Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 17 Ιουλίου 2021

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 17 Ιουλίου 2021

0

Αλλαγή στον ΣΔΑΝΞ
Πληροφορία από αξιόπιστη πηγή, πιο αξιόπιστη δεν υπάρχει, ότι επίκειται αλλαγή στον Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Ξάνθης.
Σύντομα, αφού ολοκληρωθεί ο κύκλος της ενημέρωσης στο αντικείμενο, θα παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου ο δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης και στη θέση του θα αναλάβει ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Γουναρίδης.
Ο δήμαρχος Ξάνθης θεώρησε πως αφού οδηγήθηκαν κάποια σοβαρά θέματα του ΣΔΑΝ προς επίλυση, φρόνιμο είναι ν’αποχωρήσει της αρμοδιότητας αυτής.
Έτσι, επέλεξε τον Γουναρίδη για το υπόλοιπο χρονικό διάστημα.
Με την ευκαιρία της αλλαγής σκυτάλης ευχόμαστε κάθε επιτυχία στον νέο πρόεδρο.
Γ.Δ.


Εν χορδαίς και τυμπάνω
Η βιβλική έκφραση ταιριάζει απόλυτα για την προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Ξάνθης.
Οι συμμετέχοντες δημοτικοί σύμβουλοι λειτούργησαν με απόλυτη σοβαρότητα και υπευθυνότητα.
Κι αυτό το γεγονός που έλειψε επί δύο σχεδόν χρόνια χαιρετίζουμε «εν χορδαίς και τυμπάνω».
Παράλληλα, ευχόμαστε με κάθε ειλικρίνεια, το κλίμα που επεκράτησε να συνεχιστεί και να μην αποτελεί μια εξαίρεση το προχθεσινό συμβούλιο.
Εάν συμβεί αυτό θ’αποτελεί συνέχεια μιας κακοφωνίας και λαϊκισμού που δεν βοηθά καθόλου την αντιπολίτευση.
Γ.Δ.


Έφθασε η ώρα της τιμής
Αυτόν τον εμπνευσμένο άνθρωπο και πολιτικό αποφάσισε ο δήμος Ξάνθης να τιμήσει.
Ήδη το θέμα συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο κι έγινε ομόφωνα δεκτό.
Ανάμεσα δε στις προτάσεις υπάρχει κι αυτή για την επανέκδοση του βιβλίου που έγραψε ο Κ. Θανόπουλος «Πορεία Αντίθετα», ενώ υπάρχουν κι άλλες προτάσεις από το δήμο, όπως να στηθεί μια προτομή στον Παραδοσιακό Οικισμό κλπ.
Η Ξάνθη οφείλει πάρα πολλά στον Κ. Θανόπουλο και την επιλογή του να διασωθεί ολόκληρη η Παλιά Ξάνθη, η οποία σήμερα αποτελεί την υπερηφάνεια και το καμάρι όλων των Ξανθιωτών.
-Ας τα θυμούνται αυτά και άλλα πολλά οι δημοτικοί μας άρχοντες κι ας αποδώσουν τα δέοντα στον Κωνσταντίνο Θανόπουλο.
Γ.Δ.


Έρχονται χρόνια πολύ δύσκολα από την κλιματική αλλαγή
Εφιαλτικές στιγμές ζουν στην Δυτική Γερμανία. Σφοδρές βροχοπτώσεις έχουν μετατρέψει σε απέραντα ποτάμια πολλές περιοχές  ενώ έχουν χάσει τη ζωή τους 93 άνθρωποι και 1300 αγνοούνται . Και μιλάμε για την Γερμανία μια χώρα με τις καλύτερες υποδομές στην Ευρώπη. Η ειδησεογραφία λέει ότι διασώστες καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό πολιτών που βρήκαν καταφύγιο σε δέντρα ή πολυκατοικίες για να σωθούν. Είναι ασύλληπτη η καταστροφή. Έρχονται χρόνια πολύ δύσκολα από την κλιματική αλλαγή. Ο πλανήτης μας εκδικείται, η φύση μας εκδικείται και μπροστά στην μανία της οτιδήποτε ανθρώπινο δημιούργημα είναι σαν άχυρο στον άνεμο!
Μ.Ξ.


