Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Διαμαρτυρία από τους «Αδέσποτους Φίλους» για την περισυλλογή δύο αδέσποτων από την πλατεία Διοικητηρίου

Διαμαρτυρία από τους «Αδέσποτους Φίλους» για την περισυλλογή δύο αδέσποτων από την πλατεία Διοικητηρίου

0

Με επιστολή προς το δήμο δηλώνουν ότι περισυνελέχθησαν χωρίς να υπάρχει έγγραφη καταγγελία, ενώ τονίζουν ότι πρόκειται για ήσυχα και φιλικά αδέσποτα της πόλης

Σε καταγγελία προς το δήμο Ξάνθης και συγκεκριμένα στην αντιδημαρχία Πρασίνου που έχει υπό την εποπτεία της το θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων προχώρησε ο πολιτιστικός-περιβαλλοντικός-φιλοζωικός σύλλογος «Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης» με τις υπογραφές 211 πολιτών, προκειμένου να εκφράσει τη διαμαρτυρία του για το περιστατικό περισυλλογής δύο αδέσποτων ζώων από την περιοχή πλατείας Διοικητηρίου, τα οποία, όπως σημειώνουν ήταν ήσυχα και φιλικά.

Στην επιστολή τους οι υπογράφοντες, σχετικά με το περιστατικό αναφέρουν: «Τα ζώα αυτά, οι περισσότεροι εξ ημών τα φροντίζουμε καθημερινά, με δικές μας δαπάνες. Πρόκειται για δύο από τα πλέον ήμερα αδέσποτα ζώα της πόλης, τα οποία είναι απολύτως εξοικειωμένα τόσο με τους ανθρώπους όσο και με τα υπόλοιπα ζώα και ουδέποτε έχουν εκδηλώσει κανενός είδους επικίνδυνη ή επιθετική συμπεριφορά ή οποιαδήποτε άλλη συμπεριφορά που δημιουργεί προβλήματα στους πολίτες ή στα υπόλοιπα ζώα, δεσποζόμενα και μη. Επιπλέον, πρόκειται για ζώα υγιή, τα οποία δε φέρουν τραύματα ούτε πάσχουν από κάποιο σοβαρό νόσημα, το οποίο θα δικαιολογούσε την περισυλλογή τους για λόγους θεραπείας. Σε ερώτησή μας προς τον υπάλληλο του Δήμου που διενήργησε την περισυλλογή, για τους λόγους της απομάκρυνσής τους, μας δόθηκε η απάντηση ότι προηγήθηκε τηλεφωνική καταγγελία για τα συγκεκριμένα ζώα στην υπηρεσία Προστασίας του Πολίτη, χωρίς περισσότερα στοιχεία».

Οι υπογράφοντες την επιστολή επισημαίνουν την κείμενη νομοθεσία για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων, υπογραμμίζοντας κυρίως τις αρμοδιότητες και τα όρια ευθύνης των δήμων, ιδίως ως προς την περισυλλογή ζώων, όπου προβλέπεται υποχρέωση περισυλλογής σε περίπτωση επιθετικής συμπεριφοράς και μόνο εφόσον προηγηθεί έγγραφη καταγγελία είτε στο Δήμο είτε στο Αστυνομικό Τμήμα σχετικά με τη συμπεριφορά του συγκεκριμένου ζώου.

Οι «Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης» διαμαρτύρονται έντονα και θεωρούν «την απομάκρυνσή τους από το οικείο τους περιβάλλον πλήρως αναιτιολόγητη και προδήλως παράνομη, εφόσον δεν υφίσταται έγγραφη, επώνυμη και συγκεκριμένη καταγγελία με επαρκή στοιχεία».

Ζητούν δε να μάθουν πού βρίσκονται τα δύο ζώα και διεκδικούν την άμεση επανένταξη των δύο ζώων στο σημείο από όπου περισυνελέχθησαν, την άμεση σύγκληση και συνεδρίαση της πενταμελούς επιτροπής του Δήμου, ενημέρωση για τον τόπο που μεταφέρονται τα ζώα που περισυλλέγονται και τη εν γένει τήρηση της προβλεπόμενης νομοθεσίας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αναβαθμίζεται το Κέντρο Υγείας Αβδήρων

Αποκτά μόνιμο ασθενοφόρο μετά από 5 χρόνια Ξεκίνησαν οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης κ…