Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Τρία ζαρκάδια νεκρά σε ομβριοδεξαμενή στα Κομνηνά

Τρία ζαρκάδια νεκρά σε ομβριοδεξαμενή στα Κομνηνά

0

Φέτος το καλοκαίρι. Έσκυψαν για νερό, εγκλωβίστηκαν και πνίγηκαν

 

Οι κάτοικοι ζητούν να γίνει περίφραξη στις ομβριοδεξαμενές γιατί είναι παγίδα θανάτου για τα ζώα

 

 

Παγίδα θανάτου για άγρια ζώα αλλά και οικόσιτα αποτελούν οι ομβριοδεξαμενές στην περιοχή των Κομνηνών της Δημοτικής Ενότητας Σταυρούπολης. Πρόκειται για δεξαμενές που κατασκευάστηκαν για  την εξυπηρέτηση των κτηνοτρόφων κατά την δεκαετία του 1960 και έκτοτε έχουν να συντηρηθούν με αποτέλεσμα να μην έχουν περίφραξη. Ένα ακόμη δείγμα της εγκατάλειψης και της ερήμωσης της ορεινής ζώνης του δήμου Ξάνθης, της Σταυρούπολης και των γύρω οικισμών!

Τρία ζαρκάδια νεκρά  φέτος το καλοκαίρι – Έσκυψαν για νερό, εγκλωβίστηκαν και πνίγηκαν

Όπως μας μεταφέρουν κάτοικοι φέτος μόνο βρήκαν τρία ζαρκάδια πνιγμένα μέσα σε δεξαμενή. Το ζώο έρχεται να πιει νερό και επειδή δεν υπάρχει  προστατευτική περίφραξη γλιστρά και πέφτει μέσα. Εγκλωβίζεται και στην προσπάθειά του να βγει πνίγεται σε ένα μέτρο νερό. Τα πτώματα των νεκρών ζώων παραμένουν εκεί μολύνοντας το υπόλοιπο νερό το οποίο πίνουν και άλλα ζώα οικόσιτα.

Οι κάτοικοι ζητούν να γίνει περίφραξη στις ομβριοδεξαμενές

Αυτό που ζητούν οι κάτοικοι είναι να μεριμνήσει το Δασαρχείο ή ο δήμος ή η περιφέρεια, να ενδιαφερθούν ο Κυνηγετικός Σύλλογος ή άλλοι φυσιολατρικοί και φιλοζωικοί σύλλογοι,   ώστε να μπει μια περίφραξη προκειμένου να σταματήσουν να είναι παγίδα θανάτου οι ομβριοδεξαμενές για τα άγρια ζώα αλλά και τα οικόσιτα.

Για το θέμα ενημερώθηκε από το «Ε» ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Νίκος Ευφραιμίδης ο οποίος αν και αναρμόδιος έδειξε την προθυμία να βοηθήσει να αποκατασταθούν οι περιφράξεις και ότι χρειάζεται για  να μην ξανασυμβούν άλλα τέτοια περιστατικά. Να σημειώσουμε ότι αρμόδια αρχή είναι ο δήμος Ξάνθης. Αναμένουμε να μεριμνήσουν οι τεχνικές υπηρεσίες.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η «Κομοτηνή στο πιάτο» θα βρεθεί στην Οικοτεχνία Meligeysis στα Κομνηνά της Ξάνθης

Την Κυριακή 12 Μαΐου στις 11:00 – Θα μιλήσει για το βιβλίο ο δημοσιογράφος Τηλέμαχος Αρναο…