Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα Η «Νέστου Γαία» αναβιώνει τον θρακιώτικο αμπελώνα

Η «Νέστου Γαία» αναβιώνει τον θρακιώτικο αμπελώνα

0

Τις νέες ετικέτες κόκκινου, λευκού και ροζέ κρασιού παρουσίασε ο Γιάννης Τσεγγελίδης σε μια όμορφη εκδήλωση με φίλους και συνοδοιπόρους

 

Με άλλη μία επιχειρηματική κίνηση ο γνωστός επιχειρηματίας και αυτοδιοικητικός δείχνει την αγάπη και τη σύνδεσή του με τον τόπο

 

Σε μια όμορφη εκδήλωση το απόγευμα της Τετάρτης, στο ξενοδοχείο «Νέμεσις» με φίλους και συνοδοιπόρους, ο γνωστός επιχειρηματίας και παλιός αυτοδιοικητικός Γιάννης Τσεγγελίδης, μαζί με το γιο του Κώστα παρουσίασαν τη «Νέστου Γαία», τις νέες ετικέτες κόκκινου, λευκού και ροζέ κρασιού. Μια παραγωγή και εμφιάλωση κρασιού που ξεκίνησε από το όνειρο και τη θέληση για την αναβίωση του θρακιώτικου αμπελώνα.

Η ιστορία του αμπελώνα του Γιάννη Τσεγγελίδη αρχίζει το 2006, όταν και φυτεύτηκαν τα πρώτα αμπέλια. Από τότε ξεκίνησε και η προσπάθεια για την καλλιέργεια, ανάδειξη και ανάπτυξη όλων εκείνων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που συνθέτουν τη Θράκη και την ορεινή περιοχή, μέσα από τον πρωτογενή τομέα, μια πρωτοβουλία που συνδέεται με πολλές άλλες επιχειρηματικές κινήσεις του ίδιου του Γιάννη Τσεγγελίδη σε αυτή την κατεύθυνση.

Με το νέο εμφιαλωτήριο του Κτήματος γίνεται ακόμη ένα βήμα, ώστε να μπορέσει να αναβιώσει ο θρακιώτικος αμπελώνας, στη γη της Θράκης, το ορεινό τμήμα του νομού Ξάνθης, με την ευφορία, το φιλικό κλίμα και το υψόμετρό του.

Ο κ. Τσεγγελίδης καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους του αναφέρθηκε στα θεμέλια αυτής της προσπάθειας, τότε που με προσκεκλημένους τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη τον Χρόνη Αηδονίδη, τον Κώστα Ζουράρι και πολλούς άλλους φυτεύτηκαν τα πρώτα αμπέλια.

Στην εκδήλωση μίλησε και ο οινολόγος Αντρέας Πάντος, ο οποίος εξήρε την αγάπη του επιχειρηματία για τον τόπο, καθώς και τις προδιαγραφές που υπάρχουν για να γίνει καλό το κρασί.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Sunlight Group: Στην παραγωγή πρωτότυπης μπαταρίας 2ης ζωής

Στο ερευνητικό ευρωπαϊκό συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα Battery2Life συμμετέχει η εταιρεία …