Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Επιστολή Τοψίδη προς Πιτσιλή για το τουριστικό… μέλλον των τελωνείων Έβρου

Επιστολή Τοψίδη προς Πιτσιλή για το τουριστικό… μέλλον των τελωνείων Έβρου

0

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου αναδεικνύει στον Διοικητή της ΑΑΔΕ την ανάγκη τα τελωνεία να εξυπηρετούν και εισερχόμενους προς την Ελλάδα»

Η είσοδος τουριστών από την Τουρκία και η επανεξέταση της λειτουργίας του τελωνείου στις Καστανιές αποτέλεσαν τα δύο θέματα που έθεσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, Χριστόδουλος Τοψίδης στον Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή .Χαρακτηριστικά, στην επιστολή του ο κ. Τοψίδης τόνισε πως τα εν λόγω τελωνεία εξυπηρετούν μόνο εξερχόμενους από την Ελλάδα και όχι εισερχόμενους προς αυτή, κάτι που αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα σε ζητήματα οικονομικής προόδου.

Η επιστολή Τοψίδη αναφέρει: «Αξιότιμε κε Πιτσιλή, κατόπιν της μερικής άρσης των περιορισμών που είχαν επιβληθεί για την ανάσχεση της διασποράς του κορωνοϊού, πλέον επαναλειτουργούν τα τελωνεία της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, ήτοι Καστανεών και Κήπων.

Ωστόσο, τα τελωνεία εξυπηρετούν μόνο εξερχόμενους από την Ελλάδα και όχι εισερχόμενους προς την Ελλάδα. Εκτιμούμε ότι ο σχεδιασμός αυτός πρέπει να αλλάξει και επιθυμούμε την επανεξέτασή του, καθότι επιδρά αρνητικά στην τοπική οικονομία. Είναι γνωστό σε όλους ότι ειδικά οι αγορές της Τουρκίας είναι πολύ φθηνότερες έναντι της ελληνικής και προτιμώνται από Έλληνες καταναλωτές με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την τοπική και την εθνική οικονομία. Το συγκεκριμένο γεγονός, βέβαια, χρήζει ολιστικής και ad hoc αντιμετώπισης– ωστόσο οι τουριστικές επισκέψεις των Τούρκων στην περιοχή μας λειτουργούν μερικώς ως αντιστάθμισμα της «εκροής» ελληνικού χρήματος. Συνεπώς, στηριζόμενοι στα παραπάνω, προτρέπουμε τη Διοίκηση της ΑΑΔΕ σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία να επανεξετάσει την λειτουργία των τελωνείων με τρόπο, ώστε να επιτρέπεται από αυτά και η είσοδος τουριστών που θα τονώσουν -μερικώς έστω- την τοπική μας οικονομία. Με δεδομένη την εμπιστοσύνη μας στο σύστημα ελέγχων που εφαρμόζει ο ΕΟΔΥ έχουμε την πεποίθηση ότι θα διασφαλιστεί στο ακέραιο η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που αφορούν την πανδημία του κορωνοϊού. Ειδικά για το τελωνείο των Καστανεών, φρονούμε ότι η επαναλειτουργία του χρήζει συνολικής επανεξέτασης, καθώς η ανησυχία της τοπικής κοινωνίας από την μεταναστευτική κρίση του 2020 δεν έχει καμφθεί πλήρως. Προσδοκούμε στην θετική σας ανταπόκριση».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…