Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Σε εμβολιασμό κατά βούληση προτρέπει η Μητρόπολη Ξάνθης

Σε εμβολιασμό κατά βούληση προτρέπει η Μητρόπολη Ξάνθης

0

Την Κυριακή από Άμβωνος η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου που προτρέπει σε: «Προσευχή και Προσοχή και εμβόλια κατά προαίρεση» –  Δεν υπάρχει έντονο το φαινόμενο των αρνητών ιερέων στο νομό μας, υποστηρίζει ο Μητροπολίτης Ξάνθης

 

Οι περισσότεροι από το προσωπικό του Κέντρου Φροντίδας Ηλικιωμένων είναι εμβολιασμένοι.  Τρία – τέσσερα άτομα ανεμβολίαστα στο Γηροκομείο Ξάνθης σε σύνολο 30 ατόμων προσωπικό

 

 

Την προσπάθεια αύξησης των εμβολιασμών αγκαλιάζει με ενεργό τρόπο η εκκλησία σε επίπεδο προτροπής και πειθούς,  ανταποκρινόμενη στο αίτημα της πολιτείας, που αποφασίστηκε κατά τη σύσκεψη του Αρχιεπισκόπου  κ. Ιερώνυμου και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με στόχο  να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η πανδημία. Το τριήμερο που 14 – 16 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε Ιερά Σύνοδος και συγκεκριμενοποιήθηκε το πλαίσιο με το οποίο η Εκκλησία της Ελλάδος θα συμβάλει στην εθνική προσπάθεια του εμβολιασμού.

Την Κυριακή από Άμβωνος: Προσευχή και Προσοχή και εμβόλια κατά προαίρεση

Για τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου μας ενημέρωσε ο Μητροπολίτης Ξάνθης, κ. Παντελεήμων και ειδικότερα για την εγκύκλιο που θα ανακοινωθεί από Άμβωνος την Κυριακή σ’ όλες τις εκκλησίες του νομού μας. Ειδικότερα όπως μας είπε: «Η Εκκλησία προτρέπει τον λαό σε Προσευχή και Προσοχή! Προτρέπει επίσης σε εμβολιασμό αλλά δεν τον εξαναγκάζει. Σέβεται την προσωπική ελευθερία του ανθρώπου και την ελεύθερη βούληση».

Συστάσεις προς τους ιερείς στην μηνιαία σύναξη με τον Μητροπολίτη Ξάνθης

Παράλληλα ο κ. Παντελεήμων ανέφερε πως την προσεχή Δευτέρα κατά την μηνιαία σύναξη των ιερέων του νομού μας θα τους ενημερώσει για τις  αποφάσεις της Συνόδου αλλά και θα τους υποδείξει τρόπους διαχείρισης τους ζητήματος του εμβολιασμού μέσω της πειθούς.

Δεν υπάρχει έντονο το φαινόμενο των αρνητών ιερέων στο νομό μας

Ερωτηθείς αν μεταξύ των ιερέων υπάρχουν πολλοί αρνητές των εμβολίων οι οποίοι και επηρεάζουν το Χριστεπώνυμο πλήθος κατά του εμβολιασμού ο κ. Παντελεήμων σημείωσε:  «Δεν έχουμε κάποιο έντονο φαινόμενο στην Ξάνθη όπως βλέπουμε σε άλλες περιοχές. Ακόμη κι αν κάποιος είναι αρνητής δεν θα πρέπει να επηρεάζει τους άλλους».

kentro ilikiomenonΟι περισσότεροι από το προσωπικό του Κέντρου Φροντίδας Ηλικιωμένων είναι εμβολιασμένοι

Ένα ζήτημα επίσης που τίθεται είναι αν στο Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων «Άγιος Παντελεήμων» που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Μητρόπολης Ξάνθης έχει εμβολιαστεί το προσωπικό που φροντίζει τους ηλικιωμένους. Να σημειώσουμε ότι με απόφαση της κυβέρνησης καθίσταται υποχρεωτικός εμβολιασμός του προσωπικού  σε δομές ηλικιωμένων.  Όπως ανέφερε ο κ. Παντελεήμων οι ηλικιωμένοι είναι όλοι εμβολιασμένοι και από το προσωπικό οι περισσότεροι έχουν κάνει το εμβόλιο, χωρίς ωστόσο να αναφέρει κάποιο ενδεικτικό ποσοστό.

 3 – 4 άτομα ανεμβολίαστα στο Γηροκομείο Ξάνθης σε σύνολο 30 ατόμων προσωπικό

Πολύ μικρό είναι το ποσοστό των ανεμβολίαστων στο προσωπικό του Γηροκομείου Ξάνθης. Ειδικότερα ανέρχεται στο 0,9% καθώς όπως μας ανέφερε το μέλος του ΔΣ κ. Σταματιάδης Σταμάτης: «Σε σύνολο 30 ατόμων δεν έχουν εμβολιαστεί  3 – 4 άτομα και αυτό εξαιτίας κάποιων παθήσεων που έχουν», όπως υποστήριξε. Οι δε τρόφιμοι είναι όλοι εμβολιασμένοι.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…