Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Κομισιόν: Εγκρίθηκε το ελληνικό σχέδιο των 800 εκ. ευρώ για τη στήριξη του τουρισμού

Κομισιόν: Εγκρίθηκε το ελληνικό σχέδιο των 800 εκ. ευρώ για τη στήριξη του τουρισμού

0

Για μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις που είχαν απώλειες άνω του 30% το 2020

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε εχθές το ελληνικό σχέδιο 800 εκατομμυρίων ευρώ για τη στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων που έχουν πληγεί σοβαρά από το ξέσπασμα της COVID-19.

«Αυτές (οι εταιρείες) έχουν πληγεί σοβαρά από την πανδημία, και αυτό το σχέδιο θα βοηθήσει να διασφαλιστεί η συνέχεια της οικονομικής τους δραστηριότητας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές», δήλωσε η Επίτροπος Μαργκρίτ Βεστάγκερ, υπεύθυνη για την πολιτική ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το καθεστώς συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και θα είναι ανοιχτό σε επιχειρήσεις κάθε μεγέθους που παρουσίασαν μείωση του κύκλου εργασιών άνω του 30% κατά το 2020, σε σύγκριση με το 2019.

Η ενίσχυση θα λάβει τη μορφή άμεσων επιχορηγήσεων, με ανώτατο ποσό ανά επιχορήγηση που αντιστοιχεί σε ποσοστό έως και 5% του ετήσιου κύκλου εργασιών του δικαιούχου ή σε 400.000 ευρώ ανά επιχείρηση, ανάλογα με το ποιο ποσό είναι χαμηλότερο, σύμφωνα με την Επιτροπή.

Σκοπός του καθεστώτος είναι να παράσχει στους δικαιούχους το απαραίτητο κεφάλαιο κίνησης για την αγορά πρώτων υλών, που χρειάζονται για τις δραστηριότητές τους

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

“Πράσινο φως” για τον πλωτό σταθμό Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου Αλεξανδρούπολης

Εξασφαλίστηκαν οι προϋποθέσεις και προχωρά το έργο σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα Η Gastrade…