«Ο Θεός να βάλει το χέρι του να μας απαλλάξει από τους παλαβούς»!
Διαδήλωσαν προχθές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, αλλά και σε πολλές επαρχιακές πόλεις της χώρας οι αντιεμβολιαστές και οι αρνητές της πανδημίας που παρεπιδημούν στους κύκλους της εκκλησίας, αν κρίνουμε από τους σταυρούς, τις ελληνικές σημαίες και τα λάβαρα που κράδαιναν. Σ’αυτό το θλιβερό συνονθύλευμα σκοταδισμού, φανατισμού και ανορθολογισμού, πρωτοστατούσαν ιερείς και μοναχοί, γεγονός που θορύβησε ακόμα και κάποιους ιεράρχες της εκκλησίας που δίνουν μάχη υπέρ του εμβολιασμού, όπως ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος ο οποίος δήλωσε ανήσυχος «ο Θεός να βάλει το χέρι του να μας απαλλάξει από τους παλαβούς»!
Ο Μητροπολίτης Δωδώνης έχει εκφραστεί μάλιστα ανοιχτά υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού – χωρίς να εξαιρεί τον κλήρο- και δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για τη στάση πολλών ιερέων, ενώ καλεί την πολιτεία να μη διστάσει να παρέμβει.
Εάν υποχρεωθούν οι παππάδες να εμβολιαστούν θα είναι παράδειγμα για τους υπόλοιπους όσοι δεν εμβολιάζονται. Οι πιστοί επηρεάζονται από κάποιους παππάδες ή κάποιους παλαβούς. Θα έπρεπε οι μητροπολίτες να τους βάζουν σε αργία. Πρέπει να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για κάθε ένα που δεν είναι στο σπίτι του και για κάθε εργαζόμενο που είναι στο δημόσιο. Όποιος μισθοδοτείται από το κράτος αν δεν εμβολιάζεται, δεν πρέπει έχει μισθό. Σε όλους όσους μισθοδοτούνται από το κράτος θα πρέπει να είναι υποχρεωτικό…” συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης.


Το καλοκαίρι των εμβολιασμένων και των …καθημένων
Νέα ανατροπή στην εστίαση – διασκέδαση. Η νέα ΚΥΑ ορίζει όχι μόνο στους κλειστούς αλλά  και στους υπαίθριους χώρους διασκέδασης σε κλαμπ, μπαρ, μπουζούκια να είναι μόνο για εμβολιασμένους ή νοσήσαντες, δηλαδή αμιγείς, με όλους τους πελάτες καθήμενους και με την χωρητικότητα έως και  85%. Να θυμίσουμε ότι όλοι οι κλειστοί χώροι, εστιατόρια, καφέ, κινηματογράφοι, θέατρα θα είναι μόνο αμιγείς χώροι για εμβολιασμένους και νοσήσαντες.
Με λίγα λόγια στενεύουν ασφυκτικά τα περιθώρια για μη εμβολιασμένους. Ούτε να διασκεδάσουν θα μπορούν ακόμη και με αρνητικό τεστ!
Φέτος θα είναι το καλοκαίρι των εμβολιασμένων και των …καθημένων. Τέρμα τα πέρα – δώθε και οι χοροί. Φέτος χορεύουμε στην …καρέκλα!
Τι έχουμε να δούμε ακόμη!
Μ.Ξ.


Στροφή στο ρεαλισμό
Το είχαμε επισημάνει κατά το παρελθόν ασκώντας κριτική και προς τους γονείς αλλά και προς τους υπουργούς Παιδείας κατά το παρελθόν.
Επισημαίναμε τότε, πριν αρκετά χρόνια, την ανάγκη σοβαρής αναβάθμισης της Τεχνικής και Τεχνολογικής Παιδείας της χώρας. Παράλληλα αποδίδαμε λάθος επιλογές πολλών γονιών να «πιέζουν» τα παιδιά τους να εισαχθούν σε Πανεπιστημιακές σχολές.
Αυτά κατά το παρελθόν. Σήμερα, έστω με καθυστέρηση πολλών ετών, τόσο οι νέοι όσο και οι γονείς, κατάλαβαν πως ένα πτυχίο από σοβαρή Τεχνολογική Σχολή είναι πιο σημαντικό για την εύρεση εργασίας παρά το πτυχίο από ΑΕΙ.
Γι’ αυτό και φέτος αυξήθηκαν εντυπωσιακά οι ενδιαφερόμενοι νέοι με επιλογή προς τα ΕΠΑΛ, δηλαδή την Επαγγελματική Εκπαίδευση που προσφέρει στην αγορά άτομα με γνώσεις για την κάλυψη μεσαίων θέσεων μεν αλλά με ικανοποιητικές αμοιβές.
-Άργησε πολλά χρόνια, αλλά η στροφή στο ρεαλισμό ξεκίνησε…
Γ.Δ.


