Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΑΔΕ: Αρχίζουν οι έλεγχοι για 4 εκ. δηλώσεις που δείχνουν εισόδημα κάτω από 10.000 ευρώ

ΑΑΔΕ: Αρχίζουν οι έλεγχοι για 4 εκ. δηλώσεις που δείχνουν εισόδημα κάτω από 10.000 ευρώ

0

Θα γίνει διασταύρωση στοιχείων

«Σαφάρι» ελέγχων για τις σχεδόν 4 εκατ. δηλώσεις που υποβλήθηκαν και δείχνουν εισόδημα έως 10.000 ευρώ αναμένεται τους επόμενους μήνες.

Όπως ανακοίνωσε ο διοικητής ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, μέσα στο φθινόπωρο θα γίνει μια «μεγάλη διασταύρωση στοιχείων» προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο αληθεύουν όλες αυτές οι φορολογικές δηλώσεις.

Ο έλεγχος των δηλώσεων θα γίνεται με την σύγκριση των διαθέσιμων στοιχείων των δαπανών και των εισοδημάτων των φορολογουμένων.

Έρχεται μητρώο POS

Αυτή την εβδομάδα θα βγει η απόφαση για την δημιουργία μητρώο POS, σύμφωνα με την οποία οι επιχειρήσεις να δηλώσουν αν έχουν ελληνικό η ξένο pos.

Ο κύριος Πιτσιλής αναφέρθηκε ακόμα στους συνολικά 50.000 επιτόπιους ελέγχους που έχουν γίνει σε όλη τη χώρα από την αρχή του χρόνου.

«Πάμε ακόμα πιο διαβασμένοι στους ελέγχους χάρη στην διασύνδεση της πλατφόρμας myDATA, με τα στοιχεία συναλλαγών από τα POS» είπε χαρακτηριστικά.

Το επόμενο βήμα είναι η διασύνδεση του POS με την ταμειακή μηχανή της επιχείρησης, ένα πολύ σύνθετο και πολύπλοκο ψηφιακό εγχείρημα.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή τους

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι φορολογούμενοι – Οι νέες προθεσμίες Την αυλαία για την υποβολή τ…