρήθηκε δωρεάν στην δημοτική ενότητα Σταυρούπολης για  χρήση και αποφασίστηκε να στεγαστεί εκεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Διαγωνισμοί για θέρμανση – ψύξη στο Αμοιρίδιο και για  τους υπόγειους κάδους

Τα υπόλοιπα πέντε θέματα αφορούσαν διαγωνισμούς που βρίσκονται σε εξέλιξη όπως για παράδειγμα την ανάδειξη προσωρινού αναδόχου για την αποκατάσταση του συστήματος θέρμανσης , ψύξης και αερισμού και αντικατάστασης των προβολέων φωτισμού του αγωνιστικού χώρου του κλειστού αθλητικού κέντρου «Φίλιππος Αμοιρίδης». Επίσης ένας άλλος διαγωνισμός που εγκρίθηκε το πρακτικό αξιολόγησης των οικονομικών προσφορών, αφορά την ανάπτυξη – επέκταση του συστήματος υπόγειας αποθήκευσης και αποκομιδής απορριμμάτων σε κοινόχρηστα σημεία του δήμου Ξάνθης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Με τις ψήφους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πέρασε το νομοσχέδιο για την άυλη πολιτιστική κληρονομιά

Τι ειπώθηκε στην συζήτηση Υπερψηφίσθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου του υπου…