Εκδήλωση στο δήμο
Γιορτινή η χθεσινή ημέρα στο δημαρχιακό κατάστημα του δήμου Ξάνθης. Αφορμή η βράβευση εκ μέρους του δήμου συμπολιτών που έχουν διακριθεί στον τομέα τους.
Η αρχή έγινε με την αθλήτρια του Συλλόγου ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ «Ορέστης Βασίλης»  Έλενα Ζερενίδη, η οποία κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Προκριματικό Πρωτάθλημα Κορασίδων, εξασφαλίζοντας θέση στην Εθνική ομάδα ενόψει του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Ταλίν της Εσθονίας.
Ακολούθως βραβεύτηκαν οι αθλητές του Συλλόγου Ολυμπιακή Φλόγα Ξάνθης που συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης ανδρών. Πρόκειται για τους αθλητές Γιώργο Ντολαμτζιάν και Βλαδίμηρο Γεωργιάδη, με προπονητή τον Θόδωρο Ηλιάδη. Οι δύο νέοι κέρδισαν από ένα χάλκινο μετάλλιο. Παράλληλα βραβεύθηκε ο παλαιστής Νίκος Ιωσηφίδης ο οποίος κέρδισε την 5η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωφών.
Τέλος και μια επιχειρηματική βράβευση στην Κυριακή Τελμετίδου για την πρώτη θέση του ξενώνα που διατηρεί στην περιοχή της Θηλιάς επάνω από την Μονή.
Ο ξενώνας 916 κέρδισε παγκόσμια πρωτιά στην ψηφοφορία των επισκεπτών.  Η βράβευση έγινε από τον δήμαρχο Μ. Τσέπελη.
Γ.Δ.


17 Ιουλίου 2017

Σαν σήμερα, 17 Ιουλίου 2017, έφυγε από τη ζωή ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Θανόπουλος, πρώην νομάρχης Ξάνθης επί σχεδόν δύο θητείες.
Οραματίστηκε ο Κ. Θανόπουλος εμπνεόμενος από την εικόνα της Παλιάς Ξάνθης (έτσι αποκαλούσαν οι Ξανθιώτες το οικιστικό αυτό τμήμα).
Χωρίς χρονοτριβή, εκμυστηρεύτηκε το όραμά του στον τότε υπουργό Πολιτισμού Κων/νο Τρυπάνη, Ακαδημαϊκό, ο οποίος το αγκάλιασε αμέσως και το στήριξε με το κύρος του.
Έτσι ξεκίνησε η μεγάλη περιπέτεια του «Παραδοσιακού Οικισμού»  όπως είναι το πραγματικό όνομα της Παλιάς Πόλης που για συντομία επικράτησε.
Αυτό το έργο του ανδρός, μαζί με άλλα πολλά στο νομό που ακόμη υπάρχουν και σηματοδοτούν το πέρασμα του Κ. Θανόπουλου ως Νομάρχη.
Γ.Δ.


Είδες η ΔΕΗ;
Δεν αρκεί η αλλαγή του σήματος, ούτε οι πανάκριβες δημοσιεύσεις στα Αθηναϊκά Μέσα για να πείσει η ΔΕΗ πως έχει αλλάξει.
Απεναντίας θα λέγαμε πως η εξυπηρέτηση στα γραφεία της Ξάνθης είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα όπως μας μεταφέρθηκε από συμπολίτη.
Πήγε ο άνθρωπος να λύσει τη σύμβαση που είχε με την εταιρεία ως ενοικιαστής ενός διαμερίσματος λόγω αποχώρησης.
Είχε μαζί του όλα τα απαραίτητα χαρτιά που είχε φροντίσει εγκαίρως να πληροφορηθεί.
Τηρώντας όλα τα μέτρα και την σχετική σειρά, ανέβηκε στα γραφεία του 1ου ορόφου και περίμενε τη σειρά του για να εξυπηρετηθεί από τις δύο κυρίες που εξυπηρετούσαν άλλους πελάτες.
Κι εκεί λοιπόν, μπροστά στα μάτια του, ξετυλίχτηκε όλη η εικόνα μιας απαράδεκτης ιστορίας που αφορούσε την έλλειψη κατάρτισης των δύο κυριών. Οι οποίες ζητούσαν πότε η μία, πότε η άλλη την βοήθεια της προϊσταμένης για να προχωρήσουν τις δύο υποθέσεις!
Το αποτέλεσμα αυτής της μη λειτουργίας και μη εξυπηρέτησης, η καθυστέρηση. Η μεγάλη και απαράδεκτη καθυστέρηση.
Τι σημαίνει όλη αυτή η εικόνα;  Ό,τι η ΔΕΗ προσλαμβάνει ανεκπαίδευτα και ανέτοιμα άτομα αγνοώντας παράλληλα τους πελάτες της που βλαστημούν την ώρα και την στιγμή που έμπλεξαν μαζί της και με υπαλλήλους ακατάλληλους να κάνουν τη δουλειά τους σωστά και γρήγορα.
Γ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Περί οδησήμανσης πάλι Ιδού κι άλλο ένα θέμα που καλείται ν’αντιμετωπίσει η παρούσα δημοτικ…